/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
hjemmelavet youghurt
Fra : Jesper Mouridsen


Dato : 06-03-04 12:48

Hej NG.
Jeg har nogle gange forsøgt at lave hjemmelavet youghurt, uden held.
Nogen der kender en god opskrift?

 
 
Klaus Alexander Seis~ (06-03-2004)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 06-03-04 13:41

Jesper Mouridsen skrev:

> Jeg har nogle gange forsøgt at lave hjemmelavet youghurt,
> uden held.

Hviolken fremgangsmåde fulgte du? Jeg har flere gange lavet en
fortrinlig yoghurt ved at lade en god mælk syrne et lunt sted
med nogle spiseskefulde købe-yoghurt.

--
Klaus Alexander Seistrup, Copenhagen, Denmark.
http://www.seistrup.dk/ · http://www.pnx.dk/

Jesper Mouridsen (06-03-2004)
Kommentar
Fra : Jesper Mouridsen


Dato : 06-03-04 17:53

Den Sat, 06 Mar 2004 12:41:29 +0000. skrev Klaus Alexander Seistrup:

> Jesper Mouridsen skrev:
>
>> Jeg har nogle gange forsøgt at lave hjemmelavet youghurt,
>> uden held.
>
> Hviolken fremgangsmåde fulgte du? Jeg har flere gange lavet en
> fortrinlig yoghurt ved at lade en god mælk syrne et lunt sted
> med nogle spiseskefulde købe-yoghurt.
Siden din metode virker:
Hvad for en mælk bruger du? (øko / alm )
Skal mælken varmes op først?
Hvor varmt er lunt er det stuetemperatur?
Hvor lang tid skal det syrne?
venlig hilsen
jesper

Bjorn (06-03-2004)
Kommentar
Fra : Bjorn


Dato : 06-03-04 18:31

On Sat, 6 Mar 2004 17:53:21 +0100, Jesper Mouridsen wrote
(in message <pan.2004.03.06.16.53.16.226366@altern.org>):

> Siden din metode virker:
> Hvad for en mælk bruger du? (øko / alm )
> Skal mælken varmes op først?
> Hvor varmt er lunt er det stuetemperatur?
> Hvor lang tid skal det syrne?
> venlig hilsen
> jesper

Min yoghurt - vellykket hver gang - er som følger:

1 liter normal melk (normalt fedt innhold - om den er økologisk eller
"industriell" betyder ikke så meget, bare fedtinnholdet er "helt" og ikke let
eller magert...)

melken koges op, og trekkes raskt til side - avkjøles hurtig til ca 41 grader
(set kjelen i koldt vannbad)

1 dl "købeyoghurt" røres i (eventuelt brug 1 dl af forrige yoghurt produksjon
- hvis den fortsatt er frisk

2 ss tørmelkpulver røres inn ( ikke nødvendig, men hjelper godt siden dagens
"industrialiserede" melk er homogenisert...)

Heldes i en termos og står til neste dag (8 timer)
En madtermos med vid åbning er et godt hjelpemiddel på køkkenet!

Ønskes frugtyoghurt, rør ind nogen æbler eller jordbersyltetøy eller
bananskiver eller pæreskiver eller honning eller svisker eller....
Vær forsiktig med kiwi (blev en katastrofe) eller andre sitrusfrugter da det
fort kan få melken at skille.

Brug fantasien - lav gjerne nogle "katastrofer" - husk at for hver katastrofe
har det også været mange uventede smagsoplevelser!!

bjørn


Klaus Alexander Seis~ (07-03-2004)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 07-03-04 12:15

Jesper Mouridsen skrev:

> Siden din metode virker:
> Hvad for en mælk bruger du? (øko / alm )
> Skal mælken varmes op først?
> Hvor varmt er lunt er det stuetemperatur?
> Hvor lang tid skal det syrne?

Prøv at se Bjørns indlæg, det svarer nogenlunde til den fremgangs-
måde jeg har benyttet.

--
Klaus Alexander Seistrup, Copenhagen, Denmark.
http://www.seistrup.dk/ · http://www.pnx.dk/

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408938
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste