| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | Grillkul ryger ved optænding Fra : Kenneth Darling Soer~ | 
  Dato :  16-05-04 19:04 |  
  |  
 
            Jeg bor i lejlighed og ynder at grille på altanen, men i de første 5 minutter 
 efter at jeg har tændt op, kommer der fed sort røg fra kullene, hvilket 
 betyder at det er umuligt at opholde sig på altanen og endnu vigtige - det 
 ryger op til overboen.
 Jeg bruger en grillstarter og til tændingen bruger jeg alm. grillbriketter 
 fra Fakta/Netto/Kvickly (hvor de nu er på tilbud) samt 1 Zip optændingblok i 
 bunden og 1 Zip optændingsblok i midten, hvis grillstarteren er fyldt.
 Nogen gode råd til hvordan jeg kan reducere den sorte røg?
 -- 
 Regards / Med venlig hilsen
 Kenneth
 email: news at KBHdarling dot dk - REMOVE KBH
 Photos at  http://www.darling.dk
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Trine Kornum Christi~ (16-05-2004) 
         
	
            | Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~ | 
  Dato :  16-05-04 19:08 |  
  |  
 
            Kenneth Darling Soerensen <dont@sp.am> writes:
 > Jeg bruger en grillstarter og til tændingen bruger jeg alm.
 > grillbriketter fra Fakta/Netto/Kvickly (hvor de nu er på tilbud)
 > samt 1 Zip optændingblok i bunden og 1 Zip optændingsblok i midten,
 > hvis grillstarteren er fyldt.
 >
 > Nogen gode råd til hvordan jeg kan reducere den sorte røg?
 Jeg ved ikke om det har noget med det at gøre, men jeg synes, at Zip
 lugter frygtelig. Jeg har fundet ud af at disse spagnumting med
 parafin virker glimrende og de lugter ikke. Vi bruger også en
 grillstarter, men jeg synes nu ikke at det ryger.
 Mvh Trine
 -- 
 Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet! 
 http://www.triane.dk, billig og god overnatning i Nordjylland
 Spændende butik med stort udvalg i kurve og sæsonpynt
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Jens Petersen (16-05-2004) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jens Petersen | 
  Dato :  16-05-04 19:24 |  
  |   
            
 
 Kenneth Darling Soerensen wrote:
 
 > Jeg bor i lejlighed og ynder at grille på altanen, men i de første 5 minutter 
 > efter at jeg har tændt op, kommer der fed sort røg fra kullene, hvilket 
 > betyder at det er umuligt at opholde sig på altanen og endnu vigtige - det 
 > ryger op til overboen.
 
 Hvad så når der kommer mad på grillen, ryger det ikke også op til overboen?
 
 Jeg synes det er galt nok når naboen griller i sin have, og jeg bor dog 
 ved siden af og ikke op over. Ydrrk!
 
 -- 
 Jens   OZ2JP   callto://jensep
 
 It takes years to become an overnight success.
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Nygaard (16-05-2004) 
         
	
            | Kommentar Fra : Nygaard | 
  Dato :  16-05-04 19:52 |  
  |   
            > Nogen gode råd til hvordan jeg kan reducere den sorte røg?
 
 Hvad med at tænde op med en lille gasbrænder?
 
 /Nygaard
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Erik Olsen (16-05-2004) 
         
	
            | Kommentar Fra : Erik Olsen | 
  Dato :  16-05-04 20:05 |  
  |  
 
            Kenneth Darling Soerensen wrote:
 > Jeg bor i lejlighed og ynder at grille på altanen, men i de første 5
 > minutter efter at jeg har tændt op, kommer der fed sort røg fra
 > kullene, hvilket betyder at det er umuligt at opholde sig på altanen
 > og endnu vigtige - det ryger op til overboen.
 >
 > Jeg bruger en grillstarter og til tændingen bruger jeg alm.
 > grillbriketter fra Fakta/Netto/Kvickly (hvor de nu er på tilbud) samt
 > 1 Zip optændingblok i bunden og 1 Zip optændingsblok i midten, hvis
 > grillstarteren er fyldt.
 >
 > Nogen gode råd til hvordan jeg kan reducere den sorte røg?
 Jeg synes altid grillbriketter ryger ubehageligt. Vi bruger helst
 rigtige trækul.
 -- 
 Venlig hilsen
 Erik Olsen
 http://www.modelbaneteknik.dk/
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Michael Schrøder (16-05-2004) 
         
	
            | Kommentar Fra : Michael Schrøder | 
  Dato :  16-05-04 20:10 |  
  |  
 
            "Kenneth Darling Soerensen" <dont@sp.am> skrev i en meddelelse
 news:Xns94EBCC36718FDkennethdarlingfromde@62.243.74.174...
 > Jeg bor i lejlighed og ynder at grille på altanen, men i de første 5
 minutter
 > efter at jeg har tændt op, kommer der fed sort røg fra kullene, hvilket
 > betyder at det er umuligt at opholde sig på altanen og endnu vigtige - det
 > ryger op til overboen.
 >
 > Jeg bruger en grillstarter og til tændingen bruger jeg alm. grillbriketter
 > fra Fakta/Netto/Kvickly (hvor de nu er på tilbud) samt 1 Zip optændingblok
 i
 > bunden og 1 Zip optændingsblok i midten, hvis grillstarteren er fyldt.
 >
 > Nogen gode råd til hvordan jeg kan reducere den sorte røg?
 Den Zip i midten tror jeg ikke du skal bruge - den kan ikke få luft og
 brænder "underligt".
 En tændstik på toppen af min grillstarter bliver kvalt af iltmangel   
Så måske er det Zip'en der ryger...
 Ellers så prøv med noget andet end Zip - jeg bruger nogen som er spåner
 blandet med parafin - 2 stk under den store Weber starter virker fint...
 mvh Michael
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Per H (16-05-2004) 
         
	
            | Kommentar Fra : Per H | 
  Dato :  16-05-04 20:41 |  
  |   
            On 16 May 2004 18:04:29 GMT, Kenneth Darling Soerensen <dont@sp.am>
 skrev:
 
 >Jeg bruger en grillstarter og til tændingen bruger jeg alm. grillbriketter 
 >fra Fakta/Netto/Kvickly (hvor de nu er på tilbud) samt 1 Zip optændingblok i 
 >bunden og 1 Zip optændingsblok i midten, hvis grillstarteren er fyldt.
 >
 >Nogen gode råd til hvordan jeg kan reducere den sorte røg?
 
 
  jeg bruger 2 avissider  i bunden af optænderen, vender den om, og
 smider en zip optændingsblok ned, og briketter ovenpå.
 
 Tænder derefter op i avisen. 
 
 ryger kun lige i starten, mends parpiret brænder.
 -- 
 Vh Per
 
 
 
 icq 8212837
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           //zlgge (17-05-2004) 
         
	
            | Kommentar Fra : //zlgge | 
  Dato :  17-05-04 00:55 |  
  |   
            
 "Kenneth Darling Soerensen" <dont@sp.am> skrev i en meddelelse
 news:Xns94EBCC36718FDkennethdarlingfromde@62.243.74.174...
 > Jeg bruger en grillstarter og til tændingen bruger jeg alm. grillbriketter
 > fra Fakta/Netto/Kvickly (hvor de nu er på tilbud) samt 1 Zip optændingblok
 i
 
 Der er stor forskel på hvor gode briketterne er og det har ikke megen
 sammenhæng med prisen. Det der er vigtigt, har jeg fået at vide, er at
 briketterne har en brændværdi på over 20.000 kilo kalorier pr. kilo.
 Jeg har f.eks. set briketter til Kr 14,95 for 3 Kg. i Rema 1000 med en værdi
 på 29.000 og specielle "Heat beads" med ca. samme værdi til Kr 89,50 for
 samme mængde - jeg har dog ikke prøvet disse Heat Beads, så jeg ved ikke om
 de er 25Kr/Kg mere værd at bruge?
 Men hvad, man fyre vel med maghoni?
 
 > Nogen gode råd til hvordan jeg kan reducere den sorte røg?
 
 Jeg bruger to metoder alt efter hvor nemt det er at få ild i briketterne,
 det er der nemlig en del forskel på...
 Hvis de er nemme at få ild på, krøller jeg bare et par avissider sammen og
 lægger under grillsterteren.
 Hvis det er nogle "træge" briketter, hælder jeg et par spiseskefulde
 tændvædske op i asken fra sidste grillning i grillens bund og stiller
 grillstarteren ovenpå den våde plet efter jeg har tændt den. Ved at hælde
 tændvædske direkte på briketterne får man en frygtelig os.
 Jeg har så lagt mærke til at nogen fabrikater af briketter rigtigt nok giver
 sort "lokomotivrøg", jeg har forsøgsvis prøvet at give grillstarteren en
 lille skvæt tændvædske i toppen før jeg tændte og derefter tændt både den
 våde klat og i toppen. Det hjælper tilsyneladende med til at forbrænde den
 sorte røg.
 
 Mvh
 //zigge
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Christian B. Andrese~ (18-05-2004) 
         
	
            | Kommentar Fra : Christian B. Andrese~ | 
  Dato :  18-05-04 07:46 |  
  |   
            
 "//zlgge" <ziggeFORMEGET@privat.dk> wrote in message
 news:40a7fe9d$0$184$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 >
 > "Kenneth Darling Soerensen" <dont@sp.am> skrev i en meddelelse
 > news:Xns94EBCC36718FDkennethdarlingfromde@62.243.74.174...
 > > Jeg bruger en grillstarter og til tændingen bruger jeg alm.
 grillbriketter
 > > fra Fakta/Netto/Kvickly (hvor de nu er på tilbud) samt 1 Zip
 optændingblok
 > i
 >
 > Der er stor forskel på hvor gode briketterne er og det har ikke megen
 > sammenhæng med prisen. Det der er vigtigt, har jeg fået at vide, er at
 > briketterne har en brændværdi på over 20.000 kilo kalorier pr. kilo.
 > Jeg har f.eks. set briketter til Kr 14,95 for 3 Kg. i Rema 1000 med en
 værdi
 > på 29.000 og specielle "Heat beads" med ca. samme værdi til Kr 89,50 for
 > samme mængde - jeg har dog ikke prøvet disse Heat Beads, så jeg ved ikke
 om
 > de er 25Kr/Kg mere værd at bruge?
 
 Jeg køber Heat Beads eller Quick Glow, og kiloprisen på Heat Beads skal
 ligge lige over 10 kr / kg.
 
 > > Nogen gode råd til hvordan jeg kan reducere den sorte røg?
 >
 > Jeg bruger to metoder alt efter hvor nemt det er at få ild i briketterne,
 > det er der nemlig en del forskel på...
 > Hvis de er nemme at få ild på, krøller jeg bare et par avissider sammen og
 > lægger under grillsterteren.
 
 Ryger desværre bare meget.
 
 > Hvis det er nogle "træge" briketter, hælder jeg et par spiseskefulde
 > tændvædske op i asken fra sidste grillning i grillens bund og stiller
 > grillstarteren ovenpå den våde plet efter jeg har tændt den. Ved at hælde
 > tændvædske direkte på briketterne får man en frygtelig os.
 > Jeg har så lagt mærke til at nogen fabrikater af briketter rigtigt nok
 giver
 > sort "lokomotivrøg", jeg har forsøgsvis prøvet at give grillstarteren en
 > lille skvæt tændvædske i toppen før jeg tændte og derefter tændt både den
 > våde klat og i toppen. Det hjælper tilsyneladende med til at forbrænde den
 > sorte røg.
 
 Det vil jeg prøve.
 
 
 -- 
 mvh/rg. Christian
 If it isn't broken, don't "fix" it -- 
 you may simply break it instead!
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Jakob Jeppesen (17-05-2004) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jakob Jeppesen | 
  Dato :  17-05-04 08:16 |  
  |   
            "Kenneth Darling Soerensen" <dont@sp.am> skrev i en meddelelse news:Xns94EBCC36718FDkennethdarlingfromde@62.243.74.174...
 >
 > Nogen gode råd til hvordan jeg kan reducere den sorte røg?
 >
 
 Jeg bruger lidt avispapir krøllet sammen og stoppet op under risten
 i grillstarteren - det ryger (gråt) indtil papiret er brændt og så
 stopper røgen. Jeg har endnu ikke været ude for at det var nød-
 vendigt at bruge zip, tændvæske eller andre optændingsblokke.
 
 /Jakob
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Kenneth Darling Soer~ (17-05-2004) 
         
	
            | Kommentar Fra : Kenneth Darling Soer~ | 
  Dato :  17-05-04 09:53 |  
  |  
 
            Kenneth Darling Soerensen <dont@sp.am> wrote in
 news:Xns94EBCC36718FDkennethdarlingfromde@62.243.74.174: 
 > Nogen gode råd til hvordan jeg kan reducere den sorte røg?
 Tak for de mange svar! Før jeg gik over til Zip blokkke brugte jeg avispapir, 
 men det gav også masser af sort røg - det var grunden til at jeg skiftede til 
 Zip, men lige meget hjalp det   
Jeg tror jeg vil gå tilbage til avispapir og så prøve lidt forskellige 
 briketter/kul, prøve de andre optændingsblokke med parafin og prøve Zigges 
 forslag med lidt tændvæske på toppen..
 -- 
 Regards / Med venlig hilsen
 Kenneth
 email: news at KBHdarling dot dk - REMOVE KBH
 Photos at  http://www.darling.dk
            
             |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |