"Mette" <m@nospam.dk> skrev i en meddelelse
news:40d11b37$0$273$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Hm..jeg synes da, at en god fuldkornsrugbrødmad med en ny kartoffel m/lidt
> skræl og agurker under mætter helt fantastisk!
Jeg elsker sådan en kartoffelmad! Og jeg er enig med dig i, at man bliver
mæt af den!
MEN.... mætheden holder ikke ret længe.
Det handler om, hvordan blodsukkerbalancen er påvirket.
Hvis emnet interesserer dig, så prøv at læse om blodsukkerbalancen og
glykæmisk index.
Fødevarer med et højt glykæmisk index øger tendensen til at overspise.
Fødevarer med et lavt glykæmisk index vil mindske tendensen til at
overspise.
http://www.glycemicindex.com/
Kartofler og ris har et højt glykæmisk index.
Hvor højt/lavt dit fuldkornsrugbrød ligger på skalaen afhænger helt af
indholdet.
> Det handler for mig også
> om at vænne kroppen til ikke at være stopmæt *hele tiden*...
Min erfaring er, at man kan være:
stopmæt og blive hurtigt sulten igen.
stopmæt og være mæt længe.
eller
tilpas mæt og hurtigt blive sulten igen.
tilpas mæt og gå længe uden at blive sulten igen.
Om jeg bliver stopmæt eller tilpas mæt afhænger af, hvor meget jeg har
spist - målt i mængde/vægt/volumen.
Om jeg er mæt i kort eller lang tid, er helt uafhængig af madens
mængde/vægt/volumen - det afhænger af HVAD jeg spiser.
Frugt er ikke noget, der mætter meget eller længe.
Det spiser jeg for nydelsens og vitaminernes skyld.
Kartoffelmaden spiser jeg også for nydelsens skyld *S*
Skal jeg blive mæt, så det holder et par timer, spiser jeg hellere en
rugbrødsmad med ost eller kødpålæg.
Mvh. Lisbeth