/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Optøning af et helt lam
Fra : Bovbjerg


Dato : 03-05-04 14:58

På fredag skal jeg lave helstegt lam. Lammet ligger i fryseren. Hvordan tøs
det bedst op. Det kan jo ikke være i køleskabet. Har du en afprøvet idé, og
hvor lang tid tager det?

m.v.h.
Jens



 
 
David Rasmussen (03-05-2004)
Kommentar
Fra : David Rasmussen


Dato : 03-05-04 15:51

Bovbjerg wrote:
> På fredag skal jeg lave helstegt lam. Lammet ligger i fryseren. Hvordan tøs
> det bedst op. Det kan jo ikke være i køleskabet. Har du en afprøvet idé, og
> hvor lang tid tager det?
>

Det vigtigste er timingen. Lammet skulle gerne være helt optøet på
fredag. Det er ikke så vigtigt at det gøres meget hurtigt, hvis det er
det du tænker på. Det er klart at det tør op udefra og ind. Men så længe
der er en frossen kerne vil resten af lammet holde sig på ca. 0 grader.
Temperaturen vil først stige til det bakterologisk mistænkelig efter at
hele lammet er tøet op. Dvs. på fredag hvor det alligevel skal
tilberedes. Hvor lang tid det tager at tø op ved jeg ikke. Man må kunne
finde nogle retningslinjer for hvor lang tid det tager ud fra vægt og
omgivelsernes temperatur.

/David

David Rasmussen (03-05-2004)
Kommentar
Fra : David Rasmussen


Dato : 03-05-04 16:53

David Rasmussen wrote:
> Bovbjerg wrote:
>
>> På fredag skal jeg lave helstegt lam. Lammet ligger i fryseren.
>> Hvordan tøs
>> det bedst op. Det kan jo ikke være i køleskabet. Har du en afprøvet
>> idé, og
>> hvor lang tid tager det?
>>

Min kæreste som har en vis erfaring med den slags tror at det vil tage
ca. 2 døgns tid at optø ved stuetemperatur.

/David

-V- (03-05-2004)
Kommentar
Fra : -V-


Dato : 03-05-04 17:42

David Rasmussen wrote:
>>> På fredag skal jeg lave helstegt lam. Lammet ligger i fryseren.
>>> Hvordan tøs
>>> det bedst op. Det kan jo ikke være i køleskabet. Har du en afprøvet
>>> idé, og
>>> hvor lang tid tager det?
>>>
> Min kæreste som har en vis erfaring med den slags tror at det vil tage
> ca. 2 døgns tid at optø ved stuetemperatur.

Uden at estimere tidsforbrug skal kodeordet i optøning af så store mængder
frosne varer lige nævnes:

'Luftskifte'.





-V-



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408937
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste