/ Forside / Interesser / Hus og have / Hus og have / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Hus og have
#NavnPoint
Nordsted1 30351
3773 24011
pbp_et 20871
dova 19847
ans 15297
stig54 12614
vagnr 12599
transor 11828
katekismus 10999
10  trimare46 9702
Slibning af knive.
Fra : Jasper Norman


Dato : 05-08-04 00:34

Hej.

Jeg har åbenbart en forkert vinkel på mine håndled. I hvert fald er det mig
næsten umuligt at slibe vores køkkenknive. Eftersom det er mig der laver
mad, er dette et stort problem, da jeg hader at arbejde med sløve knive
Jeg har en alm. slibesten + et strygestål, som er meget dårlig kvalitet. Ved
ikke om dette betyder noget. Er der nogen der har et godt råd til hvordan
jeg sliber vores knive? Eller måske nogen der har gode/dårlige erfaringer
med de der "automatiske" slibemaskiner man kører kniven igennem. Jeg véd dog
fra en slagter, at de ikke kunne drømme om at bruge disse slibere.

mvh

Jasper

--
Husk at fjerne "FJERNES" i min e-mail adr.



 
 
Jesper Hansen (05-08-2004)
Kommentar
Fra : Jesper Hansen


Dato : 05-08-04 09:48

Jasper Norman wrote:
> Hej.
>
> Jeg har åbenbart en forkert vinkel på mine håndled. I hvert fald er det mig
> næsten umuligt at slibe vores køkkenknive. Eftersom det er mig der laver
> mad, er dette et stort problem, da jeg hader at arbejde med sløve knive
> Jeg har en alm. slibesten + et strygestål, som er meget dårlig kvalitet. Ved
> ikke om dette betyder noget. Er der nogen der har et godt råd til hvordan
> jeg sliber vores knive? Eller måske nogen der har gode/dårlige erfaringer
> med de der "automatiske" slibemaskiner man kører kniven igennem. Jeg véd dog
> fra en slagter, at de ikke kunne drømme om at bruge disse slibere.
>
> mvh
>
> Jasper
>
> --
> Husk at fjerne "FJERNES" i min e-mail adr.
>
>
Ah her må jeg melde mig på banen. Min gamle far var slagter og mente at
det eneste rigtige var slibestål - som andre slagtere vel også mener.
Min pointe er at med mindre du er smiprof. kan man ikke få et særligt
godt resultat ud af det. Derfor:

Køb en manuel-slibemaskine a'la:
http://www.ikea.dk/webapp/wcs/stores/servlet/CategoryDisplay?storeId=14&langId=-12&catalogId=10101&categoryId=10216&cattype=sub

Jeg har diskuteret med bedrevidende et par gange vedr. det
hensigtsmæssige i denne sliber. Deres argument er at den sliber i
forkerte retninger oa. Jeg er ligeglad da den sliber mine knive rigtig
fint, nemt og uden ridser halvt op på bladet.

Køb den og dit liv vil forandres til det bedre!

Mv
Jesper

Martin (05-08-2004)
Kommentar
Fra : Martin


Dato : 05-08-04 10:53

"Jesper Hansen" <noone@nowhere.com> skrev i en meddelelse
news:4111f454$1@news.wineasy.se...
> Jasper Norman wrote:
> > Hej.
> >
> > Jeg har åbenbart en forkert vinkel på mine håndled. I hvert fald er det
mig
> > næsten umuligt at slibe vores køkkenknive. Eftersom det er mig der laver
> > mad, er dette et stort problem, da jeg hader at arbejde med sløve knive

> > Jeg har en alm. slibesten + et strygestål, som er meget dårlig kvalitet.
Ved
> > ikke om dette betyder noget. Er der nogen der har et godt råd til
hvordan
> > jeg sliber vores knive? Eller måske nogen der har gode/dårlige
erfaringer
> > med de der "automatiske" slibemaskiner man kører kniven igennem. Jeg véd
dog
> > fra en slagter, at de ikke kunne drømme om at bruge disse slibere.
> >
> > mvh
> > Jasper
> >
> Ah her må jeg melde mig på banen. Min gamle far var slagter og mente at
> det eneste rigtige var slibestål - som andre slagtere vel også mener.
> Min pointe er at med mindre du er smiprof. kan man ikke få et særligt
> godt resultat ud af det. Derfor:
>
> Køb en manuel-slibemaskine a'la:
>
http://www.ikea.dk/webapp/wcs/stores/servlet/CategoryDisplay?storeId=14&langId=-12&catalogId=10101&categoryId=10216&cattype=sub
>
> Jeg har diskuteret med bedrevidende et par gange vedr. det
> hensigtsmæssige i denne sliber. Deres argument er at den sliber i
> forkerte retninger oa. Jeg er ligeglad da den sliber mine knive rigtig
> fint, nemt og uden ridser halvt op på bladet.
>
> Køb den og dit liv vil forandres til det bedre!

Normalt er jeg ikke meget for de der "jeg er enig" indlæg, men nu kommer den
altså alligevel: Jeg er helt enig. Jeg har også forsøgt mig med slibesten
(kabo.... et eller andet... sten), men det var godt nok for besværligt.
Ikeas knivsliber er genial - let at bruge, og giver skarpe knive. Knivene
holder nok ikke skarpheden helt så godt som en rigtig opslibning, men så får
de bare en tur mere

/Martin



Ukendt (05-08-2004)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 05-08-04 12:01

> Eller måske nogen der har gode/dårlige erfaringer
> med de der "automatiske" slibemaskiner man kører kniven igennem. Jeg véd
dog
> fra en slagter, at de ikke kunne drømme om at bruge disse slibere.

Jeg bruger en elektrisk knivsliber á la denne:
http://store.knifecenter.com/pgi-ProductSpec?FS1901

Det er bare super. Alle mine knive (både dyre og billige) holder skarpheden
meget længe, og de bliver ikke ødelagt, som nogen måske vil påstå. De er
skarpe som barberblade.

/L



Jasper Norman (06-08-2004)
Kommentar
Fra : Jasper Norman


Dato : 06-08-04 00:19

Tak for det. Næste gang jeg skærer en perfekt, tynd skive af en blød,
halv-rådden tomat vil jeg tænke på Jer

/Jasper

--
Husk at fjerne "FJERNES" i min e-mail adr.
"Lars" <L-news[at]rygaard.dk> skrev i en meddelelse
news:41121363$0$175$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> > Eller måske nogen der har gode/dårlige erfaringer
> > med de der "automatiske" slibemaskiner man kører kniven igennem. Jeg véd
> dog
> > fra en slagter, at de ikke kunne drømme om at bruge disse slibere.
>
> Jeg bruger en elektrisk knivsliber á la denne:
> http://store.knifecenter.com/pgi-ProductSpec?FS1901
>
> Det er bare super. Alle mine knive (både dyre og billige) holder
skarpheden
> meget længe, og de bliver ikke ødelagt, som nogen måske vil påstå. De er
> skarpe som barberblade.
>
> /L
>
>



Niels Elgaard Larsen (06-08-2004)
Kommentar
Fra : Niels Elgaard Larsen


Dato : 06-08-04 13:29

Jasper Norman wrote:
> Hej.
>
> Jeg har åbenbart en forkert vinkel på mine håndled. I hvert fald er det mig
> næsten umuligt at slibe vores køkkenknive. Eftersom det er mig der laver
> mad, er dette et stort problem, da jeg hader at arbejde med sløve knive
> Jeg har en alm. slibesten + et strygestål, som er meget dårlig kvalitet. Ved
> ikke om dette betyder noget. Er der nogen der har et godt råd til hvordan
> jeg sliber vores knive? Eller måske nogen der har gode/dårlige erfaringer
> med de der "automatiske" slibemaskiner man kører kniven igennem. Jeg véd dog
> fra en slagter, at de ikke kunne drømme om at bruge disse slibere.


Jeg bruger Lansky slibesytemet.
http://www.lansky.com/products/systems/standard.html

Man kan godt få endnu mere avancerede og dyrere systemer, der fx sikrer
at vinklen er præcis den samme over hele æggen. Men Lansky er rimeligt i
pris og klasser bedre end de billige knivslibere af stål.


--
Niels

Jasper Norman (07-08-2004)
Kommentar
Fra : Jasper Norman


Dato : 07-08-04 00:39

Købte i dag en Raadvad sliber med vand. Der er en grov og en fin sliber. Det
var den eneste de havde i "Imerco". Jeg har naturligvis testet den, og den
fungerer godt. Prisen på 289,- taget i betragtning´, manglede det også bare.
Det står dog at den er lavet til Global knive. Damen påstod dog, at det var
en "all-round" sliber. De har sikkert snydt mig så det driver, men på den
anden side, så er den ikke dyrere end et rimeligt godt strygestål. Men jeg
må dog tilstå at mine gamle knive ikke er blevet ligeså skarpe som den nye
Raadvad kokkekniv jeg lige har fået. Men måske er de gamle knive "smadret"
af mine mange forsøg med slibesten + strygestål?

/Jasper

--
Husk at fjerne "FJERNES" i min e-mail adr.
"Niels Elgaard Larsen" <bov@agol.dk> skrev i en meddelelse
news:41137978$0$19935$14726298@news.sunsite.dk...
> Jasper Norman wrote:
> > Hej.
> >
> > Jeg har åbenbart en forkert vinkel på mine håndled. I hvert fald er det
mig
> > næsten umuligt at slibe vores køkkenknive. Eftersom det er mig der laver
> > mad, er dette et stort problem, da jeg hader at arbejde med sløve knive

> > Jeg har en alm. slibesten + et strygestål, som er meget dårlig kvalitet.
Ved
> > ikke om dette betyder noget. Er der nogen der har et godt råd til
hvordan
> > jeg sliber vores knive? Eller måske nogen der har gode/dårlige
erfaringer
> > med de der "automatiske" slibemaskiner man kører kniven igennem. Jeg véd
dog
> > fra en slagter, at de ikke kunne drømme om at bruge disse slibere.
>
>
> Jeg bruger Lansky slibesytemet.
> http://www.lansky.com/products/systems/standard.html
>
> Man kan godt få endnu mere avancerede og dyrere systemer, der fx sikrer
> at vinklen er præcis den samme over hele æggen. Men Lansky er rimeligt i
> pris og klasser bedre end de billige knivslibere af stål.
>
>
> --
> Niels



Søren C. Fischer (07-08-2004)
Kommentar
Fra : Søren C. Fischer


Dato : 07-08-04 11:06

Jasper Norman wrote:
>> Jasper Norman wrote:
>>> Hej.
>>>
>>> Jeg har åbenbart en forkert vinkel på mine håndled. I hvert fald er
>>> det mig næsten umuligt at slibe vores køkkenknive. Eftersom det er
>>
>> Jeg bruger Lansky slibesytemet.
>> http://www.lansky.com/products/systems/standard.html
>>
>
> Købte i dag en Raadvad sliber med vand. Der er en grov og en fin
> sliber. Det var den eneste de havde i "Imerco". Jeg har naturligvis

Så dan en har vi også
Den fungerer RIGTIGT godt til vores Global knive
Til andre knive kan det godt knibe med at få slebet hele æggen


Btw, er du ikke rar at svare under det tidligere indlæg, og klippe det
fra som du ikke kommenterer ? Læs evt. mere her:
http://www.usenet.dk/netikette/citatteknik.html
Det er ret umuligt at se hvad det er du svarer på i Niels' indlæg du rent
faktisk svarer på... Hvis du overhovedet svarer på noget i hans indlæg....

--
Mvh. Søren C. Fischer
http://www.fischer-streton.dk
*Det falder mig svært, at opfatte anonyme Usenet skribenter seriøst*


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408952
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste