/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hvidvin
Fra : MKH1


Dato : 05-12-03 23:48

Må man ligge flaskerne ned i et par måneder?
Eller tager vinen smag af korken?

Martin.



 
 
Gert Krabsen (06-12-2003)
Kommentar
Fra : Gert Krabsen


Dato : 06-12-03 10:05

De 'skal' ligge ned

Det sikrer, at proppen holdes fugtig og dermed tæt. Tørrer proppen ud er
der risiko for, at vinen bliver iltet, hvilket ikke just forbedrer smagen,
med mindre man er til vineddike..


At propper er lavet af kork skyldes netop, at kork ikke afgiver smag eller
lugt til indholdet. Så når en flaske kasseres, fordi den 'har prop' er det
faktisk ikke proppen, der smager. Det kan være en utæt prop eller måske
mere typisk urenheder, der har fået ilt nok til at rådne..


mvh

Krabsen



Fri, 5 Dec 2003 23:47:53 +0100, MKH1 <mkhenrichsen_@mail.dk> skrev:

> Må man ligge flaskerne ned i et par måneder?
> Eller tager vinen smag af korken?
>
> Martin.
>
>
>



--
Sendt via Opera.
www.krabsen.dk
www.responsnord.dk
mfl

Anders (06-12-2003)
Kommentar
Fra : Anders


Dato : 06-12-03 12:04


"Gert Krabsen" <krabsen@krabsenfjernes.dk> skrev i en meddelelse
newsrzq4u3uo76ggyl@news.sunsite.auc.dk...
> De 'skal' ligge ned
>
> Det sikrer, at proppen holdes fugtig og dermed tæt. Tørrer proppen ud er
> der risiko for, at vinen bliver iltet, hvilket ikke just forbedrer smagen,
> med mindre man er til vineddike..
>
>
> At propper er lavet af kork skyldes netop, at kork ikke afgiver smag eller
> lugt til indholdet. Så når en flaske kasseres, fordi den 'har prop' er det
> faktisk ikke proppen, der smager. Det kan være en utæt prop eller måske
> mere typisk urenheder, der har fået ilt nok til at rådne..
>


Nej, når en flaske siges at have "prop", er det fordi der er en kemisk
forbindelse i vinen der hedder 2,4,6 trikloranisol, også kaldet TCA. Den får
vinen til at lugte af gamle, mugne aviser. TCA kommer fra korkpropperne,og
er en fejl, der ikke bør forekomme, men alligevel rammes en del vine af
dette. Det er derfor mange producenter, især i New Zealand og Australien nu
overvejer skruelåg til deres vine.

En utæt prop vil give oxideret vin, dvs at vinen antager en brunlig, mørk
farve, og smager "hedvinsagtig", og det kan man risikere hvis vinen
opbevares stående i LANG tid, formentlig mere end et år, afhængig af
luftfugtighed i omgivelserne naturligvis.

Vin, der skal opbevares i flere år bør således altid ligge ned, uanset om
det er rød eller hvid, men ingen af delene tager skade af at stå op nogle
måneder.

Anders





Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408938
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste