/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Mangler opskrift på >>ikke<< bagt æblekage~
Fra : Torkil Halvorsen


Dato : 26-11-03 19:30

Hej.
Mon een derude kan hjælpe mig med en lidt særpræget opskrift på
en ikke bagt æblekage..??
Jeg har fundet 1xxx.... opskrifter på Google, - men ikke en der ligen helt..

Det drejer sig om en æblekage med kanel og kardemomme lagt sammen med
(Så vidt vides) knuste tvebakker, der er opblødt i "et eller andet" som
fløde
ell. lign....
Pyntet med lidt flødeskum

Den skulle efter sigende komme fra Nordby på Samsø....

Da den er en mangeårig familietradition, - som hang på en nu afdød, som
desværre ikke
fik givet opskriften videre, - ville det være en dejlig jule-surprise at
kunne servere
denne igen.

På forhånd tak.

Med venlig hilsen
Torkil



 
 
Peter W. Bosse (27-11-2003)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 27-11-03 08:28

"Torkil Halvorsen" skrev således...

> Mon een derude kan hjælpe mig med en lidt særpræget opskrift på
> en ikke bagt æblekage..??
> Jeg har fundet 1xxx.... opskrifter på Google, - men ikke en der ligen helt..
>
> Det drejer sig om en æblekage med kanel og kardemomme lagt sammen med
> (Så vidt vides) knuste tvebakker, der er opblødt i "et eller andet" som
> fløde ell. lign....
> Pyntet med lidt flødeskum

Jeg kender ikke specielt den nævnte opskrift.

... Mon ikke det kan være en slags æble-triflis der her er tale om? - dvs.
knuste makroner vædet med vin/spiritus, et lag vaniliecreme, æblekompot,
vaniliecreme og slutteligt pyntet med flødeskum?..

En opskrift følger..

Æbletrifli:
4 pers.

5-6 store makroner
6-7 spsk sherry el. andet
æblekompot af 6 mellemstore æbler
vand, sukker
kanel, kardemomme
1 dl piskefløde til flødeskum

Vanillecreme:

2 æggeblommer
3 spsk sukker
2 top tskf. mel
2½ dl fløde
vanille

I bunden af en stor glasskål eller i portionsdessertglas lægges makroner,
der stænkes over med vinen. Herover et lag vanillecreme, hvortil
æggeblommer, sukker og vanille er pisket sammen, heri mel og fløde,
og cremen koger igennem under piskning.
Æblerne skrælles, skæres i snitter, og koger møre i lidt vand, der er tilsat
sukker og krydderier.
Over æblekompotten atter cremen, og øverst et lag flødeskum.
Pynt: Flødeskumstoppe og revet chokolade.

Velbekomme!


Mvh.
Peter W. Bosse

Jeg kan ikke huske, hvad det, jeg sku' huske - men hvis
jeg ku' huske det, så havde jeg såmænd nok glemt det.
- Storm-P



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408952
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste