/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Gåsesteg
Fra : Stefan Garvig


Dato : 08-12-03 02:05

Jeg skal forstå den familiære julemiddag i år, og menuen står på gåsesteg.

Mine spørgsmål er følgende:

Hvor køber man den bedste gås? Fersk (ikke frossen) skal den vel være, ikke
sandt???

Hvordan steger man gåsen, så den bliver allerbedst? Langtidsstegning -
javel, det ved jeg, men er der andre tilberednings-tricks?


Venligst

Stefan Garvig
--
**********
Svar direkte ved at fjerne dyret i e-mail-adressen:
sgdataged@edb.dk
**********





 
 
Stefan Garvig (08-12-2003)
Kommentar
Fra : Stefan Garvig


Dato : 08-12-03 02:11

"Stefan Garvig" <sgdataGED@edb.dk> skrev i en meddelelse
news:br0irj$228k$1@news.cybercity.dk...
> Jeg skal forstå den familiære julemiddag i år, og menuen står på gåsesteg.
>

Ja, det hedder forestå. Yndskuld.


Venlist

Stefn



Carsten Finn Rasmuss~ (08-12-2003)
Kommentar
Fra : Carsten Finn Rasmuss~


Dato : 08-12-03 12:08

Stefan Garvig wrote:
> "Stefan Garvig" <sgdataGED@edb.dk> skrev i en meddelelse
> news:br0irj$228k$1@news.cybercity.dk...
>> Jeg skal forstå den familiære julemiddag i år, og menuen står på
>> gåsesteg.
>>
>
> Ja, det hedder forestå. Yndskuld.
>

Ja, det hedder: Undskyld.
Selv U(Y)ndskyld, og bedre held med gåsen ;)

Jeg kan desværre ikke hjælpe dig med en opskrift, da den flyttede for 1
1/2 år siden (sammen med min 'opvaskemaskine', 'tryllekurven til
vasketøjet', 'den automatiske støvsuger', o.s.v.) ;)

For at gøre noget positivt, har jeg googlet følgende til dig:

Stegt gås (8-10 portioner)
I gås, Ca. 5 kg
salt, peber
½ kg æbler
250 g svesker
1 spsk sukker
5-6 dl suppe eller vand
Gåsen rengøres, skylles og tørres godt. Den gnides indvendig med salt og
peber. De udblødte svesker og de skrællede, udskårne æbler blandes og
strøs med lidt sukker, før de fyldes i gåsen. Den sys eller lukkes med
kødpinde, sættes op, gnides udvendig med salt og lægges i bradepanden.
Den første trediedel af stegetiden lægges den med ryggen opad, resten af
tiden med brystet opad.
Ved korttidsstegning stilles gåsen i en varm ovn (225-250 grader) og
brunes godt, før kogende suppe eller vand hældes ved, og varmen dæmpes
til Ca. 160 grader. Stegetid for en ung gås i alt ca. 2½ time, for en
ældre gås Ca. 3 timer eller mere. Den dryppes jævnligt under stegningen,
og om nødvendigt spædes med mere væske. En halv time før anretningen
hældes skyen af bradepanden, og gåsen sættes igen i ovnen ved ca.250
grader. Den overhældes med nogle skefuld koldt vand, så skindet bliver
blankt og sprødt efter 10-15 minutters stegning. Evt. ventil må være
åben under bruning og efterbruning.
Ved langtidsstegning stilles gåsen i en kold ovn og steges ved Ca. 160
grader. Efter ca. 3 kvarters stegning hældes fedtet fra, og vandet eller
suppen hældes i bradepanden. Stegetid i alt 4-5 timer. En halv times tid
før anretningen hældes skyen fra, og lidt koldt vand hældes over gåsen.
Den efterbrunes nu ved 250 grader med evt. ventil åben, mens sovsen
tillaves. Skyen skummes for fedt, koges op og jævnes. Evt. tilsættes
kulør, og sovsen smages til, den må ikke være for tyk.

God jul og held og lykke med gåsen :)


--
Carsten (3600), HELD er noget der indtræffer når grundige forberedelser
mødes med en gunstig lejlighed....



Christian B. Andrese~ (08-12-2003)
Kommentar
Fra : Christian B. Andrese~


Dato : 08-12-03 10:15


"Stefan Garvig" <sgdataGED@edb.dk> wrote in message
news:br0irj$228k$1@news.cybercity.dk...
> Jeg skal forstå den familiære julemiddag i år, og menuen står på gåsesteg.
>
> Mine spørgsmål er følgende:
>
> Hvor køber man den bedste gås? Fersk (ikke frossen) skal den vel være,
ikke
> sandt???

En gårdbutik.


--
mvh/rg. Christian
Påkører du klovbærende vildt, afmærk stedet
og ring til en fra Schweisshunderegistret:
http://www.schweiss.dk/ eller Falck: 70 10 20 30



Stefan Garvig (09-12-2003)
Kommentar
Fra : Stefan Garvig


Dato : 09-12-03 01:21

"Christian B. Andresen" <nobody@domain.country> skrev i en meddelelse
news:3fd44133$0$30087$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>
> "Stefan Garvig" <sgdataGED@edb.dk> wrote in message
> news:br0irj$228k$1@news.cybercity.dk...
> > Jeg skal forstå den familiære julemiddag i år, og menuen står på
gåsesteg.
> >
> > Mine spørgsmål er følgende:
> >
> > Hvor køber man den bedste gås? Fersk (ikke frossen) skal den vel være,
> ikke
> > sandt???
>
> En gårdbutik.
>
>
Det lyder fint - men kan du anbefale mig en gårdbutik, der sælger gåsestege
af bedste kvalitet?

På forhånd tak.


Venligst

Stefan Garvig




Christian B. Andrese~ (09-12-2003)
Kommentar
Fra : Christian B. Andrese~


Dato : 09-12-03 09:29


"Stefan Garvig" <sgdataGED@edb.dk> wrote in message
news:br34l0$26jq$1@news.cybercity.dk...
> "Christian B. Andresen" <nobody@domain.country> skrev i en meddelelse
> news:3fd44133$0$30087$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> >
> > "Stefan Garvig" <sgdataGED@edb.dk> wrote in message
> > news:br0irj$228k$1@news.cybercity.dk...
> > > Jeg skal forstå den familiære julemiddag i år, og menuen står på
> gåsesteg.
> > >
> > > Mine spørgsmål er følgende:
> > >
> > > Hvor køber man den bedste gås? Fersk (ikke frossen) skal den vel være,
> > ikke
> > > sandt???
> >
> > En gårdbutik.
> >
> >
> Det lyder fint - men kan du anbefale mig en gårdbutik, der sælger
gåsestege
> af bedste kvalitet?

Det kan jeg nok ikke, men hvor i landet skal den købes ?

http://www.gaardbutik.dk/ kan sikkert hjælpe dig.


--
mvh/rg. Christian
Påkører du klovbærende vildt, afmærk stedet
og ring til en fra Schweisshunderegistret:
http://www.schweiss.dk/ eller Falck: 70 10 20 30



zasha (08-12-2003)
Kommentar
Fra : zasha


Dato : 08-12-03 18:37

<klip
>hvor køber man den bedste gås? Fersk (ikke frossen) skal den vel være, ikke
> sandt???
</klip>

http://www.aarstiderne.com sælger rigtigt fritgående, økologiske gæs....men
de er nedfrosne, hvilket jeg dog ikke mener de tager skade af.

Det er nogle vægtige krabater på 5-5,4kg. men prisen er nok lidt anderledes
end "man" normalt giver for en burgås.
Til gengæld kan du spise den med rigtig god samvittighed *smil*
Eller også en gårdbutik...Aarstideene bringer kræet lige til døren :)


Hilsen
miver og Mulle's mor Heidi

http://hei.homepage.dk/godter.html
(en vanedannende side ;)



Jette Mogensen (09-12-2003)
Kommentar
Fra : Jette Mogensen


Dato : 09-12-03 07:50


"Stefan Garvig" <sgdataGED@edb.dk> skrev i en meddelelse
news:br0irj$228k$1@news.cybercity.dk...
> Jeg skal forstå den familiære julemiddag i år, og menuen står på gåsesteg.
>
> Mine spørgsmål er følgende:
>
> Hvor køber man den bedste gås? Fersk (ikke frossen) skal den vel være,
ikke
> sandt???
>
> Hvordan steger man gåsen, så den bliver allerbedst? Langtidsstegning -
> javel, det ved jeg, men er der andre tilberednings-tricks?
>
>
> Venligst
>
> Stefan Garvig
> --
> **********
> Svar direkte ved at fjerne dyret i e-mail-adressen:
> sgdataged@edb.dk
> **********
>
>
> får selv en gås på 6,4 kg fra

http://www.bulows.dk

mvh Jette
>



zasha (09-12-2003)
Kommentar
Fra : zasha


Dato : 09-12-03 11:46

"Jette Mogensen" <jette.mogensen@get2net.dk> skrev i en meddelelse
news:3fd5709f$0$69924$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
<klip >
> > får selv en gås på 6,4 kg fra
>
> http://www.bulows.dk
>
> mvh Jette
> >
Hej Jette

Det var et dejligt link, taaaaak :))

Hilsen Miver og Mulle's mor

http://hei.homepage.dk/godter.html




Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408952
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste