/
Forside
/
Interesser
/
Fritid
/
Madlavning
/
Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn
*
Kodeord
*
Husk mig
Brugerservice
Kom godt i gang
Bliv medlem
Seneste indlæg
Find en bruger
Stil et spørgsmål
Skriv et tip
Fortæl en ven
Pointsystemet
Kontakt Kandu.dk
Emnevisning
Kategorier
Alfabetisk
Karriere
Interesser
Teknologi
Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#
Navn
Point
1
Nordsted1
13396
2
frieda
10657
3
smuller54
10429
4
vagnr
9687
5
pifo
9117
6
piaskov
8417
7
ans
7901
8
mcloud
7316
9
HelleBirg..
6846
10
dova
6027
Optøning af et helt lam
Fra :
Bovbjerg
Dato :
03-05-04 14:58
På fredag skal jeg lave helstegt lam. Lammet ligger i fryseren. Hvordan tøs
det bedst op. Det kan jo ikke være i køleskabet. Har du en afprøvet idé, og
hvor lang tid tager det?
m.v.h.
Jens
David Rasmussen (
03-05-2004
)
Kommentar
Fra :
David Rasmussen
Dato :
03-05-04 15:51
Bovbjerg wrote:
> På fredag skal jeg lave helstegt lam. Lammet ligger i fryseren. Hvordan tøs
> det bedst op. Det kan jo ikke være i køleskabet. Har du en afprøvet idé, og
> hvor lang tid tager det?
>
Det vigtigste er timingen. Lammet skulle gerne være helt optøet på
fredag. Det er ikke så vigtigt at det gøres meget hurtigt, hvis det er
det du tænker på. Det er klart at det tør op udefra og ind. Men så længe
der er en frossen kerne vil resten af lammet holde sig på ca. 0 grader.
Temperaturen vil først stige til det bakterologisk mistænkelig efter at
hele lammet er tøet op. Dvs. på fredag hvor det alligevel skal
tilberedes. Hvor lang tid det tager at tø op ved jeg ikke. Man må kunne
finde nogle retningslinjer for hvor lang tid det tager ud fra vægt og
omgivelsernes temperatur.
/David
David Rasmussen (
03-05-2004
)
Kommentar
Fra :
David Rasmussen
Dato :
03-05-04 16:53
David Rasmussen wrote:
> Bovbjerg wrote:
>
>> På fredag skal jeg lave helstegt lam. Lammet ligger i fryseren.
>> Hvordan tøs
>> det bedst op. Det kan jo ikke være i køleskabet. Har du en afprøvet
>> idé, og
>> hvor lang tid tager det?
>>
Min kæreste som har en vis erfaring med den slags tror at det vil tage
ca. 2 døgns tid at optø ved stuetemperatur.
/David
-V- (
03-05-2004
)
Kommentar
Fra :
-V-
Dato :
03-05-04 17:42
David Rasmussen wrote:
>>> På fredag skal jeg lave helstegt lam. Lammet ligger i fryseren.
>>> Hvordan tøs
>>> det bedst op. Det kan jo ikke være i køleskabet. Har du en afprøvet
>>> idé, og
>>> hvor lang tid tager det?
>>>
> Min kæreste som har en vis erfaring med den slags tror at det vil tage
> ca. 2 døgns tid at optø ved stuetemperatur.
Uden at estimere tidsforbrug skal kodeordet i optøning af så store mængder
frosne varer lige nævnes:
'Luftskifte'.
-V-
Søg
Alle emner
Interesser
Fritid
Madlavning
Indstillinger
Spørgsmål
Tips
Usenet
Reklame
Statistik
Spørgsmål :
177559
Tips :
31968
Nyheder :
719565
Indlæg :
6408937
Brugere :
218888
Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste
Copyright © 2000-2024 kandu.dk. Alle rettigheder forbeholdes.