/ Forside / Interesser / Hus og have / Hus og have / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Hus og have
#NavnPoint
Nordsted1 30351
3773 24011
pbp_et 20871
dova 19847
ans 15297
stig54 12614
vagnr 12599
transor 11828
katekismus 10999
10  trimare46 9702
Mahogni-plantens bær.
Fra : Ruth Nielsen


Dato : 30-07-04 17:32


Mine mahognibuske står lige nu med masser af mørkeblå bær.
Hvordan forholder det sig med de bær. Er de en smule giftige,
eller er de MEGET giftige - kan det tænkes at de bare er sure
og fyldte med C-vitaminer?

Når der er så mange bær på, som der er nu, synes jeg man bør vide
lidt om dem.

Hilsen Ruth

--






 
 
Ole Jensen (30-07-2004)
Kommentar
Fra : Ole Jensen


Dato : 30-07-04 17:56

Ruth Nielsen <cfs29093a@post.cybercity.dk> wrote:

> Mine mahognibuske står lige nu med masser af mørkeblå bær.
> Hvordan forholder det sig med de bær. Er de en smule giftige,
> eller er de MEGET giftige - kan det tænkes at de bare er sure
> og fyldte med C-vitaminer?
>
> Når der er så mange bær på, som der er nu, synes jeg man bør vide
> lidt om dem.
>
> Hilsen Ruth

Hej

Jeg har fundet ét sted hvor der står den er giftig:

Skrevet af: Heine Refsing – 8. september 2003 kl. 20:58

I »Kommas bog om bær« klassificeres Mahoniebær som »giftige« desværre
fortæller bogen ikke hvori det giftige består – bogen er nok til den
overforsigtige side; men alligevel ville det måske være klogt at finde
ud af hvor giftig den er inden man laver marmelade med Mahoniebær som
hovedindgrediens.

Heine Refsing, Center for Bio-diversitet

www.alco.dk/biodiverse



Men samme sted fandt jeg også dette:

Skrevet af: Henrik Ahlmann – 4. august 2003 kl. 17:58

Mahonie anvendes som andre bær. Uden tilsætning af konserveringsmiddel
bør bær – frugtforholdet være mindst 1:1, så sukkerkoncentrationen
hæmmer mikrober. Med brug af kemi i form af atamon kan du nøjes med
mindre, ca. 300g sukker pr. 500g bær. Kogetiden er 5 minutter inden
sukkeret tilsættes og 5 minutter efter. Husk at man altid kan fortykke
marmelade ved at tilsætte revet umodent æble, der indeholder pektin.
Bjesk kender jeg ikke opskrifter på.


Dog har jeg fundet mange steder, og i et par bøger, hvor der står at den
ikke er giftig, så det er op til dig selv om du tør prøve opskriften,
skriv her i gruppe hvis du prøver, og det går godt.

--
mvh
Ole-J
Jeg er ikke ekspert - selvom jeg ofte udtaler mig som sådan

Ruth Nielsen (31-07-2004)
Kommentar
Fra : Ruth Nielsen


Dato : 31-07-04 10:19


"Ole Jensen" skrev i en meddelelse
> Ruth Nielsen < wrote:
>
> > Mine mahognibuske står lige nu med masser af mørkeblå bær.
> > Hvordan forholder det sig med de bær. Er de en smule giftige,
> > eller er de MEGET giftige - kan det tænkes at de bare er sure
> > og fyldte med C-vitaminer?
> >
> > Når der er så mange bær på, som der er nu, synes jeg man bør vide
> > lidt om dem.
> >
> > Hilsen Ruth
>
> Hej
>
> Jeg har fundet ét sted hvor der står den er giftig:
>
> Skrevet af: Heine Refsing - 8. september 2003 kl. 20:58
>
> I »Kommas bog om bær« klassificeres Mahoniebær som »giftige« desværre
> fortæller bogen ikke hvori det giftige består - bogen er nok til den
> overforsigtige side; ......

Tjah - hvad mon den gift så består i .......


> Men samme sted fandt jeg også dette:
>
> Skrevet af: Henrik Ahlmann - 4. august 2003 kl. 17:58
>
> Mahonie anvendes som andre bær. Uden tilsætning af konserveringsmiddel
> bør bær - frugtforholdet være mindst 1:1, så sukkerkoncentrationen
> hæmmer mikrober. Med brug af kemi i form af atamon kan du nøjes med
> mindre, ca. 300g sukker pr. 500g bær. .......

Altså en helt normal opskrift på syltede mahognibær, det er jo lidt
pudsigt at der er så forskellige meninger om det.

>
> Dog har jeg fundet mange steder, og i et par bøger, hvor der står at den
> ikke er giftig, så det er op til dig selv om du tør prøve opskriften,
> skriv her i gruppe hvis du prøver, og det går godt.

Tak for oplysningerne - du har da gjort hvad du kunne for at besvare
mit spørgsmål. Jeg tror nu ikke jeg prøver at sylte dem.

Hilsen Ruth



Aksel Pedersen (31-07-2004)
Kommentar
Fra : Aksel Pedersen


Dato : 31-07-04 10:29

Ruth Nielsen wrote:
>
>
> Tak for oplysningerne - du har da gjort hvad du kunne for at besvare
> mit spørgsmål. Jeg tror nu ikke jeg prøver at sylte dem.
>
> Hilsen Ruth
>
>

Jeg tror ikke, at den tilrådede sukkermængde holder.
De ser lækre og indbydende ud - men de er sure ad Pommeren til!
Aksel


Ukendt (31-07-2004)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 31-07-04 13:49

Den Sat, 31 Jul 2004 11:28:45 +0200, Aksel Pedersen
<aksel.pe@hotmail.com> skrev:


>Jeg tror ikke, at den tilrådede sukkermængde holder.
>De ser lækre og indbydende ud - men de er sure ad Pommeren til!

Men fuglene er glade for dem.
--
Jens OZ2JP callto://jensep

The power of accurate observation is called cynicism by people
who don't have it.

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408952
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste