"Erik Dan" <mirage@desert.dk> skrev i en meddelelse
news:4102d639$0$176$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> "De första långtidsförsöken på råttor ger överraskande starkt stöd för den
> populära men också kritiserade bantningsmetoden att dra ned på socker i
> stället för fett"
Ja.. den konklusion har jeg bemærket. Men hvor kommer den fra og hvad er
den baseret på?
Senere i artiklen står der:
"Det är två franska forskargrupper som under sex månader lät 24
laboratorieråttor äta en normalkost med 14 procent protein, medan lika många
djur fick högproteinmat där 50 procent av intaget utgjordes av proteiner."
Rotterne harfået "normalkost med 14 procent protein" mens andre har fået 50%
protein. Men hvad har rotterne fået derudover af henholdsvis fedt og
kulhydrat?
Den normale anbefaling af energiens fordeling er - så vidt jeg husker - 30%
fedt, 10-15% protein og 60-55% kulhydrat.
Hvis forsøgsrotterne eksempelvis fik 50% protein, 10% fedt og 40% kulhydrat,
er det jo MEGET langt fra en Atkins-lignende (low carb) diæt de har været
på.
Hvis man mener, at forsøg på rotter kan overføres til mennesker, kan man
højst konkludere, at Atkins-kuren høje proteinindhold næppe er skadelig....
som mange modstandere har hævdet. Og det kan jo være godt nok. Både for for
lowcarb-tilhængerne og os, der elsker store bøfffer.
Herhjemme har Arne Astrup undersøgt proteinindholdets betydning for
mæthedsfølelsen. De lavede
undersøgelsen på mennesker.
http://www.sst.dk/publ/publ1999/fedme/Fedme_og_kost.htm
http://www.altomkost.dk/madtildig/Livsstil/Fedme_kost_og_fysisk_aktivitet/astrupomfedmeogfysiskaktivitet.htm
Mvh. Lisbeth