/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Global knive,Twillingknive eller noget hel~
Fra : trolderik


Dato : 21-11-03 16:58


Hej i gruppen ... jeg har lige et lille spg. til alle dem der ved alt

Jeg har fået en Global kniv - og syntes egentlig godt om den ... bortset
fra at urteknivene er for tyndskaftede til mine "pølsefingre" :-/

Jeg ved at Global er meget Inn (desiget), men hvad med kvaliteten ??

Min plan er at begynde at samle på et sæt - men så skal det også være
GODT.

Hvad ville I vælge ... og ikke mindst hvorfor ???

Med venlig hilsen
Claus

 
 
Padmé Amidala (21-11-2003)
Kommentar
Fra : Padmé Amidala


Dato : 21-11-03 17:29

Jeg har en del af både Global og Zwilling og jeg hælder klart mest til
Zwilling-knivene. Min fornemmelse er, at de virker mere rubuste end
Global-knivene. Nok på grund af, at Zwilling (ihvertfald dem jeg har) er en
anelse tungere end Global.

VH
Padmé



monty@dabroz.org (21-11-2003)
Kommentar
Fra : monty@dabroz.org


Dato : 21-11-03 17:32

Jeg har haft Twilling, Dick og Sabatier. Global er bedre imo.

Har du ubegrænset med penge er de dyre MaC knive meget lækre og der findes
nogle
"rigtige" japanske (kokkekniv =dkk 3500) hvis du har lysten.

mvh. René
"trolderik" <asd@asd.com> skrev i en meddelelse
newsryzvynnqr8129e@news.get2net.dk...
>
> Hej i gruppen ... jeg har lige et lille spg. til alle dem der ved alt
>
> Jeg har fået en Global kniv - og syntes egentlig godt om den ... bortset
> fra at urteknivene er for tyndskaftede til mine "pølsefingre" :-/
>
> Jeg ved at Global er meget Inn (desiget), men hvad med kvaliteten ??
>
> Min plan er at begynde at samle på et sæt - men så skal det også være
> GODT.
>
> Hvad ville I vælge ... og ikke mindst hvorfor ???
>
> Med venlig hilsen
> Claus



trolderik (22-11-2003)
Kommentar
Fra : trolderik


Dato : 22-11-03 00:24

Fri, 21 Nov 2003 17:32:22 +0100, monty@dabroz.org <Monty@dabroz.org> skrev:
> Jeg har haft Twilling, Dick og Sabatier. Global er bedre imo.
>

Jeg takker for svarene og slibeteknikken med en sletfil ...

MEN

Jeg syntes ikke rigtig jeg har fået andre svar end .. jeg
mener/syntes/tror .. jeg kunne godt tænke mig lidt mere konkrete
argumenter - fx. om nogen kender til stålsammensætningens forarbejdning
+ betydningen af samme ect.

jeg ved godt at det er ret "nørdtet" .. men jeg ville gerne vide hvad jeg
sætter mine slidsomme penge i

Er der nogen der kender nogle test / reklameuafhængige sider hvor der står
en bedømmelse af knive ??

Mvh Claus

Ole Larsen (22-11-2003)
Kommentar
Fra : Ole Larsen


Dato : 22-11-03 07:55


"trolderik" <asd@asd.com> skrev i en meddelelse
newsry0gmfsir8129e@news.get2net.dk...
>
> Jeg syntes ikke rigtig jeg har fået andre svar end .. jeg
> mener/syntes/tror .. jeg kunne godt tænke mig lidt mere konkrete
> argumenter - fx. om nogen kender til stålsammensætningens forarbejdning
> + betydningen af samme ect.

Jamen Claus - hvad er det nu for noget. Man sælger da ikke på kvaliteten i
dag. Det interesserer da ikke nogen.
Man sælger livsstil. Hvis du føler dig som en Claus Meyer når du skærer
laksen med en FlipsiFlapsi-kniv, har du en oplevelse der er lige så
ubetalelig som kniven.......det er da en kvalitet, der er til at forstå.
Mvh
Ole



trolderik (22-11-2003)
Kommentar
Fra : trolderik


Dato : 22-11-03 16:15

Sat, 22 Nov 2003 07:55:01 +0100, Ole Larsen <oleNOSPAMtan@nospam.dk> skrev:




*GGG* Det har du nok ret i Ole .. MEEEN ... hvis nu Claus Meyer beholder
livsstilen - så snupper jeg kniv-kvaliteten

Jo jeg er sikkert gammeldags

MVH Claus




>
> Jamen Claus - hvad er det nu for noget. Man sælger da ikke på kvaliteten
> i
> dag. Det interesserer da ikke nogen.
> Man sælger livsstil. Hvis du føler dig som en Claus Meyer når du skærer
> laksen med en FlipsiFlapsi-kniv, har du en oplevelse der er lige så
> ubetalelig som kniven.......det er da en kvalitet, der er til at forstå.
> Mvh
> Ole
>

Peter Weis (23-11-2003)
Kommentar
Fra : Peter Weis


Dato : 23-11-03 09:44


"trolderik" <asd@asd.com> wrote in message
newsry0gmfsir8129e@news.get2net.dk...
> Fri, 21 Nov 2003 17:32:22 +0100, monty@dabroz.org <Monty@dabroz.org>
skrev:
> > Jeg har haft Twilling, Dick og Sabatier. Global er bedre imo.
> >
>
> Jeg takker for svarene og slibeteknikken med en sletfil ...
>
> MEN
>
> Jeg syntes ikke rigtig jeg har fået andre svar end .. jeg
> mener/syntes/tror .. jeg kunne godt tænke mig lidt mere konkrete
> argumenter - fx. om nogen kender til stålsammensætningens forarbejdning
> + betydningen af samme ect.

Der findes idag en hærskare af ståltyper med eksotiske navne. Mange af dem
er ikke så forfærdeligt forskellige når der kommer til stykket.
Det er mit indtryk at alle de nævnte knivmærker er lavet af godt stål, og
der er næppe grund til at fremhæve den ene frem for den anden.
De eneste knive jeg selv ejer, og som virkeligt adskiller sig fra de andre
er nogle jeg har købt i Japan. De er lavet af så hårdt stål at æggen er
blevet skør. De er dermed ret sarte.

Jeg ville anbefale dig at købe kniv efter hvad der ligger godt i hånden. Tag
ud i Kødbyen til HWLarsen (www.hwl.dk) og prøv knivene i hånden - hvor tunge
er de, hvilket skæftemateriale, hvordan er balancen i dem.

mvh
Peter



Jan Bøgh (21-11-2003)
Kommentar
Fra : Jan Bøgh


Dato : 21-11-03 18:50

"trolderik" <asd@asd.com> wrote in message
newsryzvynnqr8129e@news.get2net.dk


> Hvad ville I vælge ... og ikke mindst hvorfor ???

Har både Global, Sabatier og Zwilling - og finder afgjort sidstnævnte i
'Five star'-udgaven bedst.
Global er IMHO rent ergonomisk noget hø, Sabatier bedre og Zwilling Five
Star bedst.
Mht. skæreegenskaber synes jeg egentligt at de alle er OK, men den 'feeling'
de giver, når man har dem i hånden er forskellig.

vh
Jan



Ole Larsen (21-11-2003)
Kommentar
Fra : Ole Larsen


Dato : 21-11-03 20:04


Nu må i sgu styre jeg i jeres knæfald for markedføringen. Jeg har en rustbar
stålkniv med groft træhåndtag der kostede ca. 60 kroner i 1980. Min bror,
der er maskinarbejder, maskinmester og hvad ved jeg, samt kugleskør og
herlig, lærte mig at slibe den v.hj.a. en sletfil og en skruestik Når jeg
ikke kan barbere hårene af armen, sliber jeg den. Er jeg doven, sker det en
(1) gang om året, ellers to. Den sættes efter vask lodret i et opvaskestativ
og kyles efterfølgende, når den er tør, ned i en skuffe med mange metaldele.
Strygestål - hvad er det ? Det er jo ikke andet end en dårlig sletfil -
dixi. Jeg giver gerne, om ønsket gerne en nærmere beskrivelse af teknikken,
som jeg ikke tror virker på såkaldt "rustfrit" stål.
Hvor svært og dyrt SKAL det være at lave mad der er værd at spise ?

--
Mvh, Ole. Fotografiske billeder på:
http://home.tiscali.dk/nordlandsbaad/



3140 Bagdad Bob (21-11-2003)
Kommentar
Fra : 3140 Bagdad Bob


Dato : 21-11-03 21:25


"Ole Larsen" <oleNOSPAMtan@nospam.dk> skrev i en meddelelse
news:3fbe617e$0$69991$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
>
> Nu må i sgu styre jeg i jeres knæfald for markedføringen. Jeg har en
rustbar
> stålkniv med groft træhåndtag der kostede ca. 60 kroner i 1980. Min bror,
> der er maskinarbejder, maskinmester og hvad ved jeg, samt kugleskør og
> herlig, lærte mig at slibe den v.hj.a. en sletfil og en skruestik Når jeg
> ikke kan barbere hårene af armen, sliber jeg den. Er jeg doven, sker det
en
> (1) gang om året, ellers to. Den sættes efter vask lodret i et
opvaskestativ
> og kyles efterfølgende, når den er tør, ned i en skuffe med mange
metaldele.
> Strygestål - hvad er det ? Det er jo ikke andet end en dårlig sletfil -
> dixi. Jeg giver gerne, om ønsket gerne en nærmere beskrivelse af
teknikken,
> som jeg ikke tror virker på såkaldt "rustfrit" stål.
> Hvor svært og dyrt SKAL det være at lave mad der er værd at spise ?
>
> --
> Mvh, Ole. Fotografiske billeder på:
> http://home.tiscali.dk/nordlandsbaad/
>
>

Jamen du har da helt ret. Desværre er alle moderne knive lavet i en eller
anden form for rustfrit stål hvilket bevirker at de blinker fint i lyset,
men ikke kan flække en rødbede om du så sad på den.



Peter Weis (21-11-2003)
Kommentar
Fra : Peter Weis


Dato : 21-11-03 21:25


"Ole Larsen" <oleNOSPAMtan@nospam.dk> wrote:

> Jeg giver gerne, om ønsket gerne en nærmere beskrivelse af teknikken,
> som jeg ikke tror virker på såkaldt "rustfrit" stål.

Ønsket!

mvh
Peter



Ole Larsen (21-11-2003)
Kommentar
Fra : Ole Larsen


Dato : 21-11-03 22:09


"Peter Weis" <p.weis@email.dk.slet> skrev i en meddelelse
news:bplt6u$n5l$1@sunsite.dk...
>
> "Ole Larsen" <oleNOSPAMtan@nospam.dk> wrote:
>
> > Jeg giver gerne, om ønsket gerne en nærmere beskrivelse af teknikken,
> > som jeg ikke tror virker på såkaldt "rustfrit" stål.
>
> Ønsket!

OK
Du spænder kniven op med æggen opad. Vender sletfilen så den tager en spån -
det kan du mærke ( "bider"den)1-2-3-gange.
Tager den anden side - en sletfil er skråtskåret og skal vendes - den skal
"bide". Og gentager på
den anden side. Vinklen er ca. 20 grader i forhold til lodret. Det tager to
min., voila.
--
Mvh, Ole. Fotografiske billeder på:
http://home.tiscali.dk/nordlandsbaad/




Ole Larsen (21-11-2003)
Kommentar
Fra : Ole Larsen


Dato : 21-11-03 22:18


"Ole Larsen" <oleNOSPAMtan@nospam.dk> skrev i en meddelelse
news:3fbe7eba$0$69963$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
>Vinklen er ca. 20 grader i forhold til lodret. Det tager to
> min., voila.

Måske kun 15 - hvem kan se det på øjemål - og det er også ligegyldigt
Ole



Ole Larsen (21-11-2003)
Kommentar
Fra : Ole Larsen


Dato : 21-11-03 22:26

Undskyld, jeg er for indforstået -
Du spænder op med spidsem væk fra dig, trækker fra spidsen og ind til
skæfter. Det er lettest.
Ole



kristian mikael de f~ (22-11-2003)
Kommentar
Fra : kristian mikael de f~


Dato : 22-11-03 00:43

On Fri, 21 Nov 2003 20:04:20 +0100, "Ole Larsen"
<oleNOSPAMtan@nospam.dk> wrote:

>Nu må i sgu styre jeg i jeres knæfald for markedføringen. Jeg har en rustbar
>stålkniv med groft træhåndtag der kostede ca. 60 kroner i 1980
Jeg må indrømme at mine favoritknive heller ikke er de dyre
mærkevareknive, men nogen jeg for mange år siden købte på et
loppemarked i Portugal for "ingen penge".

mvh kmo


Lisbeth Sejberg (23-11-2003)
Kommentar
Fra : Lisbeth Sejberg


Dato : 23-11-03 18:43

kristian mikael de freitas olesen <kmo@gbmail.invalid> skrev:
>On Fri, 21 Nov 2003 20:04:20 +0100, "Ole Larsen"
><oleNOSPAMtan@nospam.dk> wrote:
>
>>Nu må i sgu styre jeg i jeres knæfald
>>for markedføringen. Jeg har en rustbar
>>stålkniv med groft træhåndtag der
>>kostede ca. 60 kroner i 1980
>Jeg må indrømme at mine favoritknive
>heller ikke er de dyre
>mærkevareknive, men nogen jeg for
>mange år siden købte på et
>loppemarked i Portugal for "ingen penge".
>
>mvh kmo

--Ja jeg synes også det nærmer sig det "religiøse". Jeg har selv
for ca. 25 år siden købt nogle knive der hedder "Gense-The Knife"
og for ca. 15 år siden nogle knive af mærket "Frost" fra Mora i
Sverige. De blev købt på en ferie i Sverige, så der aflagde vi
besøg hos en isenkræmmer og har ikke købt køkkenknive siden. Men
jeg er også den "kedelige" type, der har haft den samme
kaffemaskine i snart 20 år. En Moccamaster kan man ikke sådan lige
slide op.
M.v.h.
Lisbeth


Morten Bowman (24-11-2003)
Kommentar
Fra : Morten Bowman


Dato : 24-11-03 00:23

Når alt kommer til alt er det en smagssag.

Jeg har prøvet både Raadvad, Zwilling oma.
Men jeg må indrømme jeg er meget glad for mine Global. De ligger fint i min
hånd, har tyndt, stækt og skarpt blad (jeg behøver kun skærpe dem én gang om
året) og så er de flotte.

Morten Bowman
mortensnabelabowmanpunktumdk

Loke (25-11-2003)
Kommentar
Fra : Loke


Dato : 25-11-03 12:34

On Fri, 21 Nov 2003 20:04:20 +0100, "Ole Larsen"
<oleNOSPAMtan@nospam.dk> wrote:

>
>Nu må i sgu styre jeg i jeres knæfald for markedføringen. Jeg har en rustbar
>stålkniv med groft træhåndtag der kostede ca. 60 kroner i 1980. Min bror,
>der er maskinarbejder, maskinmester og hvad ved jeg, samt kugleskør og
>herlig, lærte mig at slibe den v.hj.a. en sletfil og en skruestik Når jeg
>ikke kan barbere hårene af armen, sliber jeg den. Er jeg doven, sker det en
>(1) gang om året, ellers to. Den sættes efter vask lodret i et opvaskestativ
>og kyles efterfølgende, når den er tør, ned i en skuffe med mange metaldele.
>Strygestål - hvad er det ? Det er jo ikke andet end en dårlig sletfil -
>dixi. Jeg giver gerne, om ønsket gerne en nærmere beskrivelse af teknikken,
>som jeg ikke tror virker på såkaldt "rustfrit" stål.
>Hvor svært og dyrt SKAL det være at lave mad der er værd at spise ?

Hvad du effektivt gør ved den manøvre er ikke at lave en skarp kniv
men en der har en masse små takker.

Det virker men er ikke det samme som en kniv der er blevet slebet
færdig på en 6000grit sten

Det skal ikke nødvendigvis være dyrt, men nogen gange kan det være
rart at have en kniv der rent faktisk er skarp.



Kåre Nejmann (26-11-2003)
Kommentar
Fra : Kåre Nejmann


Dato : 26-11-03 22:22

Loke <[baijxz at mailme dot dk]ignore@this.com> wrote:

>Det virker men er ikke det samme som en kniv der er blevet slebet
>færdig på en 6000grit sten
Hvor finder man sådan en sten? I de almindelige byggemarkeder har jeg
kun fundet sten i 'grov' og 'fin' - som begge ser ud til at være
temmelig grove.

--
Kåre

Mikkel \(2600\) (23-11-2003)
Kommentar
Fra : Mikkel \(2600\)


Dato : 23-11-03 02:04

som du nok kan se Trolderik så der det ikke sådan lige at sige hvilken der
er bedst Der er ikke andet for end at prøve dig frem

Selv hælder jeg til global, men det er fordi jeg godt kan li disignet og jeg
kan meget godt li den måde men holder på dem, hvor andre bedre kan li
zwilling 5 star som jeg mener er alt for storer til min hænder, hvis du
spøger mig om hvad du skal vælge for at få de bedste knive ... kan jeg kun
citeren en sælger fra zwilling, der var ude at besøge mig på mit gamle
arbejde. Tag den du kan lide at se på og bruge, kvalteten er ca. den samme.

mvh

Mikkel

"trolderik" <asd@asd.com> skrev i en meddelelse
newsryzvynnqr8129e@news.get2net.dk...
>
> Hej i gruppen ... jeg har lige et lille spg. til alle dem der ved alt
>
> Jeg har fået en Global kniv - og syntes egentlig godt om den ... bortset
> fra at urteknivene er for tyndskaftede til mine "pølsefingre" :-/
>
> Jeg ved at Global er meget Inn (desiget), men hvad med kvaliteten ??
>
> Min plan er at begynde at samle på et sæt - men så skal det også være
> GODT.
>
> Hvad ville I vælge ... og ikke mindst hvorfor ???
>
> Med venlig hilsen
> Claus



Jan Bøgh (24-11-2003)
Kommentar
Fra : Jan Bøgh


Dato : 24-11-03 19:16

"Mikkel (2600)" <mtl_NOSPAM@person.dk> wrote in message
news:3HTvb.44188$jf4.2247131@news000.worldonline.dk

> kan li zwilling 5 star som jeg mener er alt for storer til min
> hænder, hvis du spøger mig om hvad du skal vælge for at få de bedste

....og min varme anbefaling af Zwilling Five Star hænger givetvis sammen med
at Vorherre har udstyret mig med et par XXL-afslutninger på armene.

vh
Jan



Frank Løkkegaard (24-11-2003)
Kommentar
Fra : Frank Løkkegaard


Dato : 24-11-03 07:04

"3140 Bagdad Bob" <wholesome@ofir.dk> writes:
>Desværre er alle moderne knive lavet i en eller
>anden form for rustfrit stål hvilket bevirker at de blinker fint i lyset,
>men ikke kan flække en rødbede om du så sad på den.

Global-knive er ikke i rustfrit stål.

Mindes en Rene ord for Pengene udsendelse, hvor ham båtnakken der var vært
hidsede sig voldsomt op over, at en Global kniv kunne ruste.
Baggrunden var at en eller anden fyr havde investeret 600-700 kroner i en
Global kniv, brugt den til at skære citroner og ladet den ligge fedtet ind
i citronsaft i adskillige dage. Det havde givet rustpletter.

--
Frank Løkkegaard
Et hus uden bøger er fattigt, også når skønne tæpper dækker dets gulve og
kostbare tapeter og billeder væggene. Hermann Hesse




Loke (25-11-2003)
Kommentar
Fra : Loke


Dato : 25-11-03 12:34

On Mon, 24 Nov 2003 07:04:19 +0100, "Frank Løkkegaard"
<fl@net.dialog.dk> wrote:

>"3140 Bagdad Bob" <wholesome@ofir.dk> writes:
>>Desværre er alle moderne knive lavet i en eller
>>anden form for rustfrit stål hvilket bevirker at de blinker fint i lyset,
>>men ikke kan flække en rødbede om du så sad på den.
>
>Global-knive er ikke i rustfrit stål.
>
>Mindes en Rene ord for Pengene udsendelse, hvor ham båtnakken der var vært
>hidsede sig voldsomt op over, at en Global kniv kunne ruste.
>Baggrunden var at en eller anden fyr havde investeret 600-700 kroner i en
>Global kniv, brugt den til at skære citroner og ladet den ligge fedtet ind
>i citronsaft i adskillige dage. Det havde givet rustpletter.

beklager det er rustfrit stål, men rustfrit stål kan ruste!

Frank Løkkegaard (24-11-2003)
Kommentar
Fra : Frank Løkkegaard


Dato : 24-11-03 07:13

Jeg bruger fortrinsvis Global - har fem stk.: En udbenerkniv, en 26 cm
kokkekniv med rundet spids, en 26 cm kokkekniv med spids spids , en
lille spids satan med fleksibel blad og en tilsvarende med stift blad (det
er ikke urteknivene, minder om kokkeknivene, blot mindre), samt en
asiatisk hakkekniv. Er yderst tilfreds, de holder sig skarpe, ligger godt
i hænderne - og ja følelsen er god
Knive er noget svært noget, jeg kender et par kokke, der brugte et par år
på at finde frem til de knive der pasede dem bedst.
Nå, foruden Globalknivene, bruger jeg Rådvad urteknive samt et mindre
udvalg af forskellige andre knive, der gennem årene er havet i
køkkenskufferne, blandt andet en god gammel slagterkniv af ukendt herkomst.



--
Frank Løkkegaard
Et hus uden bøger er fattigt, også når skønne tæpper dækker dets gulve og
kostbare tapeter og billeder væggene. Hermann Hesse




Christian B. Andrese~ (24-11-2003)
Kommentar
Fra : Christian B. Andrese~


Dato : 24-11-03 09:52


"trolderik" <asd@asd.com> wrote in message
newsryzvynnqr8129e@news.get2net.dk...
>
> Hej i gruppen ... jeg har lige et lille spg. til alle dem der ved alt
>
> Jeg har fået en Global kniv - og syntes egentlig godt om den ... bortset
> fra at urteknivene er for tyndskaftede til mine "pølsefingre" :-/
>
> Jeg ved at Global er meget Inn (desiget), men hvad med kvaliteten ??
>
> Min plan er at begynde at samle på et sæt - men så skal det også være
> GODT.
>
> Hvad ville I vælge ... og ikke mindst hvorfor ???

Jeg er meget glad for OBH Nordica knivene.
http://www.obh.dk/Products/SubCategory.asp?SubCategory=124
Gode skarpe, godt håndtag og nemme at gøre rene.
Jeg putter dem ALDRIG i opvaskemaskinen, skyller dem efter brug hvis de ikke
bliver vasket op straks.


--
mvh/rg. Christian
Påkører du klovbærende vildt, afmærk stedet
og ring til en fra Schweisshunderegistret:
http://www.schweiss.dk/ eller Falck: 70 10 20 30



Loke (25-11-2003)
Kommentar
Fra : Loke


Dato : 25-11-03 12:39

On Fri, 21 Nov 2003 16:57:49 +0100, trolderik <asd@asd.com> wrote:

>
>Hej i gruppen ... jeg har lige et lille spg. til alle dem der ved alt
>
>Jeg har fået en Global kniv - og syntes egentlig godt om den ... bortset
>fra at urteknivene er for tyndskaftede til mine "pølsefingre" :-/
>
>Jeg ved at Global er meget Inn (desiget), men hvad med kvaliteten ??
>
>Min plan er at begynde at samle på et sæt - men så skal det også være
>GODT.
>
>Hvad ville I vælge ... og ikke mindst hvorfor ???
>
>Med venlig hilsen
>Claus

Kommer an på hvad du bryder dig om.

Størrelse og vægt er en smagssag.

Af de traditionelle knive har jeg det bedst med Dick pga. størrelsen,
og tyngden. Jeg har ikke hænder til små håndtag og har ikke imod at
kniven vejer.

Stålkvalitet kommer også an på hvad du finder rimelig, kan det holde
æggen længe nok? er det til at slibe op igen?

I den sammenhæng kan det lade sig gøre at finde kokkenive med
ikke-rustfrit stål og de kan altså blive meget skarpere end de
rustfri, ligesom de er nemmere at slibe op. Jeg ved sabatier laver
nogle men om de kan købes i dk er uvist.

Jeg foretrækker klart den traditionelle japanske knivstil fordi de har
bedre stål og fordi de ikke har noget brøst.

Global er en modeting, alle skulle pludselig have det uanset hvor
meget mad de så lavede..
Designet blev så sælgende at sabatier begyndte at producere en kniv i
samme stil.
Jeg kan ikke fordrage global fordi designet matcher en meget lille
hånd, og så er bladet bare for tyndt.

Hvis du vil gøre det til en videnskab kan du begynde at gå efter
hårdhedsgraden Rockwell [RC] og legeringen.
Men da det er en balance af de to der bestemmer en knivs egenskaber er
det ikke helt nemt at finde ud af. Iøvrigt er det svært at finde
sådanne data.

Generelt er vesterlandske knive betydeligt blødere end japanske.

Hvis du vil nørde den kan du kigge på:

http://groups.google.dk/groups?hl=da&lr=&ie=UTF-8&oe=UTF-8&group=rec.knives
http://groups.google.dk/groups?hl=da&lr=&ie=UTF-8&oe=UTF-8&group=rec.food.equipment

Dit spørgsmål er belevet stillet der utallige gange...

Hvis du vil bruge afsindige summer på knive så tag ned i kødbyen og
kig på de dyrere mac knive. Jeg tvivler på at du kan finde det bedre,
men det kommer også til at koste dig +1000,- per styk.

Hvis jeg skulle have en ny kniv ville jeg finde en ikke-rustfri, fordi
de kan slibes meget skarpere, holder æggen bedre og fordi de koster
langt mindre at lave i en god kvalitet.
Men de ruster altså nemmere end de "rustfri".
Sabatier har en sådan serie i kulstofstål.

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408938
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste