/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Form til at lave is i ???
Fra : Jan


Dato : 07-01-04 07:40

Hejsa

Ser tit ud for opskrifter med hjemmelavet is, at der står man skal hælde det
i en form.
Hvilken form plejer i at bruge, skal man købe nogen speciel ????

Jan



 
 
Nette (07-01-2004)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 07-01-04 08:01


"Jan" skrev i en meddelelse
news:3ffba9d4$0$95010$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Hvilken form plejer i at bruge, skal man købe nogen speciel ????

Springform, randform, rugbrødsform, en gammel Carte do´r boks....

Nette



Helle [4550] (07-01-2004)
Kommentar
Fra : Helle [4550]


Dato : 07-01-04 11:18


"Jan" <jan@soerensen.mail.dk> skrev i en meddelelse
news:3ffba9d4$0$95010$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Hejsa
>
> Ser tit ud for opskrifter med hjemmelavet is, at der står man skal hælde
det
> i en form.
> Hvilken form plejer i at bruge, skal man købe nogen speciel ????
>
> Jan
>
Jeg bruger silikoform (de der bløde, bøjelige nogen). Isen er nem at vende
ud af formen.

mvh Helle



Peo (07-01-2004)
Kommentar
Fra : Peo


Dato : 07-01-04 12:42


"Jan" <jan@soerensen.mail.dk> wrote in message
news:3ffba9d4$0$95010$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
....
> Hvilken form plejer i at bruge, skal man købe nogen speciel ????
....
Jeg fryser ofte min is portions-opdelt i små skåle, kopper, glas (kun
fantasien sætter grænsen), da det letter serveringen af isen.
Det er min erfaring at det er godt at tage isen ud af fryseren og stille den
i køleskab en halv til en hel time før den skal serveres. Herved optøes isen
til den rette spisevenlige konsistens i et tilpads langsomt tempo. At isen
er frosset i små portioner gør denne optøning hurtigere/lettere.

Nedfrysningen af isen påvirkes også af hvilken type is du laver. Hvis du
laver en is der skal røres mange gange under frysningen - og du ikke har en
ismaskine til at klare dette - Så er det selvfølgeligt ikke nogen god ide at
fryse isen i små portioner. Der findes dog masser af opskrifter på ikke-rørt
is.

Skal jeg fryse en større portion is, så bruger jeg ofte gamle plastbokse fra
købe-is.

Michael Peo



Rene' Hjorth (07-01-2004)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 07-01-04 16:49

[Jan | Wed, 7 Jan 2004 07:40:24 +0100]

>Ser tit ud for opskrifter med hjemmelavet is, at der står man skal hælde det
>i en form. Hvilken form plejer i at bruge, skal man købe nogen speciel ????

Ne brødform (af metal) har den fordel at den hurtigt kan videreføre
kulde (især hvis den i forvejen står i fryseren) og jo hurtigere en is
bliver frosset, jo bedre konsistens får den.

Alternative ville jeg anbefale en silikoneform, da denne kan nemt kan
"trækkes af" isen.

René
www.rene.hjorth.com
& www.lowcarb.dk

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408952
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste