/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Rødvin - hovedpine
Fra : Tus


Dato : 08-02-04 11:42

Hvilken rødvin skal jeg drikke for ikke at få hovedpine?
En uden garvesyre har jeg hørt, men jeg kan da ikke se på
flasken om den indeholder garvesyre eller ej?

hilsen
Tus



 
 
Kasper Kristensen (08-02-2004)
Kommentar
Fra : Kasper Kristensen


Dato : 08-02-04 12:41


"Tus" <nygaard-hansen@post.tele.dk> wrote in message
news:4026126c$0$1643$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Hvilken rødvin skal jeg drikke for ikke at få hovedpine?
> En uden garvesyre har jeg hørt, men jeg kan da ikke se på
> flasken om den indeholder garvesyre eller ej?
>
> hilsen
> Tus
>
>

Nej det bliver ikke deklareret hvor meget tannin, altså garvesyre, der er i
en vin.
Men sådan lidt firkantet sagt: Rødvin indeholder mere garvesyre end hvid.
Rødvine fra varme egne (Chile, Spanien, Californien) har mindre garvesyre
end fra "koldere egne" (Bordeaux, Rhone f.eks). Fadlagrede vine, altså det
som på spanske og visse chilenske, vine hedder Crianza/Reserva/Gran Reserva,
har mindre garvesyre. Jo ældre vinen er, jo mindre garvesyre.

Altså gå efter f.eks spanske og chilenske fadlagrede vine, og undgå ung
Bordeaux.

En anden side af sagen er, at det vidst ikke er er så entydigt, om det nu er
tanninen, der giver hovedpine. Der er noget med, at giver man folk vin med
højt garvesyreindhold, men hvor det ikke kan smages, så får de ikke
hovedpine, så der er nok også et psykisk aspekt. Men jeg skal ikke gøre mig
for klog på emnet.

Kasper



Tus (08-02-2004)
Kommentar
Fra : Tus


Dato : 08-02-04 19:26

Tusind tak for dit gode svar, her er da noget at gå i gang med
hilsen
Tus
"Kasper Kristensen" <nospam@nospam.invalid> skrev i en meddelelse
news:40262022$0$145$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
>
> "Tus" <nygaard-hansen@post.tele.dk> wrote in message
> news:4026126c$0$1643$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> > Hvilken rødvin skal jeg drikke for ikke at få hovedpine?
> > En uden garvesyre har jeg hørt, men jeg kan da ikke se på
> > flasken om den indeholder garvesyre eller ej?
> >
> > hilsen
> > Tus
> >
> >
>
> Nej det bliver ikke deklareret hvor meget tannin, altså garvesyre, der er
i
> en vin.
> Men sådan lidt firkantet sagt: Rødvin indeholder mere garvesyre end hvid.
> Rødvine fra varme egne (Chile, Spanien, Californien) har mindre garvesyre
> end fra "koldere egne" (Bordeaux, Rhone f.eks). Fadlagrede vine, altså det
> som på spanske og visse chilenske, vine hedder Crianza/Reserva/Gran
Reserva,
> har mindre garvesyre. Jo ældre vinen er, jo mindre garvesyre.
>
> Altså gå efter f.eks spanske og chilenske fadlagrede vine, og undgå ung
> Bordeaux.
>
> En anden side af sagen er, at det vidst ikke er er så entydigt, om det nu
er
> tanninen, der giver hovedpine. Der er noget med, at giver man folk vin med
> højt garvesyreindhold, men hvor det ikke kan smages, så får de ikke
> hovedpine, så der er nok også et psykisk aspekt. Men jeg skal ikke gøre
mig
> for klog på emnet.
>
> Kasper
>
>



Carsten Finn Rasmuss~ (08-02-2004)
Kommentar
Fra : Carsten Finn Rasmuss~


Dato : 08-02-04 13:55

Tus wrote:
> Hvilken rødvin skal jeg drikke for ikke at få hovedpine?
> En uden garvesyre har jeg hørt, men jeg kan da ikke se på
> flasken om den indeholder garvesyre eller ej?
>

Der er ikke noget entydigt svar på dit spørgsmål. 'Eksperterne' er kun
enige om een ting:
For *meget* rødvin kan give hovedpine (tømmermænd).

Der er dog tre ting der ofte dukker op; garvesyre (tannin), svovl og
histamin.

Garvesyre:
Alle vine indeholder garvesyre, røde mere end hvide. Det er det der gør
vinen holdbar. Garvesyren nedbrydes langsomt mens vinen modner. Unge
vine der kan tåle at lagres længe indeholder meget garvesyre. Typisk
vine der er dyrket i 'kolde' områder f.eks frankrig. Vine der har fået
megen sol, spanien, portugal, chile m.v. vil typisk indeholde mindre
garvesyre.

Svovl:
Svovl bliver brugt i fremstillingsprocessen (vistnok til at stoppe
gæringen) og bevare lidt restsukker i vinen.

Histamin:
Histamin er en forurening af vinen der kan opstå under fremstillingen af
meget billige vine, og skyldes dårlig hygiejne. Om det stadig er et
problem ved jeg ikke, der er sket meget med vinfremstilling i de senere
år.

Mit råd er:
Prøv dig frem. Køb rødvin der har fået en masse sol, har en
alkoholprocent på 12,5 og koster mere end kr. 30.- pr. flaske. Når du
finder en vin der giver dig hovedpine, så prøv at finde ud af hvor den
er dyrket og hvordan den er fremstillet.

Husk at 'god vin' ikke nødvendigvis har noget med prisen at gøre. 'God
vin' er en vin man kan lide/tåle og som man synes passer til
lejligheden.

--
Carsten (3600), HELD er noget der indtræffer når grundige forberedelser
mødes med en gunstig lejlighed....



Tus (08-02-2004)
Kommentar
Fra : Tus


Dato : 08-02-04 19:25

Tusind tak for dit uddybende svar.
hilsen
Tus
"Carsten Finn Rasmussen" <cfr@c.invalid> skrev i en meddelelse
news:40263207$0$94996$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Tus wrote:
> > Hvilken rødvin skal jeg drikke for ikke at få hovedpine?
> > En uden garvesyre har jeg hørt, men jeg kan da ikke se på
> > flasken om den indeholder garvesyre eller ej?
> >
>
> Der er ikke noget entydigt svar på dit spørgsmål. 'Eksperterne' er kun
> enige om een ting:
> For *meget* rødvin kan give hovedpine (tømmermænd).
>
> Der er dog tre ting der ofte dukker op; garvesyre (tannin), svovl og
> histamin.
>
> Garvesyre:
> Alle vine indeholder garvesyre, røde mere end hvide. Det er det der gør
> vinen holdbar. Garvesyren nedbrydes langsomt mens vinen modner. Unge
> vine der kan tåle at lagres længe indeholder meget garvesyre. Typisk
> vine der er dyrket i 'kolde' områder f.eks frankrig. Vine der har fået
> megen sol, spanien, portugal, chile m.v. vil typisk indeholde mindre
> garvesyre.
>
> Svovl:
> Svovl bliver brugt i fremstillingsprocessen (vistnok til at stoppe
> gæringen) og bevare lidt restsukker i vinen.
>
> Histamin:
> Histamin er en forurening af vinen der kan opstå under fremstillingen af
> meget billige vine, og skyldes dårlig hygiejne. Om det stadig er et
> problem ved jeg ikke, der er sket meget med vinfremstilling i de senere
> år.
>
> Mit råd er:
> Prøv dig frem. Køb rødvin der har fået en masse sol, har en
> alkoholprocent på 12,5 og koster mere end kr. 30.- pr. flaske. Når du
> finder en vin der giver dig hovedpine, så prøv at finde ud af hvor den
> er dyrket og hvordan den er fremstillet.
>
> Husk at 'god vin' ikke nødvendigvis har noget med prisen at gøre. 'God
> vin' er en vin man kan lide/tåle og som man synes passer til
> lejligheden.
>
> --
> Carsten (3600), HELD er noget der indtræffer når grundige forberedelser
> mødes med en gunstig lejlighed....
>
>



Splinten (08-02-2004)
Kommentar
Fra : Splinten


Dato : 08-02-04 19:42


"Tus" <nygaard-hansen@post.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:40267eeb$0$1581$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Tusind tak for dit uddybende svar.
> hilsen
> Tus

Behøvede du virkelig at citere hele molevitten for at takke
Og så oven i købet sende det to gange......

splinten



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408952
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste