/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Frugtsalat
Fra : S@ndman


Dato : 04-01-04 22:45

Hejsa,

Jeg skal lave frugtsalat til 8 pers., nogen som har en god
opskrift.

På forhånd tak.

Jimmy
------------------



 
 
Ukendt (04-01-2004)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 04-01-04 23:08


"S@ndman" <sandman@ofir.dk> skrev i en meddelelse
news:bta1ge$2tkg$1@news.cybercity.dk...
> Hejsa,
>
> Jeg skal lave frugtsalat til 8 pers., nogen som har en god
> opskrift.
>
> På forhånd tak.
>
> Jimmy

Her er min bedste opskrift på frugtsalat. Lav dobblet portion, så er der til
8 mennesker.



Frugtsalat:
Lav først en lage af 2 dl. sukker og 4 dl vand. Sukkeret røres ud i vandet
til det er opløst.

a.. 2-3 gode æbler
b.. 2 appelsiner
c.. 2 bananer
d.. 4-5 ringe ananas fra dåse. Evt. frisk ananas, hvis du har lyst til
dét.
Og så ellers, hvad du kan finde på af frugt, det kan fx være:

a.. Vindruer
b.. Kiwi
c.. Jordbær
d.. Hindbær
e.. Meloner. Vandmelon, honningmelon, og hvad de ellers hedder.
f.. En dåse mandariner
g.. Mango
Æblerne deles i både, skrælles og kernehuset fjernes. Skæres ud på langs,
så det bliver til tynde bådformede fileter. De lægges direkte i lagen.
Citron er IKKE nødvendig. Blot det at æblerne (og bananerne) ligger i en
lage standser den iltningsproces der gør, at de bliver brune.

Appelsinerne fileteres på følgende måde: Skær top og bund af appelsinen.
Stil den på et skærebræt, og skær forsigtigt skrællen og det hvide af, ved
at starte for oven og skære forsigtigt ned langs appelsinen. Drej
appelsinen, så den til sidst er helt fri for skal og hinder. Tag nu
appelsinen op i hånden. Skær forsigtigt fileterne fri af hinderne, ved at
skære ned på hver side af fileten. Gør det ind over skålen med frugtsalat,
det sviner lidt. Når du er færdig, presser du resten af appelsinen ned i
lagen.

Bananen skæres i tynde skiver. Husk at fjerne "trevlerne", de er ikke rare
at få i munden.

Ananas skæres i mundrette bidder. Bruger du ananas fra dåse, som kom noget
af lagen i frugtsalaten.

Vindruer skæres i halve, og evt. sten fjernes.

Kiwi skæres i fileter.

Melonerne skæres ud i mundrette bidder, eller med et kuglejern. Ligeledes
med mangoen.

Jordbær og hindbær skal først i lige før serveringen, da de ellers bliver
smattede.

Det hele blandes sammen. Alt skal være dækket af lage, så er der for meget
frugt i forhold til lage, må du lave noget mere lage.

Serveres med råcreme* der serveres for sig. Ikke noget med at blande
frugtsalaten sammen med flødeskum og chokolade.

Holdbarhed: 2-3 dage i køleskab. Smager godt, når det har trukket lidt, og
æblerne er blevet lidt bløde. Lagen smager skønt, når frugten er spist.

*Råcreme:

a.. 2 æggeblommer
b.. 2 spsk sukker
c.. 2 dl piskefløde
d.. Vanille
Æggeblommer og sukker røres hvidt og luftigt, sammen med vanille.

Piskefløden piskes til skum i en skål for sig.

Flødeskummet vendes FORSIGTIGT i æg-sukkerblandingen. Ikke noget med at
piske, og ikke æggemassen over i flødeskummet.

Serveres straks.

Er det lavet rigtigt, kan det godt holde sig på køl uden at skille.






Sandman (05-01-2004)
Kommentar
Fra : Sandman


Dato : 05-01-04 08:24


"Tina" <wunjo(snabel-a)webspeed.dk> wrote in message
news:3ff88ec7$0$9831$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
>
> "S@ndman" <sandman@ofir.dk> skrev i en meddelelse
> news:bta1ge$2tkg$1@news.cybercity.dk...
> > Hejsa,
> >
> > Jeg skal lave frugtsalat til 8 pers., nogen som har en god
> > opskrift.
> >
> > På forhånd tak.
> >
> > Jimmy
>
> Her er min bedste opskrift på frugtsalat. Lav dobblet portion, så er der
til
> 8 mennesker.
>
>
>
> Frugtsalat:
> Lav først en lage af 2 dl. sukker og 4 dl vand. Sukkeret røres ud i
vandet
> til det er opløst.
>
> a.. 2-3 gode æbler
> b.. 2 appelsiner
> c.. 2 bananer
> d.. 4-5 ringe ananas fra dåse. Evt. frisk ananas, hvis du har lyst til
> dét.
> Og så ellers, hvad du kan finde på af frugt, det kan fx være:
>
> a.. Vindruer
> b.. Kiwi
> c.. Jordbær
> d.. Hindbær
> e.. Meloner. Vandmelon, honningmelon, og hvad de ellers hedder.
> f.. En dåse mandariner
> g.. Mango
> Æblerne deles i både, skrælles og kernehuset fjernes. Skæres ud på
langs,
> så det bliver til tynde bådformede fileter. De lægges direkte i lagen.
> Citron er IKKE nødvendig. Blot det at æblerne (og bananerne) ligger i en
> lage standser den iltningsproces der gør, at de bliver brune.
>
> Appelsinerne fileteres på følgende måde: Skær top og bund af appelsinen.
> Stil den på et skærebræt, og skær forsigtigt skrællen og det hvide af, ved
> at starte for oven og skære forsigtigt ned langs appelsinen. Drej
> appelsinen, så den til sidst er helt fri for skal og hinder. Tag nu
> appelsinen op i hånden. Skær forsigtigt fileterne fri af hinderne, ved at
> skære ned på hver side af fileten. Gør det ind over skålen med frugtsalat,
> det sviner lidt. Når du er færdig, presser du resten af appelsinen ned i
> lagen.
>
> Bananen skæres i tynde skiver. Husk at fjerne "trevlerne", de er ikke
rare
> at få i munden.
>
> Ananas skæres i mundrette bidder. Bruger du ananas fra dåse, som kom
noget
> af lagen i frugtsalaten.
>
> Vindruer skæres i halve, og evt. sten fjernes.
>
> Kiwi skæres i fileter.
>
> Melonerne skæres ud i mundrette bidder, eller med et kuglejern.
Ligeledes
> med mangoen.
>
> Jordbær og hindbær skal først i lige før serveringen, da de ellers
bliver
> smattede.
>
> Det hele blandes sammen. Alt skal være dækket af lage, så er der for
meget
> frugt i forhold til lage, må du lave noget mere lage.
>
> Serveres med råcreme* der serveres for sig. Ikke noget med at blande
> frugtsalaten sammen med flødeskum og chokolade.
>
> Holdbarhed: 2-3 dage i køleskab. Smager godt, når det har trukket lidt,
og
> æblerne er blevet lidt bløde. Lagen smager skønt, når frugten er spist.
>
> *Råcreme:
>
> a.. 2 æggeblommer
> b.. 2 spsk sukker
> c.. 2 dl piskefløde
> d.. Vanille
> Æggeblommer og sukker røres hvidt og luftigt, sammen med vanille.
>
> Piskefløden piskes til skum i en skål for sig.
>
> Flødeskummet vendes FORSIGTIGT i æg-sukkerblandingen. Ikke noget med
at
> piske, og ikke æggemassen over i flødeskummet.
>
> Serveres straks.
>
> Er det lavet rigtigt, kan det godt holde sig på køl uden at skille.
>
Helt kanon - tusinde tak, det lyder vildt lækkert....

Jimmy



Heidi (05-01-2004)
Kommentar
Fra : Heidi


Dato : 05-01-04 19:44

S@ndman wrote:
> Hejsa,
>
> Jeg skal lave frugtsalat til 8 pers., nogen som har en god
> opskrift.

Du har allerede fået en glimrende (ser det ud til) opskrift så jeg vil
bare tilføje, at det også er godt at servere den med flødeskum, hvori
der er hakket mørk chokolade og knuste makroner.
--
Mvh. Heidi
Svar i gruppen og IKKE pr. mail!!!
"Time is fun when you're having flies" - Kermit


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408952
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste