/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Roastbeef med rødvins sovs, et par sp
Fra : Daniel W Johansen


Dato : 20-05-04 19:04

Ja tænker lidt på at hive et par venner over i morgen til bette middag..
men jeg har absolut ingen erfaringer med at lave mad til flere personer
end mig selv :)

Men jeg påtænkte at købe sådan 1kgs roastbeef som superbrugsen jo har
lidt tilbud på denne uge, men hvor mange personer rækker sådan en 1kgs
sag der til? (regner med det bliver med hassel bagte kartofler og en
masse salat)

Men hvis jeg så får købt mig sådan en steg der, så havde jeg så tænkt
mig at bruge denne opskrift her:
http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=3950 den er jo
så dejlig nem, og jeg sår alene i køkkenet så skal være så let som
muligt. MEN, vores varmeluft halløj brændte af i sidste uge, så vores
ovn fungere kun på den "gammeldags" facon, så skal jeg stadigvæk følge
opskriften som jeg linker til, og hvor i ovnen skal den så stå?
Jeg vil gerne have den let rosa, og læste så hist at her at temperaturen
inde i så skal være 60-65grader, passer det fint?

Næste ting er sovsen dertil, vil gerne have en god "ægte" rødvins sovs
da mine venner aldrig har smagt andet end den fra knor :) Men her er jeg
igen på bar fod, der en er djævlsk masse forslag på dk-kogebogen.dk men
hvad er jeres favorit som passer godt til roastbeefen, må gerne være
lidt stærk i det(>lidt<) og rødvinen, er det helt igennem ligegyldigt
hvilken jeg bruger, for så havde jeg bare planer om at snuppe den
billigste papvin i aldi(hvis i har et andet forslag til en anden vin, og
en god grund til det.. så kom frisk)

På forhånd tak
Daniel W Johansen

 
 
Fischer & Døssing (20-05-2004)
Kommentar
Fra : Fischer & Døssing


Dato : 20-05-04 19:22

Daniel W Johansen wrote:
> Ja tænker lidt på at hive et par venner over i morgen til bette
> middag.. men jeg har absolut ingen erfaringer med at lave mad til
> flere personer end mig selv :)
>
> Men jeg påtænkte at købe sådan 1kgs roastbeef som superbrugsen jo har
> lidt tilbud på denne uge, men hvor mange personer rækker sådan en 1kgs
> sag der til? (regner med det bliver med hassel bagte kartofler og en
> masse salat)

Så vidt jeg husker beregner man omkring 200 gram kød pr person, så en
4-5 stykker alt efter, hvor stor appettiten er.

> Men hvis jeg så får købt mig sådan en steg der, så havde jeg så tænkt
> mig at bruge denne opskrift her:
> http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=3950 den er jo
> så dejlig nem, og jeg sår alene i køkkenet så skal være så let som
> muligt. MEN, vores varmeluft halløj brændte af i sidste uge, så vores
> ovn fungere kun på den "gammeldags" facon, så skal jeg stadigvæk følge
> opskriften som jeg linker til, og hvor i ovnen skal den så stå?

Så vidt jeg kan se på opskriften er den beregnet til en "gammeldags"
ovn, så du kan godt følge opskriften. Jeg ville sætte stegen ca midt i
ovnen eller "lige under midten".

> Jeg vil gerne have den let rosa, og læste så hist at her at
> temperaturen inde i så skal være 60-65grader, passer det fint?

Det ved jeg ikke, for jeg bruger aldrig stegetermometer.

> Næste ting er sovsen dertil, vil gerne have en god "ægte" rødvins sovs
> da mine venner aldrig har smagt andet end den fra knor :) Men her er
> jeg igen på bar fod, der en er djævlsk masse forslag på
> dk-kogebogen.dk men hvad er jeres favorit som passer godt til
> roastbeefen, må gerne være lidt stærk i det(>lidt<) og rødvinen, er
> det helt igennem ligegyldigt hvilken jeg bruger, for så havde jeg
> bare planer om at snuppe den billigste papvin i aldi(hvis i har et
> andet forslag til en anden vin, og en god grund til det.. så kom
> frisk)

Selv snyder jeg og bruger Karolines rødvinssauce og hælder så lige et
skvat rødvin i mens saucen varmes op.
Men hvis jeg selv skulle lave rødvinssauce ville jeg bruge denne
opskrift (bortset fra det med anden)
http://www.lunebjerggaard.dk/Opskrifter-aender/honningglaseret_spraengt_and_med_friske_groensager_og_roedvinssauce.htm

> På forhånd tak
> Daniel W Johansen

Selv tak
Henriette Døssing


mcloud (20-05-2004)
Kommentar
Fra : mcloud


Dato : 20-05-04 19:36


"Daniel W Johansen" <Danielwj@XXXpc.dk> skrev i en meddelelse
news:40acf2f2$0$276$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Ja tænker lidt på at hive et par venner over i morgen til bette
middag............

Hej Daniel
Du skal regne med 250-300gram kød pr. person ,hvis det er venner der spiser
godt måske lidt mere.
Kog roastbeefen i vand 20 minutter ,derefter steg den brun og lækker på en
pande en 4-5 minutter på hver side og lad den hvile i 20 minutter,hvis du
bruger stegetermometer skal kerne temperaturen være 65 grader,skær i tynde
skiver.

Saucen : Denne sauce er kraftig i smagen

4 skalotteløg,finthakkede
6 hele peberkorn
1 kvist frisk timian
1 laurbærblad
4 dl rødvin
4 dl kalve-oksefond eller bouilon
15 gram koldt smør i tern


Kom skalotteløgene på en pande sammen med hele peberkorn, timian og
laurbærblad
Rør rødvinen i og bring saucen i kog.
Kog ind til panden er næsten tør.
Tilsæt kalve eller oksefonden eller bouilon,saucen koges igen rør godt ibund
det er der alle smagsstofferne sidder.
lad saucen simre i ca 10 minutter til der er ca 2 1/2 dl .tilbage,skum
saucen med mellemrum,smag til med salt og peber og si igennem en finmasket
sigte.
Rør smørret i, en tern af gangen.
Server

--
mvh. Kim Rasmussen
www.leChef.dk
Din køkkenchef på nettet.



Daniel W Johansen (20-05-2004)
Kommentar
Fra : Daniel W Johansen


Dato : 20-05-04 20:13

Tror jeg prøver din måde så, er kogetiden beregnet til en 1kgs steg?

mht. rødvins sovsen. 4 dl kalve-oksefond eller bouilon, det tætteste jeg
kan komme på den er nogle oksekødskraft terninger fra knor og noget
vand, burde ikke være et problem at bruge denne løsning vel?

mcloud wrote:
> "Daniel W Johansen" <Danielwj@XXXpc.dk> skrev i en meddelelse
> news:40acf2f2$0$276$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
>
>>Ja tænker lidt på at hive et par venner over i morgen til bette
>
> middag............
>
> Hej Daniel
> Du skal regne med 250-300gram kød pr. person ,hvis det er venner der spiser
> godt måske lidt mere.
> Kog roastbeefen i vand 20 minutter ,derefter steg den brun og lækker på en
> pande en 4-5 minutter på hver side og lad den hvile i 20 minutter,hvis du
> bruger stegetermometer skal kerne temperaturen være 65 grader,skær i tynde
> skiver.
>
> Saucen : Denne sauce er kraftig i smagen
>
> 4 skalotteløg,finthakkede
> 6 hele peberkorn
> 1 kvist frisk timian
> 1 laurbærblad
> 4 dl rødvin
> 4 dl kalve-oksefond eller bouilon
> 15 gram koldt smør i tern
>
>
> Kom skalotteløgene på en pande sammen med hele peberkorn, timian og
> laurbærblad
> Rør rødvinen i og bring saucen i kog.
> Kog ind til panden er næsten tør.
> Tilsæt kalve eller oksefonden eller bouilon,saucen koges igen rør godt ibund
> det er der alle smagsstofferne sidder.
> lad saucen simre i ca 10 minutter til der er ca 2 1/2 dl .tilbage,skum
> saucen med mellemrum,smag til med salt og peber og si igennem en finmasket
> sigte.
> Rør smørret i, en tern af gangen.
> Server
>

mcloud (20-05-2004)
Kommentar
Fra : mcloud


Dato : 20-05-04 23:08


"Daniel W Johansen" <Danielwj@XXXpc.dk> skrev i en meddelelse
news:40ad032e$0$209$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Tror jeg prøver din måde så, er kogetiden beregnet til en 1kgs steg?

Om det er steg på 1,2-1,3eller 1,4 kg er ligegyldigt
kog 20-25 min og brun den godt på alle sider og lad hvile.


> mht. rødvins sovsen. 4 dl kalve-oksefond eller bouilon, det tætteste jeg
> kan komme på den er nogle oksekødskraft terninger

Du kan også købe en udemærket fond eller bouilon på flaske i de store
supermarkeder


--
mvh. Kim Rasmussen
www.leChef.dk
Din køkkenchef på nettet.



Margrete Johansen (22-05-2004)
Kommentar
Fra : Margrete Johansen


Dato : 22-05-04 13:36


">
>> > mht. rødvins sovsen. 4 dl kalve-oksefond eller bouilon, det tætteste
jeg
> > kan komme på den er nogle oksekødskraft terninger
>

Jeg ville jo krydre stegen med salt, Dijonsennep, hvidløg og peber, brune
den godt af i smør i en gryde og så lige gi' den 15 minutter på hver
(to/tre) side, efter at ha' givet den vand/rødvin til at par cm op på dyret.
Op med den - på bræt og pak den godt ind i sølvpapir og viskestykker, så den
kan sætte sig fint. Imens den står der og steger færdig i sin egen varme
(mindst tyve minutter), kan du jo kæle lidt for den rødvinsfond der er
tilbage i gryden. Giv den lidt Dijonsennep, hvis du ikke har smurt dyret ind
i dette fra starten, giv den en sjat rødvin mere og smag dig frem. Mangler
den salt/peber/rødvin/boullionterning? Jævn den med koldt smør (små bitte
klumper, én ad gangen - pas på, den skiller nemt), hvis du har mod på det,
ellers giv den et skvæt maizena, den er sikker hver gang.

Den rødvin du bruger til sovsen er den samme som du serverer for dine gæster
i glassene, det er en sandhed med visse modifikationer at vinen er
ligegyldig, det kan faktisk godt smages, hvis man har sparet der, ihvertfald
til en vis grad.

Og så - god fornøjelse, dine gæster vil ihvertfald sætte pris på dine
anstrengelser, ligegyldigt hvilken opskrift du bruger!

Margrete Johansen



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste