/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
hvad skal jeg lave med min kylling?
Fra : Jakob


Dato : 04-02-04 12:43

Hej!
Jeg har en 1400g fersk kylling liggende som jeg ikke helt ved
hvad jeg skal stille op med..Savner simpelthen noget inspiration.
Har ikke lyst til den sædvanlige gryde- eller ovnstegte
kylling...En art suppe kunne være lækkert - men er bare ikke så
meget til den alm. klare hønsekødssuppe, så det skulle være en
lidt mere "alternativ" variant. Måske noget kinesisk sur/sødt med
godt med ingefær og chili.... Tænkte også på at lave en fond på
den, men har ingen erfaringer med hverken suppe eller fond..
Nogen der har en god opskrift?

Inspiration /opskrifter modtages meget gerne...

--
Hilsen Jakob





 
 
Frank Løkkegaard (04-02-2004)
Kommentar
Fra : Frank Løkkegaard


Dato : 04-02-04 13:07

Jakob <jtonospam@portalen.no> writes:
>Jeg har en 1400g fersk kylling liggende som jeg ikke helt ved
>hvad jeg skal stille op med..Savner simpelthen noget inspiration.
>Har ikke lyst til den sædvanlige gryde- eller ovnstegte
>kylling...En art suppe kunne være lækkert - men er bare ikke så
>meget til den alm. klare hønsekødssuppe, så det skulle være en
>lidt mere "alternativ" variant. Måske noget kinesisk sur/sødt med
>godt med ingefær og chili.... Tænkte også på at lave en fond på
>den, men har ingen erfaringer med hverken suppe eller fond..
>Nogen der har en god opskrift?

Tjaa, jeg ville bene kyllingen ud og skære kødet i ikke for små stykker.

Ben og skrog ville jeg brune af i en gryde med en klat smør og et skvæt
olie, hælde lidt hvidvin ved og lidt vand (50-50) Tilsæt et par
gulerødder, lidt selleri, lidt persillerod og et stort løg. Skær også et
par fed hvidløg og smid ved. Rund af med lidt krydderurter, eks. timian
og esdragon. Lad det simre en times tid - ca. halvdelen af væden skal være
tilbage.

Kyllingekødet ville jeg brune let i en gryde i lidt olie (eksempelvis lidt
rapsolie med en tsk. sesamolie)
Tag så kødet op og vælt nogle fintsnittede grønsager i olien, svits dem
let, krydderier tilsættes - her ville jeg tage en tsk. spidskommen, lidt
koreander, lidt garam masala og en smule chilleflager og selvfølgelig
lidt salt.
Smid kødet ved og rør godt rund på fuld varme - du skal røre i gryden hele
tiden, ellers hænger det på bunden.
Hæld så din indkogte suppe fra skroget ved. lad det simre i 5-10 minutter,
hæld en lille dåse kokosmælk ved og giv også et skvæt sød soya. Kog op og
server med nogle gode ris.
En kold blå Chimay øl smager rigtig godt til.


--
Frank Løkkegaard
Et hus uden bøger er fattigt, også når skønne tæpper dækker dets gulve og
kostbare tapeter og billeder væggene. Hermann Hesse




Ralph (04-02-2004)
Kommentar
Fra : Ralph


Dato : 04-02-04 23:24

"Frank Løkkegaard" <fl@net.dialog.dk> skrev i en meddelelse
news:fc.0073fb6b05e5bcb73b9aca00c210ea2c.5e5c009@net.dialog.dk...
> hæld en lille dåse kokosmælk ved og giv også et skvæt sød soya. Kog op og
> server med nogle gode ris.
> En kold blå Chimay øl smager rigtig godt til.

Lyder lækkert. Kok eller bare lykkelig amatør?



--
venligst
Ralph



Ole Larsen (04-02-2004)
Kommentar
Fra : Ole Larsen


Dato : 04-02-04 15:20


"Jakob" <jtonospam@portalen.no> skrev i en meddelelse
news:84m1209f8kfs5plub00k9oi28tf4dv2ig1@news.stofanet.dk...
> Hej!
> Jeg har en 1400g fersk kylling liggende som jeg ikke helt ved
> hvad jeg skal stille op med..Savner simpelthen noget inspiration.
> Har ikke lyst til den sædvanlige gryde- eller ovnstegte
> kylling...En art suppe kunne være lækkert - men er bare ikke så
> meget til den alm. klare hønsekødssuppe, så det skulle være en
> lidt mere "alternativ" variant. Måske noget kinesisk sur/sødt med
> godt med ingefær og chili.... Tænkte også på at lave en fond på
> den, men har ingen erfaringer med hverken suppe eller fond..
> Nogen der har en god opskrift?
>
> Inspiration /opskrifter modtages meget gerne...

Du kunne evt. koge den m. krydderier efter ønske til kødet kunne løsnes let,
gøre dette og koge videre på fonden, tilsætte aspages og estragon og jævne
og tilsætte kødet igen. Ris, pasta, kartofler. Den kaldes "Oles høne i
asparges og estragon".

--
Mvh, Ole. Fotografiske billeder på:
http://home.tiscali.dk/nordlandsbaad/



Marianne (04-02-2004)
Kommentar
Fra : Marianne


Dato : 04-02-04 22:22

Jeg er ret vild med denne her:

http://www.dr.dk/mad/opskrift.asp?inpOpskriftID=469

mvh
Marianne



Frank Løkkegaard (05-02-2004)
Kommentar
Fra : Frank Løkkegaard


Dato : 05-02-04 08:35

"Ralph" <rwr@post6.tele.dk> writes:
>Lyder lækkert. Kok eller bare lykkelig amatør?

Lykkelig amatør, der gennem de sidste 20 år har trisset glad rundt i
køkkenet til hverdag og fest

--
Frank Løkkegaard
Tlf. 75 51 43 11 * Fax 75 51 47 11 * Mobil 26 39 73 11
Et hus uden bøger er fattigt, også når skønne tæpper dækker dets gulve og
kostbare tapeter og billeder væggene. Hermann Hesse




Frank Løkkegaard (05-02-2004)
Kommentar
Fra : Frank Løkkegaard


Dato : 05-02-04 08:41

"Ralph" <rwr@post6.tele.dk> writes:
>Lyder lækkert. Kok eller bare lykkelig amatør?

Nå, fik trykket lidt hurtigt på sendknappen

Som skrevet lykkelig amatør, der har trisset rundt i køkkenet de sidste 20
år. Men egentlig er det længere - jeg har altid været interesseret i at
lave mad, så jeg er en af de heldige, der har gået rundt sammen med min
mor både som barn og som teenager (der var aldrig røg i køkkenet *LOL*).
Det gjorde at jeg har fået lært de fleste ting fra grunden, hvilket jeg og
familien nyder gadt af nu.

Så har jeg stort set hvert eneste år siden, valgt et eller andet tema
eller køkken som jeg har eksperimenteret med. Kylingeopskriften er et
eksempel på tankegangen i det man kunne kalde det økonomiske køkken; intet
må gå til spilde, alt kan bruges i en eller anden udgave. Når det så
kombineres med lidt indiske krydderier og lidt fantasi, så kommer der
spændende og lækker mad ud af det.

--
Frank Løkkegaard
Tlf. 75 51 43 11 * Fax 75 51 47 11 * Mobil 26 39 73 11
Et hus uden bøger er fattigt, også når skønne tæpper dækker dets gulve og
kostbare tapeter og billeder væggene. Hermann Hesse




Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408938
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste