/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Næringsbrev / alkoholbevilling
Fra : Martin / Fårevejle


Dato : 17-02-04 20:53

Mig og en kammy vil gerne starte resturant.

Han er nyudlært Kok og jeg har blot erfaring fra grillbar samt hygiejne
kursus.

Vi er begge 22 år

Hvad kræver det at få ovennævnte bevillinger?



 
 
Rinnie Ilsøe (17-02-2004)
Kommentar
Fra : Rinnie Ilsøe


Dato : 17-02-04 21:05


"Martin / Fårevejle" <jadahva@NEJhotmail.com> wrote in message
news:40327141$0$1628$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Mig og en kammy vil gerne starte resturant.
>
> Han er nyudlært Kok og jeg har blot erfaring fra grillbar samt hygiejne
> kursus.
>
> Vi er begge 22 år
>
> Hvad kræver det at få ovennævnte bevillinger?

I skal være over 25 mener jeg det er så i er jo lidt unge til det!
Har du ikke nok i dine brian-biler??

Kan i øvrigt godt forstå hvorfor alderen er på 25!!

Rinnie



-V- (17-02-2004)
Kommentar
Fra : -V-


Dato : 17-02-04 21:52

Rinnie Ilsøe wrote:
>> Hvad kræver det at få ovennævnte bevillinger?
>
> I skal være over 25 mener jeg det er så i er jo lidt unge til det!
> Har du ikke nok i dine brian-biler??

Kender I hnanden?

> Kan i øvrigt godt forstå hvorfor alderen er på 25!!

Hvorfor?





-V-



Martin / Fårevejle (17-02-2004)
Kommentar
Fra : Martin / Fårevejle


Dato : 17-02-04 22:05


> > Har du ikke nok i dine brian-biler??
> Brian-biler`? Dvs fordi jeg godt ka li biler kan jeg ikke drive noget
seriøst i arbejdstiden eller hva...? Det var da en underlig kommentar,
troede ellers vi var på "alm" talefod" efter jo hjalp mig af med hunden -
fik i øvrigt aldrig en melding på hvordan det gik med den Rinnie?
> Kender I hnanden?
> Nej mig og Rinnie gør ikke personligt - udover at hun hjalp mig af med en
hund.... men vi kender overhovedet ikke hinanden personligt....
> > Kan i øvrigt godt forstå hvorfor alderen er på 25!!
> Trist
> Hvorfor?
> Ja det sprøger jeg også om, men mener at kunne huske at hvis man er
uddannet inden for faget er grænsen anderledes... men er ikke sikker...!
>
>
>
>
> -V-
>
>



Rinnie Ilsøe (21-02-2004)
Kommentar
Fra : Rinnie Ilsøe


Dato : 21-02-04 13:29


"Martin / Fårevejle" <jadahva@NEJhotmail.com> wrote in message
news:40328212$0$1579$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
>
> fik i øvrigt aldrig en melding på hvordan det gik med den Rinnie?

Har ikke fået spurgt Di og Jesper endnu, men seneste meldig var det gik fint
omend hun er meget opkørt og krævende.

> > Hvorfor?
> > Ja det sprøger jeg også om, men mener at kunne huske at hvis man er
> uddannet inden for faget er grænsen anderledes... men er ikke sikker...!

Fordi det IMO kræver en vis alder at kunne administrere kombinationen af
alkohol og seriøst arbejde. Man ser' mange rest. ejere gå ned med flaget, få
alkohol-misbrug, psykiske problemer, stress osv. så jeg mener det er godt at
man når at få en bare lidt moden alder inden man kan ha' alkohol stående i
sin forretning... Håber det var forståeligt.

Det er en fordel at være kok, men mener ikke det gør nogen forskel når man
er under 25!



Peter Jespersen (21-02-2004)
Kommentar
Fra : Peter Jespersen


Dato : 21-02-04 19:38

On Sat, 21 Feb 2004 13:29:27 +0100, Rinnie Ils e wrote:

<snip>

>Fordi det IMO kræver en vis alder at kunne administrere kombinationen af
>alkohol og seriøst arbejde. Man ser' mange rest. ejere gå ned med flaget, få
>alkohol-misbrug, psykiske problemer, stress osv. så jeg mener det er godt at
>man når at få en bare lidt moden alder inden man kan ha' alkohol stående i
>sin forretning... Håber det var forståeligt.

IMO - Du kan ikke presse alle ned i en formel - simpelthen fordi der ikke
er to personer på kloden der er ens. En på 20 kan uden problemer være lige
så moden som en på 40. Men det er selvfølgelig meget praktisk set udfra et
lovgivningsmæssigt synspunkt.

Som poeten sagde : You don't have to be old to be wise!

Live long and prosper...
_________________________________________________________________
Peter Jespersen, member of Team OS/2 Denmark, Linux User #148303
flywheel@illogical.dk
http://www.illogical.dk
And all the Borg left was this Macintosh




Rinnie Ilsøe (22-02-2004)
Kommentar
Fra : Rinnie Ilsøe


Dato : 22-02-04 22:05


"Peter Jespersen" <flywheel@tiscali.dk> wrote in message
news:syljurrygvfpnyvqx.htgkat0.pminews@news.tele.dk...
On Sat, 21 Feb 2004 13:29:27 +0100, Rinnie Ils e wrote:

> IMO - Du kan ikke presse alle ned i en formel - simpelthen fordi der ikke
> er to personer på kloden der er ens.

Vi er enige men man kan heller ikke lave en lov der siger "Man skal være
over 25 eller under 25 og fornuftig for at blive godkendt til
spiritusbevilling" for hvad er definitionen af fornuftig og hvem bestemmer
hvem under 25 der er fornuftig? Grænsen skal gå et sted og hvis man sætter
grænsen ud fra hvilken alder % af kriminalitet i forbindelse med alkohol
falder så er den nok meget fornuftigt sat! (ved så ikk hvad den her er sat
ud fra...)

Rinnie



Peter Jespersen (25-02-2004)
Kommentar
Fra : Peter Jespersen


Dato : 25-02-04 15:36

On Sun, 22 Feb 2004 22:04:31 +0100, Rinnie Ils e wrote:

>
>"Peter Jespersen" <flywheel@tiscali.dk> wrote in message
>news:syljurrygvfpnyvqx.htgkat0.pminews@news.tele.dk...
>On Sat, 21 Feb 2004 13:29:27 +0100, Rinnie Ils e wrote:
>
>> IMO - Du kan ikke presse alle ned i en formel - simpelthen fordi der ikke
>> er to personer på kloden der er ens.
>
>Vi er enige men man kan heller ikke lave en lov der siger "Man skal være
>over 25 eller under 25 og fornuftig for at blive godkendt til
>spiritusbevilling" for hvad er definitionen af fornuftig og hvem bestemmer
>hvem under 25 der er fornuftig?

Sluttede også af med "Men det er selvfølgelig meget praktisk set udfra et
lovgivningsmæssigt synspunkt." da det kræver en mere dybdegående
evaluering!

>Grænsen skal gå et sted og hvis man sætter grænsen ud fra hvilken alder % af kriminalitet i >forbindelse med alkohol falder så er den nok meget fornuftigt sat! (ved så ikk hvad den her >er sat ud fra...)

Jeg gætter på at de har brugt hammerdart!

Live long and prosper...
_________________________________________________________________
Peter Jespersen, member of Team OS/2 Denmark, Linux User #148303
flywheel@illogical.dk
http://www.illogical.dk
Awright, hold it...where's the mutant repellant?




Rene' Hjorth (17-02-2004)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 17-02-04 22:01

[Rinnie Ilsøe | Tue, 17 Feb 2004 21:04:54 +0100]

>I skal være over 25 mener jeg det er så i er jo lidt unge til det!
>Har du ikke nok i dine brian-biler??
>Kan i øvrigt godt forstå hvorfor alderen er på 25!!

Hvilket useriøst, ubehageligt og ubrugeligt svar.

René
www.rene.hjorth.com
& www.lowcarb.dk

Martin / Fårevejle (17-02-2004)
Kommentar
Fra : Martin / Fårevejle


Dato : 17-02-04 22:33



>
> Hvilket useriøst, ubehageligt og ubrugeligt svar.
>
Enig!



Rene' Hjorth (17-02-2004)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 17-02-04 22:01

[Martin / Fårevejle | Tue, 17 Feb 2004 20:53:19 +0100]

>Mig og en kammy vil gerne starte resturant.
>Han er nyudlært Kok og jeg har blot erfaring fra grillbar samt hygiejne
>kursus.
>Vi er begge 22 år
>Hvad kræver det at få ovennævnte bevillinger?

Start med at vælge en selskabsform, skal I være et I/S eller skal den
ene af jer "eje" det hele, officielt. Så skal I finde de respektive
lokaler, hvorefter I skal have den fornødne godkendelse af den lokale
fødevareregion.

Først når denne godkendelse forelægger (som kigger på både lokaler og
kursus i fødevarehygiegne) kan I ansøge den lokale politikreds om et
næringsbrev og evt. alkoholbevilling.

René
www.rene.hjorth.com
& www.lowcarb.dk

Martin / Fårevejle (17-02-2004)
Kommentar
Fra : Martin / Fårevejle


Dato : 17-02-04 22:35



>
> Start med at vælge en selskabsform, skal I være et I/S eller skal den
> ene af jer "eje" det hele, officielt. Så skal I finde de respektive
> lokaler, hvorefter I skal have den fornødne godkendelse af den lokale
> fødevareregion.

Da jeg ikke er ret kreditværdig skal den ene stå for det hele - men vi har
allerede fundet egnede lokaler.... - som er et nedlagt grill/cafeteriea
>
> Først når denne godkendelse forelægger (som kigger på både lokaler og
> kursus i fødevarehygiegne) kan I ansøge den lokale politikreds om et
> næringsbrev og evt. alkoholbevilling.

MEN - kan man få de bevillinger under 25 år?
>




David Rasmussen (17-02-2004)
Kommentar
Fra : David Rasmussen


Dato : 17-02-04 22:38

Martin / Fårevejle wrote:
>
> MEN - kan man få de bevillinger under 25 år?
>

Det ser ud som om at man kun skal være 23 år hvis man har den rette
uddannelse:

http://www.kbhbase.kk.dk/kbhbase/service.nsf/0/7625CE9870D321ED41256C05004A1768?OpenDocument

Ellers søg lidt i Google.

/David

Kasper Damkjær (18-02-2004)
Kommentar
Fra : Kasper Damkjær


Dato : 18-02-04 22:24

"Martin / Fårevejle" <jadahva@NEJhotmail.com> wrote in news:40327141$0$1628
$edfadb0f@dread14.news.tele.dk:

> Mig og en kammy vil gerne starte resturant.
>
> Han er nyudlært Kok og jeg har blot erfaring fra grillbar samt hygiejne
> kursus.
>
> Vi er begge 22 år
>
> Hvad kræver det at få ovennævnte bevillinger?

Jeg kender ikke de konkrete regler, men Horesta har lidt hjælp til
iværksættere i branchen:
http://www.horesta.dk/index.asp?id=428


--
Kasper Damkjær
http://damkjaer.net/

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408952
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste