/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Krebinetter - karbonader
Fra : Ralph


Dato : 10-07-04 23:20

Hvad er forskellen? MIN version er at de er ens, altså hakket svin med en
slags panering omkring, måske hakket kalv og flæsk, men med oksekød? Den har
jeg ikke hørt før.

Nogen her der har en egenlig definition?

se evt.
http://politiken.dk/VisArtikel.iasp?PageID=326985

--
venligst
Ralph



 
 
kelds99@yahoo.dk (11-07-2004)
Kommentar
Fra : kelds99@yahoo.dk


Dato : 11-07-04 01:30

On Sun, 11 Jul 2004 00:19:34 +0200, "Ralph" <rwr@post6.tele.dk> wrote:

>Hvad er forskellen? MIN version er at de er ens, altså hakket svin med en
>slags panering omkring, måske hakket kalv og flæsk, men med oksekød? Den har
>jeg ikke hørt før.
>
>Nogen her der har en egenlig definition?
>
>se evt.
>http://politiken.dk/VisArtikel.iasp?PageID=326985

Krebinet er (ifølge Sprognævnet) en fordanskning af det franske
crêpinet
Det betyder fedtnet - mens crêpinette brugs om en fladtrykt stegt
pølse pakket ind i fedtnettet. I såvel Frankrig som Tyskland er det
indpakningen (fedtnettet), som er afgørende og ikke så meget
indholdet, der kan være alle slags kød. Så mon ikke det er formen,
mere end indholdet.

Karbonader kommer formentlig fra det lige så franske "carbonade", som
er kød ristet over kulild (carbon = kul). I Tyskland, Frankrig,
Holland o.a er det bare en skive stegt kød/fisk.

Da jeg var barn og vi fik sådan en blandet kalv- og flæsk-delle med
panering udenom, så sagde min vestsjællandske far, at det var en
krebinet, mens min vestjyske mor fastholdt, at det var en karbonade.
Tilbehøret var gemuse (tysk?), som dækkede over en pose gulerødder i
tern og nogle grønærter i en mælkesovs.

Hvis vi fik noget lavet af hakket oksekød, så blev det kaldt en
hakkebøf

KS




Moster (12-07-2004)
Kommentar
Fra : Moster


Dato : 12-07-04 19:34


"Ralph" <rwr@post6.tele.dk> skrev i en meddelelse
> Hvad er forskellen?> se evt.
> http://politiken.dk/VisArtikel.iasp?PageID=326985
>
Grundsubstansen er den samme.

En krebinet er lavet af hakket svinekød og paneret med æg og rasp.

En karbonade er lavet af hakket svinekød, men ikke parneret.

Nogen vil hævde at man også kan bruge kalv og flæsk.

Sådan er det i hvert fald i Østjylland.




Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408937
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste