/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
en lille pizza-historie
Fra : Ralph


Dato : 31-01-04 23:13

Har lige fået nyt komfur, og det skulle prøves af: det har pizza-funktion
dvs. bundvarme+varmluft, forsøgte så i dag med tre pizzaer. Een på plade
helt nede i bunden, een på rist med nogle gulvklinker (ubehandlede)
ovenover, 275 grader, og een i Weber også på klinker.

Weber blev bedst, klinker i ovn næstbedst, og plade forneden dårligst, men
der var ikke stor forskel. Alle kunne måle sig med proffesionel(HVORDAN
staves det?) stenovn, fordelen er at de er friske og VARME.

Konklussionen må være, at hvis man ikke har en Weber, eller hvis man skal
lave flere ad gangen, så overvej at købe en ovn med pizzafunktion næste
gang.

PS. havde lidt travlt så dejen hævede max. en time, men det blev godt
alligevel, bruger ½ durummel og ½ alm. hvedemel, ca. ½ liter vand til tre
pizzaer, ½ pakke gær.

--
venligst
Ralph



 
 
bente (31-01-2004)
Kommentar
Fra : bente


Dato : 31-01-04 23:29


"Ralph" <rwr@post6.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:401c280e$0$263$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
Alle kunne måle sig med proffesionel(HVORDAN
> staves det?)

professionel




Jesper Haaber Gyllin~ (01-02-2004)
Kommentar
Fra : Jesper Haaber Gyllin~


Dato : 01-02-04 09:07

Ralph <rwr@post6.tele.dk> wrote:

> Har lige fået nyt komfur, og det skulle prøves af: det har pizza-funktion
> dvs. bundvarme+varmluft, forsøgte så i dag med tre pizzaer. Een på plade
> helt nede i bunden, een på rist med nogle gulvklinker (ubehandlede)
> ovenover, 275 grader, og een i Weber også på klinker.
>
> Weber blev bedst, klinker i ovn næstbedst, og plade forneden dårligst, men
> der var ikke stor forskel. Alle kunne måle sig med proffesionel(HVORDAN
> staves det?) stenovn, fordelen er at de er friske og VARME.
>
> Konklussionen må være, at hvis man ikke har en Weber, eller hvis man skal
> lave flere ad gangen, så overvej at købe en ovn med pizzafunktion næste
> gang.
>
> PS. havde lidt travlt så dejen hævede max. en time, men det blev godt
> alligevel, bruger ∏ durummel og ∏ alm. hvedemel, ca. ∏ liter vand til tre
> pizzaer, ∏ pakke gær.

Min newsreader kan ikke læse tegnet, som du bruger til måleangivelse -
er det tegnet en halv ?

--
med venlig hilsen
Jesper Haaber Gylling
http://www.gylling.net/

Ralph (01-02-2004)
Kommentar
Fra : Ralph


Dato : 01-02-04 10:36

"Jesper Haaber Gylling" <jesper@gylling.net> skrev i en meddelelse
news:1g8gzxb.ig2ug51siyf6N%jesper@gylling.net...
> Ralph <rwr@post6.tele.dk> wrote:
> > PS. havde lidt travlt så dejen hævede max. en time, men det blev godt
> > alligevel, bruger ? durummel og ? alm. hvedemel, ca. ? liter vand til
tre
> > pizzaer, ? pakke gær.
>
> Min newsreader kan ikke læse tegnet, som du bruger til måleangivelse -
> er det tegnet en halv ?


ja, en halv = 1/2 = ½

--
venligst
Ralph



Lars Sørensen (01-02-2004)
Kommentar
Fra : Lars Sørensen


Dato : 01-02-04 12:18

Hvordan gør man det med at bruge klinker når man skal bage pizza i ovn
Må hellere lige smide et par spørgsmål inden jeg går igang

Er det lige meget hvad for gulvklinker man bruger ?
Hvor tykt et lag klinker skal der til ?
Brænder bunden ikke på når den kommer ind på så varme klinker ?
Skal ovnen bare stå på højeste temperatur med bundvarme plus varmluft ?
Må der komme bagepapir oven på klinkerne ?


Mvh
Lars

"Ralph" <rwr@post6.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:401c280e$0$263$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Har lige fået nyt komfur, og det skulle prøves af: det har pizza-funktion
> dvs. bundvarme+varmluft, forsøgte så i dag med tre pizzaer. Een på plade
> helt nede i bunden, een på rist med nogle gulvklinker (ubehandlede)
> ovenover, 275 grader, og een i Weber også på klinker.
>
> Weber blev bedst, klinker i ovn næstbedst, og plade forneden dårligst, men
> der var ikke stor forskel. Alle kunne måle sig med proffesionel(HVORDAN
> staves det?) stenovn, fordelen er at de er friske og VARME.
>
> Konklussionen må være, at hvis man ikke har en Weber, eller hvis man skal
> lave flere ad gangen, så overvej at købe en ovn med pizzafunktion næste
> gang.
>
> PS. havde lidt travlt så dejen hævede max. en time, men det blev godt
> alligevel, bruger ½ durummel og ½ alm. hvedemel, ca. ½ liter vand til tre
> pizzaer, ½ pakke gær.
>
> --
> venligst
> Ralph
>
>



Ralph (01-02-2004)
Kommentar
Fra : Ralph


Dato : 01-02-04 13:35

"Lars Sørensen" <lars@workingmojo.dk> skrev i en meddelelse
news:401ce250$0$95078$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Hvordan gør man det med at bruge klinker når man skal bage pizza i ovn
> Må hellere lige smide et par spørgsmål inden jeg går igang
>
> Er det lige meget hvad for gulvklinker man bruger ?
> Hvor tykt et lag klinker skal der til ?

se dk.binaer under pizza-wannabee-sten


> Brænder bunden ikke på når den kommer ind på så varme klinker ?

Nej, det skal selvfølgelig times, jeg vender dem en kvart omgang når de er
halvvejs

> Skal ovnen bare stå på højeste temperatur med bundvarme plus varmluft ?

Ja

> Må der komme bagepapir oven på klinkerne ?

Ja, men jeg bruger det kun fordi jeg ikke helt har styr på bagespaden, så de
får den halve tid (5-6 min.) på papir, dernæst fjerner jeg papiret drejer
pizza en kvart omgang (det er ikke altid (især ikke på Weber) at stenene er
lige varme over det hele)


--
venligst
Ralph



Lars Sørensen (01-02-2004)
Kommentar
Fra : Lars Sørensen


Dato : 01-02-04 20:37

oki
takker for billedet og info

Mvh
Lars

> > Må der komme bagepapir oven på klinkerne ?
>
> Ja, men jeg bruger det kun fordi jeg ikke helt har styr på bagespaden, så
de
> får den halve tid (5-6 min.) på papir, dernæst fjerner jeg papiret drejer
> pizza en kvart omgang (det er ikke altid (især ikke på Weber) at stenene
er
> lige varme over det hele)
>
>
> --
> venligst
> Ralph
>
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408938
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste