/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Nybagt brød til morgenmad
Fra : My


Dato : 01-03-04 20:06

Er der ikke nogen der har en opskrift på boller man laver dejen om aftene,
der hæver om natten og som man så bager om morgenen.



 
 
Fischer & Døssing (01-03-2004)
Kommentar
Fra : Fischer & Døssing


Dato : 01-03-04 20:51

My (send@ikkemail) skrev:

> Er der ikke nogen der har en opskrift på boller man laver dejen om
> aftene, der hæver om natten og som man så bager om morgenen.

http://www.karolines.dk/opskrifter/opskrift.asp?kkid=64

Henriette Døssing


finn (01-03-2004)
Kommentar
Fra : finn


Dato : 01-03-04 21:25


Boller, koldhævede

Antal:

Ingredienser:
600 g mel
15 g gær
1 tsk. salt
½ l vand (koldt)

Fyld:


Fremgangsmåde:
Gær, salt og vand røres sammen. Melet tilsættes, og der røres godt. Dejen er
våd og klistret. Stilles på køkkenbordet 3-4 timer. - Slås ned. - Derefter i
køleskabet natten over. Med 2 spiseskeer sætter bollerne på en plade. Pladen
stilles i en kold ovn.

Bages i 30 min. på 225 grader.

"



Anders Truelsen [824~ (04-03-2004)
Kommentar
Fra : Anders Truelsen [824~


Dato : 04-03-04 20:37

My wrote:
> Er der ikke nogen der har en opskrift på boller man laver dejen om aftene,
> der hæver om natten og som man så bager om morgenen.

Jeg laver en dej på
6 dl koldt vand
5-10g gær
3 tsk salt (maldon)
1kg mel (hvad jeg nu har, alm. hvede, durum, tipo00 eller et lille drys
grahams mel)

Med 10 g. gær skal de hæve lunt 3-4 timer hvorefter jeg slår dem op på
pladen og stiller det hele koldt natten over under et fugtigt klæde.
Med 5 g. gær kan dej hæve hele dagen.

Om morgenen ryger de direkte i en 250 gr. varm ovn, evt. med en kop vand
smidt i bunden af ovnen (jeg bruger et gammelt fad for at skåne ovnen) i
ca. 20 min.

mvh.
anders

Anders Truelsen [824~ (05-03-2004)
Kommentar
Fra : Anders Truelsen [824~


Dato : 05-03-04 19:18

Anders Truelsen [8240] wrote:
>
> Om morgenen ryger de direkte i en 250 gr. varm ovn, evt. med en kop vand
> smidt i bunden af ovnen (jeg bruger et gammelt fad for at skåne ovnen) i
> ca. 20 min.

Hvis ikke du skruer ned skal de nok ikke have mere end 15 min, hold øje
med dem for en sikkerheds skyld.

mvh.
anders

Mads Thorning Peders~ (03-03-2004)
Kommentar
Fra : Mads Thorning Peders~


Dato : 03-03-04 22:37


"My" <send@ikkemail> skrev i en meddelelse
news:404389a7$0$95016$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Er der ikke nogen der har en opskrift på boller man laver dejen om aftene,
> der hæver om natten og som man så bager om morgenen.


Brug din alm. bolleopskrift, men tilsæt kun den halve gærmængde. Derudover
er det vigtigt! at bruge kold væske for at hævningen ikke skal gå banjo. Lad
dejen hæve en times tid eller to ved stuetemperatur, form den til boller,
dæk dem med et fugtigt klæde, stil dem i køleskabet og lad dem stå natten
over.
Om morgenen skal du bare tage bollerne ud af køleskabet, tænde for ovnen og
når den har nået den rette temperatur sætte bollerne ind og bage dem som
normalt.

Så let kan det såmænd gøres

Mvh Mads



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408938
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste