/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Gåsesteg - gasesteg
Fra : Stefan Garvig


Dato : 25-12-03 17:45

Hej

Her til juleaften havde jeg til vores julemiddag bestilt en 5 kg gås hos en
gåseforhandler og -opdrætter her på Sjælland. Sammen med gåsen fik vi en
opskrift af forhandleren/opdrætteren. Vi fulgte opskrift til punkt og
prikke, dog erstattede vi fyldet (æbler og svesker) med en god fars af 70 %
svinekød fra to svinemørbrade og 30 % kalvekød fra to kalvekoteletter).
Gåsen skulle iht. opskriften stege i 40 min pr. kg gås, dvs. 200 minutter i
alt, svarende til 3 timer og 20 minutter. Vores gås fik i alt 3 timer og 30
minutter.

Resultatet blev en sej gås med meget hårdt kød. Smagen var en anelse ram og
under stegningen var duften ligeledes en kende ram.

Hvad mon vi har gjort galt?

Og - ikke mindst - kan det tænkes, at vi har fået en gase i stedet for en
gås?

Jeg glæder mig rigtig meget til at høre fra jer - især fordi det var min
gamle far, der havde ønsket sig gås til jul. Og farmand kunne dårligt nok
tygge selv det mindst hårde gåsekød


Venligst

Stefan Garvig

--
**********
Svar direkte ved at fjerne dyret i e-mail-adressen:
sgdataged@edb.dk
**********





 
 
Jette Mogensen (25-12-2003)
Kommentar
Fra : Jette Mogensen


Dato : 25-12-03 22:58


"Stefan Garvig" <sgdataGED@edb.dk> skrev i en meddelelse
news:bsf4ac$10i5$1@news.cybercity.dk...
> Hej
>
> Her til juleaften havde jeg til vores julemiddag bestilt en 5 kg gås hos
en
> gåseforhandler og -opdrætter her på Sjælland. Sammen med gåsen fik vi en
> opskrift af forhandleren/opdrætteren. Vi fulgte opskrift til punkt og
> prikke, dog erstattede vi fyldet (æbler og svesker) med en god fars af 70
%
> svinekød fra to svinemørbrade og 30 % kalvekød fra to kalvekoteletter).
> Gåsen skulle iht. opskriften stege i 40 min pr. kg gås, dvs. 200 minutter
i
> alt, svarende til 3 timer og 20 minutter. Vores gås fik i alt 3 timer og
30
> minutter.
>
> Resultatet blev en sej gås med meget hårdt kød. Smagen var en anelse ram
og
> under stegningen var duften ligeledes en kende ram.
>
> Hvad mon vi har gjort galt?
>
> Og - ikke mindst - kan det tænkes, at vi har fået en gase i stedet for en
> gås?
>
> Jeg glæder mig rigtig meget til at høre fra jer - især fordi det var min
> gamle far, der havde ønsket sig gås til jul. Og farmand kunne dårligt nok
> tygge selv det mindst hårde gåsekød
>
>
> Venligst
>
> Stefan Garvig
>
>
> Hej Stefan

Det var dog utrolig kedeligt,at din gås ikke blev god.Om det er selve dyret
eller tilberedningen der var noget i vejen med skal jeg ikke kunne sige, Ved
hvilken temperatur stegte du gåsen?. Og havde du væske i bradepanden hele
tiden?

Selv stegte jeg også en gås ( på 6,1 kg) og den blev pragtfuld. Den blev
fyldt med æbler og svedsker.I bradepanden kom jeg en pose suppeurter og 1½ l
kogende bouillon. Gåsen blev lagt med brystet nedad på risten over
bradepanden og hele molevitten blev sat i kold ovn ,nederst, og ovnen derpå
tændt på 160 grader.Efter en time blev kræet vendt- stegetid ca 40 min pr
kg. jeg brugte stegetermometer og stegte til 85 grader. (målt ved
overlåret)Undervejs fjernede jeg flere gange fedt fra bradepanden. Og der
var meget fedt. Selvom jeg fjernede synligt fedt inden jeg stegte dyret, har
jeg alligevel 1½ l smeltet fedt.
Jeg brunede gåsen ved 250 grader til farven var passende og lod gåsen stå og
trække i den slukkede ovn med åben dør ,mens sovsen blev lavet.

Jeg ved jo ikke om du har spist gås før, men gås smager ikke som and i stor
størrelse.Selve kødet er fastere,mindre fedt og mørkere. Men det skal
absolut ikke smage sådan som du beskriver det. At kødet var så hårdt, at din
far ikke kunne tygge det, tyder på at dyret enten har stegt for længe eller
ved for høj temperatur eller begge dele.

Det er kun anden gang jeg prøver at stege gås, første gang for en del år
siden. syntes jeg heller ikke arbejdet og prisen stod mål med indsatsten.
Men dengang stegte jeg den ved 200 grader og bruning først.Den blev tør og
hård og kedelig.

Hvis du mener ,at selve dyret har en fejl,så synes jeg du skal kontakte din
leverandør og høre hvad de har fodret kræet med.

mvh Jette
>



Stefan Garvig (27-12-2003)
Kommentar
Fra : Stefan Garvig


Dato : 27-12-03 18:39

"Jette Mogensen" <jette.mogensen@get2net.dk> skrev i en meddelelse
news:3feb5d6f$0$69966$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
>
> "Stefan Garvig" <sgdataGED@edb.dk> skrev i en meddelelse
> news:bsf4ac$10i5$1@news.cybercity.dk...
> > Hej
> >
> > Her til juleaften havde jeg til vores julemiddag bestilt en 5 kg gås hos
> en
> > gåseforhandler og -opdrætter her på Sjælland. Sammen med gåsen fik vi en
> > opskrift af forhandleren/opdrætteren. Vi fulgte opskrift til punkt og
> > prikke, dog erstattede vi fyldet (æbler og svesker) med en god fars af
70
> %
> > svinekød fra to svinemørbrade og 30 % kalvekød fra to kalvekoteletter).
> > Gåsen skulle iht. opskriften stege i 40 min pr. kg gås, dvs. 200
minutter
> i
> > alt, svarende til 3 timer og 20 minutter. Vores gås fik i alt 3 timer og
> 30
> > minutter.
> >
> > Resultatet blev en sej gås med meget hårdt kød. Smagen var en anelse ram
> og
> > under stegningen var duften ligeledes en kende ram.
> >
> > Hvad mon vi har gjort galt?
> >
> > Og - ikke mindst - kan det tænkes, at vi har fået en gase i stedet for
en
> > gås?
> >
> > Jeg glæder mig rigtig meget til at høre fra jer - især fordi det var min
> > gamle far, der havde ønsket sig gås til jul. Og farmand kunne dårligt
nok
> > tygge selv det mindst hårde gåsekød
> >
> >
> > Venligst
> >
> > Stefan Garvig
> >
> >
> > Hej Stefan
>
> Det var dog utrolig kedeligt,at din gås ikke blev god.Om det er selve
dyret
> eller tilberedningen der var noget i vejen med skal jeg ikke kunne sige,
Ved
> hvilken temperatur stegte du gåsen?. Og havde du væske i bradepanden hele
> tiden?
>
> Selv stegte jeg også en gås ( på 6,1 kg) og den blev pragtfuld. Den blev
> fyldt med æbler og svedsker.I bradepanden kom jeg en pose suppeurter og 1½
l
> kogende bouillon. Gåsen blev lagt med brystet nedad på risten over
> bradepanden og hele molevitten blev sat i kold ovn ,nederst, og ovnen
derpå
> tændt på 160 grader.Efter en time blev kræet vendt- stegetid ca 40 min pr
> kg. jeg brugte stegetermometer og stegte til 85 grader. (målt ved
> overlåret)Undervejs fjernede jeg flere gange fedt fra bradepanden. Og der
> var meget fedt. Selvom jeg fjernede synligt fedt inden jeg stegte dyret,
har
> jeg alligevel 1½ l smeltet fedt.
> Jeg brunede gåsen ved 250 grader til farven var passende og lod gåsen stå
og
> trække i den slukkede ovn med åben dør ,mens sovsen blev lavet.
>
> Jeg ved jo ikke om du har spist gås før, men gås smager ikke som and i
stor
> størrelse.Selve kødet er fastere,mindre fedt og mørkere. Men det skal
> absolut ikke smage sådan som du beskriver det. At kødet var så hårdt, at
din
> far ikke kunne tygge det, tyder på at dyret enten har stegt for længe
eller
> ved for høj temperatur eller begge dele.
>
> Det er kun anden gang jeg prøver at stege gås, første gang for en del år
> siden. syntes jeg heller ikke arbejdet og prisen stod mål med indsatsten.
> Men dengang stegte jeg den ved 200 grader og bruning først.Den blev tør og
> hård og kedelig.
>
> Hvis du mener ,at selve dyret har en fejl,så synes jeg du skal kontakte
din
> leverandør og høre hvad de har fodret kræet med.
>
> mvh Jette
> >
>
Hej Jette

Tak for dit meget gode svar. Jeg kontakter min leverandør (som vist også er
din leverandør) og klager min nød.


Venligst - og godt nytår.

Stefan Garvig



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408938
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste