/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Tørgær
Fra : Erling Hansen


Dato : 15-07-04 20:36

I flere engelske madprogrammer ser man folk bruge tørgær i stedet for
vores almindelige 'malteserkors'. Er der nogen der har erfaringer med
det? Jeg synes ikke Google giver mig noget. Det ville jo være genialt
for en 'sporadisk' hjemmebager som mig.
Og hvor kan det købes?
mvh
Erling Hansen

 
 
Hauge (15-07-2004)
Kommentar
Fra : Hauge


Dato : 15-07-04 20:55

Hejsa
Erling Hansen wrote:
> Det ville jo være genialt
> for en 'sporadisk' hjemmebager som mig.

Jeg fryser bare den overskydende almindelige gær ned, det virker fint
bagefter, og er billigere end tørgær.

> Og hvor kan det købes?

Næsten alle større supermarkeder har det.

Mvh Hauge



Jacob Jensen (20-07-2004)
Kommentar
Fra : Jacob Jensen


Dato : 20-07-04 10:51

On Thu, 15 Jul 2004 21:54:43 +0200, Hauge wrote:

> Jeg fryser bare den overskydende almindelige gær ned, det virker fint
> bagefter, og er billigere end tørgær.

Hvor lang tid er det om at tø op?

-Jacob

Hauge (20-07-2004)
Kommentar
Fra : Hauge


Dato : 20-07-04 18:12

Hejsa
Jacob Jensen wrote:
> Hvor lang tid er det om at tø op?

½ time i den skål der bages i.
Bare smid pakken deri, og når den er tøet op, er den flydende som vand, ja
det dur ikke at tø den op på køkkenbordet, det sviner aht.

Mvh Hauge



Ukendt (15-07-2004)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 15-07-04 23:58


"Erling Hansen" <email@domain.com> skrev i en meddelelse
news:1ggzikt.r7gmxz1cuzg5qN%email@domain.com...
> I flere engelske madprogrammer ser man folk bruge tørgær i stedet for
> vores almindelige 'malteserkors'. Er der nogen der har erfaringer med
> det?

Tørgær findes på køl i næsten alle supermarkeder. Det står lige ved siden af
den alm. vådgær i nogle breve. Et brev indeholder 12 gram, hvilket svarer
til 50 g. alm. gær.

Tørgær er lige så godt som vådgær, blot er der et par ting man skal tage
højde for: Tørgæren skal blandes med melet, ikke udrøres i væsken, og
væsketemperaturen skal være lidt lunere end til vådgær. Dejen skal
efterfølgende æltes lidt længere tid end ved brug af den alm. gær.

Er det gjort korrekt, er det ikke til at smage forskel, om der er brugt
tørgær eller vådgær.

I England, USA, og en masse andre lande, kan de kun købe tørgær.

Tina




Kasper Malmberg (16-07-2004)
Kommentar
Fra : Kasper Malmberg


Dato : 16-07-04 06:36

> Tørgæren skal blandes med melet, ikke udrøres i væsken,

Hvorfor dog det, jeg har altid bare rørt gæren ud i væsken, det har jeg ikke
haft prøblemer med. Men nu bager jeg også sjældent og er ikke specielt god
til det, så det kan jo godt være jeg gør noget helt forkert.

Mvh
kasper



Erling Hansen (16-07-2004)
Kommentar
Fra : Erling Hansen


Dato : 16-07-04 09:08

Kasper Malmberg <krytonHEST@tiscali.dk> wrote:

> > Tørgæren skal blandes med melet, ikke udrøres i væsken,
>
> Hvorfor dog det, jeg har altid bare rørt gæren ud i væsken, det har jeg ikke
> haft prøblemer med. Men nu bager jeg også sjældent og er ikke specielt god
> til det, så det kan jo godt være jeg gør noget helt forkert.
>
> Mvh
> kasper

Tusind tak for gode råd. Jeg vil kigge efter tørgær næste gang jeg er i
staden. Her i de ydre provinser (Korsør) har vi kun Føtex, Netto og
Aldi, og ingen af dem har tørgær.
mvh
Erling

Karina & Søren (16-07-2004)
Kommentar
Fra : Karina & Søren


Dato : 16-07-04 10:29


"Erling Hansen" <email@domain.com> skrev i en meddelelse
news:1gh0he7.1fjqmyx143da1mN%email@domain.com...
> Kasper Malmberg <krytonHEST@tiscali.dk> wrote:
>
> > > Tørgæren skal blandes med melet, ikke udrøres i væsken,
> >
> > Hvorfor dog det, jeg har altid bare rørt gæren ud i væsken, det har
jeg ikke
> > haft prøblemer med. Men nu bager jeg også sjældent og er ikke specielt
god
> > til det, så det kan jo godt være jeg gør noget helt forkert.
> >
> > Mvh
> > kasper
>
> Tusind tak for gode råd. Jeg vil kigge efter tørgær næste gang jeg er i
> staden. Her i de ydre provinser (Korsør) har vi kun Føtex, Netto og
> Aldi, og ingen af dem har tørgær.
> mvh
> Erling


hhhhmmmmm....... er du sikker på det?? Jeg mener har du spurgt efter
det??? Jeg er overbevist om at jeg før har købt tørgær i Netto, og det ville
undre mig MEGET hvis ikke de har det et sted som Føtex.

Karina




Kristian Høgh (16-07-2004)
Kommentar
Fra : Kristian Høgh


Dato : 16-07-04 12:35

Hej,

[klip]
> hhhhmmmmm....... er du sikker på det?? Jeg mener har du spurgt efter
> det??? Jeg er overbevist om at jeg før har købt tørgær i Netto, og det
ville
> undre mig MEGET hvis ikke de har det et sted som Føtex.

Jo, mon ikke... det plejer at stå i køledisken.

Men hvad er så selvhævende mel, helt præcist? De bruger det meget i England
og USA har jeg set (men det er mærkbart dyrere). Er det så bare alm. mel
iblandet tørgær?

/ Kristian



Klaus Alexander Seis~ (16-07-2004)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 16-07-04 12:57

Kristian Høgh skrev:

> Men hvad er så selvhævende mel, helt præcist? De bruger det meget
> i England og USA har jeg set (men det er mærkbart dyrere). Er det
> så bare alm. mel iblandet tørgær?

Nej, det er hvedemel iblandet hævemiddel - fx bagepulver eller natron.

--
Klaus Alexander Seistrup · Copenhagen · Denmark
http://www.magnetic-ink.dk/ · http://www.pnx.dk/

Ukendt (16-07-2004)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 16-07-04 20:57


"Kristian Høgh" <stagh-strygdether@vip.cybercity.dk> skrev i en meddelelse
news:cd8ed9$i9m$1@news.cybercity.dk...


> Men hvad er så selvhævende mel, helt præcist? De bruger det meget i
England
> og USA har jeg set (men det er mærkbart dyrere). Er det så bare alm. mel
> iblandet tørgær?

Selvhævende mel, er alm. hvedemel, hvor der til 150 g mel er tilsat 1 tsk
bagepulver.

Tina



Hauge (16-07-2004)
Kommentar
Fra : Hauge


Dato : 16-07-04 12:51

Hejsa
Erling Hansen wrote:
> Tusind tak for gode råd. Jeg vil kigge efter tørgær næste gang jeg er
> i staden.

Men du har en fryser, hvorfor så ikke spare pengene, tørgær er dobbelt så
dyrt som "våd"gær, og så fryse gæret ned?

/Hauge



Erling Hansen (16-07-2004)
Kommentar
Fra : Erling Hansen


Dato : 16-07-04 18:45

Hauge <hauge@CUTsmart-tech.dk> wrote:

> Hejsa
> Erling Hansen wrote:
> > Tusind tak for gode råd. Jeg vil kigge efter tørgær næste gang jeg er
> > i staden.
>
> Men du har en fryser, hvorfor så ikke spare pengene, tørgær er dobbelt så
> dyrt som "våd"gær, og så fryse gæret ned?
>
> /Hauge

Jo, sør'me om ikke Føtex havde tørgær, de havde bare gemt det henne
mellem meltyperne. Oven i købet til 1,98 - så jeg købte et par poser.
mvh
Erling

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408937
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste