/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Guiness DK vs UK
Fra : Jesper


Dato : 22-11-03 22:50

Sidder lige og har en diskussion om guiness. Jeg mener ikke at have
oplevet en guiness i Danmark, der har så tykt skum, at det kan holde
formen til man når ned mod bunden. Kan det virkeligt passe, at vi i de
her øl-tider ikke kan få den ægte vare i Danmark?

/Jesper


 
 
Remmen (23-11-2003)
Kommentar
Fra : Remmen


Dato : 23-11-03 06:58


"Jesper" <Ingen@mail.dk> skrev i en meddelelse
news:3fbfd9fe$0$150$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Sidder lige og har en diskussion om guiness. Jeg mener ikke at have
> oplevet en guiness i Danmark, der har så tykt skum, at det kan holde
> formen til man når ned mod bunden. Kan det virkeligt passe, at vi i de
> her øl-tider ikke kan få den ægte vare i Danmark?

Jeg har da oplevet, at der blev tegnet et trekløver i skummet som det sidste
før serveringen. Det lå pænt tilbage i bunden som det sidste. Men om det var
brygget i Irland skal jeg ikke kunne sige.

Lars



Herbert Giulio Garon~ (23-11-2003)
Kommentar
Fra : Herbert Giulio Garon~


Dato : 23-11-03 10:29

Jeg tror ikke de danske Guiness, som blir serveret på pubberne, er brygget i
Irland. De smager i hvert fald anderledes end dem man får i Irland. Sidst
jeg var i Irland drak jeg en Guiness inden jeg tog ud i lufthavnen, og da
jeg så kom til Århus smuttede jeg ned på Sherlock Holmes og drak en "dansk"
Guiness. Jeg fik da min shamrock tegnet i skummet, men det smagte
forskelligt. Jeg tror derimod de danske dåse-Guiness er 100% irske..

/Herb



Per (23-11-2003)
Kommentar
Fra : Per


Dato : 23-11-03 18:46

On Sat, 22 Nov 2003 22:49:47 +0100, Jesper wrote:

> Sidder lige og har en diskussion om guiness. Jeg mener ikke at have
> oplevet en guiness i Danmark, der har så tykt skum, at det kan holde
> formen til man når ned mod bunden. Kan det virkeligt passe, at vi i de
> her øl-tider ikke kan få den ægte vare i Danmark?
>
> /Jesper

Hej
Den Giunness der serveres på Ryans pub i Odense (hvor de også har Tuborg)
skulle komme fra Dublin. De steder hvor de har Carlsberg skulle de få en
Guinness der er brygget På licens i Holland. (Kilde: manageren på Ryans
Pub, Odense. Han har jo en interesse i at sige at han har den ægte vare,
men han virker nu meget overbevisende)
En ting der har meget indflydelse på smagen er hvordan den bliver skænket.
Jeg vil påstå at jeg kan smage om det er James (manager på Ryans) eller en
af de unge bag baren der har skænket.
Det med hvor godt den "holder hovedet" hænger jo også sammen med
skænkningen (og indstillingen af anlæget). Et ordentligt hoved kræver små
bobler. Boblernes størrelse har igen indflydelse på smagen, jooo det er en
videnskab (der nok er værd at forske i )


--
MVH Per
Billede af Molly: http://megapixel.dk/albums/visbillede.php?id=109968
Opdateret 13/11/03
Fjern Box ved svar på mail.

Padmé Amidala (23-11-2003)
Kommentar
Fra : Padmé Amidala


Dato : 23-11-03 19:57

Altid rart at høre, at der er andre der også nyder at få den ægte vare
skænket af James..

VH
Padmé



Per (24-11-2003)
Kommentar
Fra : Per


Dato : 24-11-03 01:01

On Sun, 23 Nov 2003 19:56:55 +0100, Padmé Amidala wrote:

> Altid rart at høre, at der er andre der også nyder at få den ægte vare
> skænket af James..
>
> VH
> Padmé

Slainte!

Christian B. Andrese~ (24-11-2003)
Kommentar
Fra : Christian B. Andrese~


Dato : 24-11-03 09:46


"Jesper" <Ingen@mail.dk> wrote in message
news:3fbfd9fe$0$150$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Sidder lige og har en diskussion om guiness. Jeg mener ikke at have
> oplevet en guiness i Danmark, der har så tykt skum, at det kan holde
> formen til man når ned mod bunden. Kan det virkeligt passe, at vi i de
> her øl-tider ikke kan få den ægte vare i Danmark?

Jeg tror det er fordi den er for kold i DK.

Dog er jeg meget positiv overrasket af dåseøllen, at man kan lave den så tæt
på den originale er imponerende.
Sjovt med kvælstofkuglen


--
mvh/rg. Christian
Påkører du klovbærende vildt, afmærk stedet
og ring til en fra Schweisshunderegistret:
http://www.schweiss.dk/ eller Falck: 70 10 20 30



Bjarke Bundgaard (25-11-2003)
Kommentar
Fra : Bjarke Bundgaard


Dato : 25-11-03 19:24


"Jesper" <Ingen@mail.dk> wrote in message
news:3fbfd9fe$0$150$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Sidder lige og har en diskussion om guiness. Jeg mener ikke at have
> oplevet en guiness i Danmark, der har så tykt skum, at det kan holde
> formen til man når ned mod bunden. Kan det virkeligt passe, at vi i de
> her øl-tider ikke kan få den ægte vare i Danmark?
>
> /Jesper

Svaret er - som altid - noget mere komplekst....
For det første vil jeg pointere at Guinness er en af de øl der hersker aller
flest myter om. Den med det tykke skum der holder helt til bunden - den
holder ikke ligegyldigt, hvilken variant man har fået fat i. Det er rigtigt
at Guinness efterlader et pænt slør i glasset - men aligevel... ;)

Guinness St.James Gate bryggeriet brygger forskellige typer Guinness, alt
efter om det er til det kontinental europæiske, det britiske/irske eller det
internationale marked. Ligeledes er der stor forskel på henholdsvis flaske,
dåse og fadølsversionen. Dertil kommer at Guinness har snesevis af aftaler
om licensbrygning i hele verden. Alt i alt er der rigitgt mange forskellige
typer Guinness.

Den Guinness Draught man kan købe på dåse i danske supermarkeder er en
relativ ny opfindelse (1997). Den har en langt lavere indbrygningsgrad end
den som kan købes på flaske (Extra Foreign Stout). Jeg vil mene at der er
nogenlunde lige så stor forskel på de to, som der er imellem henholdsvis
Pilsner Urquell og Carlsberg Pilsner. Det er dog ikke helt fair at
sammenligne Guinness Draught og Guinness E.F.S - hvor den første at noget
man kaster indenbords med popcorn og fodbold på fjernsynet, er den anden een
man kan drikke med samme andagt som de belgiske trappiste o.l.

Jeg ved at man kan købe Guinness Extra Foreign Stout på systembolaget og jeg
har set den i DK, men jeg aner ikke om den var en enlig svale eller om der
faktisk er en fast importør.

Bjarke
http://www.glocalbeer.dk



Jesper (26-11-2003)
Kommentar
Fra : Jesper


Dato : 26-11-03 21:03


Bjarke Bundgaard skrev:
>
> Svaret er - som altid - noget mere komplekst....
> For det første vil jeg pointere at Guinness er en af de øl der hersker aller
> flest myter om. Den med det tykke skum der holder helt til bunden - den
> holder ikke ligegyldigt, hvilken variant man har fået fat i. Det er rigtigt
> at Guinness efterlader et pænt slør i glasset - men aligevel... ;)
>

Jeg har kun fået Guiness på pubber i London, og der husker jeg dem som
_markant_ tykkere og tungere end dem jeg har fået i Danmark. Man blev
simpelt hen stopmæt af at drikke dem. Ved du hvad det kan have været for
en type?

Det med skummet gjorde virkeligt et stort indtryk, da jeg ikke på
forhånd havde hørt om det. Ok, måske ikke helt ned til bunden, men da i
hvert fald over halvvejs

/Jesper


Soren Lindholt (27-11-2003)
Kommentar
Fra : Soren Lindholt


Dato : 27-11-03 11:52


Jesper <Ingen@mail.dk> wrote in article
<3fc506e4$0$162$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk>...

> Jeg har kun fået Guiness på pubber i London, og der husker jeg dem som
> _markant_ tykkere og tungere end dem jeg har fået i Danmark. Man blev
> simpelt hen stopmæt af at drikke dem. Ved du hvad det kan have været for
> en type?
>
> Det med skummet gjorde virkeligt et stort indtryk, da jeg ikke på
> forhånd havde hørt om det. Ok, måske ikke helt ned til bunden, men da i
> hvert fald over halvvejs
>

Jeg er også sikker på at kunne smage forskel på dem jeg har fået i Irland
og UK, i forhold til dem der skænkes i Danmark. Og i øvrigt, det der pop-hø
med firkløveret i skummet, det har jeg kun oplevet i de pretentiøse danske
pubber hvor de sjasker en guinness op på under et minut... "They fail in
presentation" som en besøgende irer en gang sagde...

Søren
Ølentusiast, medlem # 214


Jens Bruun (27-11-2003)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 27-11-03 16:32

"Jesper" <Ingen@mail.dk> skrev i en meddelelse
news:3fbfd9fe$0$150$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...

> Sidder lige og har en diskussion om guiness. Jeg mener ikke at have
> oplevet en guiness i Danmark, der har så tykt skum, at det kan holde
> formen til man når ned mod bunden. Kan det virkeligt passe, at vi i de
> her øl-tider ikke kan få den ægte vare i Danmark?

Det skal jeg ikke kunne svare på, men jeg er netop hjemkommet fra en
forretningsrejse til Dublin. Jeg smagte Guinness flere steder, men fik den
bedste udgave på mit eget hotel (Rathmines Capital Hotel). Den var f.eks.
klart bedre end den, jeg fik serveret på selve Guinness-bryggeriet i Gravity
Bar. Jeg er faktisk overbevist om, at tapning/servering spiller en stor
rolle for det færdige resultat, ligesom en meget lille temperaturforskel
giver en helt anden Guinness, hvis du forstår, hvad jeg mener.

Lad mig ved denne lejlighed gøre lidt reklame for Porters House i Dublin:
Porters House er et mikrobryggeri, der bl.a. brygger en fremragende Oyster
Stout, der slår en Guinness med flere banelængder. Se et billede fra stedet
på min fotodagbog (link i signaturen).

--
-Jens B.

www.fotolog.dk - Min personlige fotodagbog på nettet



Bjarke Bundgaard (27-11-2003)
Kommentar
Fra : Bjarke Bundgaard


Dato : 27-11-03 17:51

Uha. ja.... Du har besøgt et af de hotte steder hos det internationale øl
entusiastmiljø. Irlands først mikrobryggeri og i øvrigt ophavsmænd til en af
verdens absolut bedste portere - porterhouse plain porter. Porter House har
igennem tiderne haft sit slid med Guinness - lidt ligesom de små danske
bryggerier har bøvl med de(t) store bryggeri(er). Men tilsyneladende går det
meget godt for Porterhouse. Jeg ærger mig stadig over, at jeg ikke tog
forbi, da jeg rejste Irland tyndt med min kæreste for et par år siden :(

Bjarke


"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> wrote in message
news:3fc618df$0$95057$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> "Jesper" <Ingen@mail.dk> skrev i en meddelelse
> news:3fbfd9fe$0$150$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
>
> > Sidder lige og har en diskussion om guiness. Jeg mener ikke at have
> > oplevet en guiness i Danmark, der har så tykt skum, at det kan holde
> > formen til man når ned mod bunden. Kan det virkeligt passe, at vi i de
> > her øl-tider ikke kan få den ægte vare i Danmark?
>
> Det skal jeg ikke kunne svare på, men jeg er netop hjemkommet fra en
> forretningsrejse til Dublin. Jeg smagte Guinness flere steder, men fik den
> bedste udgave på mit eget hotel (Rathmines Capital Hotel). Den var f.eks.
> klart bedre end den, jeg fik serveret på selve Guinness-bryggeriet i
Gravity
> Bar. Jeg er faktisk overbevist om, at tapning/servering spiller en stor
> rolle for det færdige resultat, ligesom en meget lille temperaturforskel
> giver en helt anden Guinness, hvis du forstår, hvad jeg mener.
>
> Lad mig ved denne lejlighed gøre lidt reklame for Porters House i Dublin:
> Porters House er et mikrobryggeri, der bl.a. brygger en fremragende Oyster
> Stout, der slår en Guinness med flere banelængder. Se et billede fra
stedet
> på min fotodagbog (link i signaturen).
>
> --
> -Jens B.
>
> www.fotolog.dk - Min personlige fotodagbog på nettet
>
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408952
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste