/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hvilken snaps til kryddersnaps?
Fra : jones_net


Dato : 12-11-03 17:23

Hejsa

Jeg skal have lavet en julekryddersnaps, og jeg har en opskrift, som jeg ved
er god, men jeg ved ikke lige helt hvilken snaps jeg skal bruge...
Den skal smage af så lidt krydderi som muligt, og jeg mener, at jeg sidste
år brugte en af disse 3:
Brøndum-et-eller-andet-men-hvad-husker-jeg-ikke
Ålborg Export
Ålborg Jubilæum

Er det de rigtige, og hvilken skal jeg vælge?

/J



 
 
Rikke Nielsen (12-11-2003)
Kommentar
Fra : Rikke Nielsen


Dato : 12-11-03 17:31

Hej.

Den snaps, alle bøger anbefaler at bruge til kryddersnaps er Brøndum Snaps.
Mere hedder den simpelthen ikke.

Hilsen Flemming Kold



jones_net (12-11-2003)
Kommentar
Fra : jones_net


Dato : 12-11-03 17:38

> Den snaps, alle bøger anbefaler at bruge til kryddersnaps er Brøndum
Snaps.
> Mere hedder den simpelthen ikke.

Så er det jo nok derfor jeg ikke kan huske hvad den hedder mere end
Brøndum
Takker

/J



Niels Elgaard Larsen (12-11-2003)
Kommentar
Fra : Niels Elgaard Larsen


Dato : 12-11-03 17:31

>>>>> "jones" == jones net <jones_netng@yahoo.dk> writes:

jones> Hejsa
jones> Jeg skal have lavet en julekryddersnaps, og jeg har en opskrift, som jeg ved
jones> er god, men jeg ved ikke lige helt hvilken snaps jeg skal bruge...
jones> Den skal smage af så lidt krydderi som muligt, og jeg mener, at jeg sidste
jones> år brugte en af disse 3:

Hvad med vodka?
Der er også en diskussion af finsprit i gruppen.


--
Niels Elgaard Larsen
Department of Computer Science, University of Copenhagen, Denmark
email: elgaard@diku.dk <URL:http://www.agol.dk/elgaard>

jones_net (12-11-2003)
Kommentar
Fra : jones_net


Dato : 12-11-03 17:39

> jones> Hejsa
> jones> Jeg skal have lavet en julekryddersnaps, og jeg har en opskrift,
som jeg ved
> jones> er god, men jeg ved ikke lige helt hvilken snaps jeg skal bruge...
> jones> Den skal smage af så lidt krydderi som muligt, og jeg mener, at jeg
sidste
> jones> år brugte en af disse 3:
>
> Hvad med vodka?
> Der er også en diskussion af finsprit i gruppen.

Jeg holder mig til snapsen - ellers tak

/J



Rikke Nielsen (12-11-2003)
Kommentar
Fra : Rikke Nielsen


Dato : 12-11-03 17:39

Hvordan havde du tænkt dig at lave krydderSNAPS, af vodka?



Niels Elgaard Larsen (13-11-2003)
Kommentar
Fra : Niels Elgaard Larsen


Dato : 13-11-03 01:07

>>>>> "Rikke" == Rikke Nielsen <rikkenavne@mail.dk> writes:

Rikke> Hvordan havde du tænkt dig at lave krydderSNAPS, af vodka?

Ved at komme krydderier i vodkaen, naturligvis.
Hvordan tror du at spritfabrikkerne laver snaps af sprit?
Vodka er det tætteste man kommer på sprit (og vand) bortset fra finsprit.

De fleste danske snapse er krydret med kommen. Hvis man vil lave en
kryddersnaps, der ikke smager af kommen, kan man bruge vodka eller finsprit.

Rikke> --
Niels Elgaard Larsen
Department of Computer Science, University of Copenhagen, Denmark
email: elgaard@diku.dk <URL:http://www.agol.dk/elgaard>

Stig Mogensen (13-11-2003)
Kommentar
Fra : Stig Mogensen


Dato : 13-11-03 08:51

jones_net wrote:

> Hejsa
>
> Jeg skal have lavet en julekryddersnaps, og jeg har en opskrift, som jeg
> ved er god, men jeg ved ikke lige helt hvilken snaps jeg skal bruge...
> Den skal smage af så lidt krydderi som muligt, og jeg mener, at jeg sidste
> år brugte en af disse 3:
> Brøndum-et-eller-andet-men-hvad-husker-jeg-ikke
> Ålborg Export
> Ålborg Jubilæum
>
> Er det de rigtige, og hvilken skal jeg vælge?
>
> /J
Det kommer an på hvilken kryddersnaps du vil lave. Hvis det er en med mange
kraftige krydderier, så kan du med fordel bruge Brøndum, som med sit snert
af kommen kan give et pift. Blå Aalborg er krydret med meget mere end
kommen, men det er over "et bredere smagsspektre" og træder derfor ikke så
tyedeligt igennem.

Jeg bruger selv Brøndum til valnøddesnaps, agernsnaps, og julesnaps.

Hvis det er en snaps på noget der ikke smager af meget, prøv en god vodka,
eller Blå Aalborg. De kan med fordel anvendes til kryddersnapse på
Prikbladet Perikon, eller hyldeblomster, eller....

/Stig

Gert Krabsen (13-11-2003)
Kommentar
Fra : Gert Krabsen


Dato : 13-11-03 09:54

Wed, 12 Nov 2003 17:23:12 +0100, jones_net <jones_netng@yahoo.dk> skrev:

> Jeg skal have lavet en julekryddersnaps, og jeg har en opskrift, som jeg
> ved
> er god, men jeg ved ikke lige helt hvilken snaps jeg skal bruge...
> Den skal smage af så lidt krydderi som muligt, og jeg mener, at jeg
> sidste
> år brugte en af disse 3:

> Brøndum-et-eller-andet-men-hvad-husker-jeg-ikke

Af dem har det nok været Brøndum fra DDSF. Sammen med Klar Svendborg
(Brugsen) og Vodka er det det mest brugte - lidt afhængigigt af, hvad der
har været på tilbud

Det kommer dog lidt an på brugen, idet der er forskel på alkohol-procenten.
Brøndum holder 40%, mens Svendborg og mange af de billige vodkaer er 37½-
38%.

Hvis snapsen laves på tørrede urter el.lign. gør det ingen forskel. Men er
det på bær, (f.eks. Slåen!), der jo i forvejen indeholder en del vand, bør
det være Brøndum med de 40% - ellers kan alkoholprocenten i slutresultatet
blive lige det gran lavere, der gør, at den holder sig dårligere.


mvsh (med venlig snapsehilsen)
Krabsen


Og nu er det alligevel for sent for i år at lave den ultimative julesnaps:
Grønne valnødder..

--
Sendt via Opera.
www.krabsen.dk
www.responsnord.dk
mfl

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408952
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste