/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Frysning af rejer
Fra : Linda Hedegaard Jens~


Dato : 03-11-03 21:56

Jeg har netop købt en stor bøtte med rejer i lage. Kan de fryses ned hvis
man hælder lagen fra?
Kan ikke spise dem inden de bliver dårlige og det er lidt for dyrt at fodre
misserne med dem.

Hilsen Linda



 
 
Janner (03-11-2003)
Kommentar
Fra : Janner


Dato : 03-11-03 22:16


"Linda Hedegaard Jensen" <FJERNDETTEteddymis@stofanet.dk> wrote in message
news:3fa6c0e6$0$7840$ba624c82@nntp04.dk.telia.net...
> Jeg har netop købt en stor bøtte med rejer i lage. Kan de fryses ned hvis
> man hælder lagen fra?
> Kan ikke spise dem inden de bliver dårlige og det er lidt for dyrt at
fodre
> misserne med dem.
>
> Hilsen Linda


Frys dem som de er *S*

/Jan



Linda Hedegaard Jens~ (04-11-2003)
Kommentar
Fra : Linda Hedegaard Jens~


Dato : 04-11-03 17:17

Skal de bare fryses med lagen?
Ja jeg spørger måske dumt



Jan Bøgh (04-11-2003)
Kommentar
Fra : Jan Bøgh


Dato : 04-11-03 18:45

"Linda Hedegaard Jensen" <FJERNDETTEteddymis@stofanet.dk> wrote in
message news:3fa7d0f7$0$7159$ba624c82@nntp05.dk.telia.net
> Skal de bare fryses med lagen?
> Ja jeg spørger måske dumt

Nej - slet ikke. I virkeligheden ville rejerne nok - ligesom mange andre
ting - have det bedst med nedfrysning i lage. Det forhindrer ret effektivt
at luften kommer til.
Et alternativ er faktisk at løsfryse dem uden lage. Efter et døgn tager man
posen med de løsfråsne rejer op og glacerer dem - dvs mens de er
dybfrostkolde bliver de rystet med en slat vand i posen, således at der
dannes en tynd skal af vand udenpå - igen for at forhindre luftens skadelige
adgang.
På den anden side er det noget besværligt.

vh
Jan



Steen Jakobsen (05-11-2003)
Kommentar
Fra : Steen Jakobsen


Dato : 05-11-03 16:04


"Jan Bøgh" <jan@boegh-dot-net> skrev i en meddelelse
news:3fa7e5b6$0$9727$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> "Linda Hedegaard Jensen" <FJERNDETTEteddymis@stofanet.dk> wrote in
> message news:3fa7d0f7$0$7159$ba624c82@nntp05.dk.telia.net
> > Skal de bare fryses med lagen?
> > Ja jeg spørger måske dumt
>
> Nej - slet ikke. I virkeligheden ville rejerne nok - ligesom mange andre
> ting - have det bedst med nedfrysning i lage. Det forhindrer ret effektivt
> at luften kommer til.
> Et alternativ er faktisk at løsfryse dem uden lage. Efter et døgn tager
man
> posen med de løsfråsne rejer op og glacerer dem - dvs mens de er
> dybfrostkolde bliver de rystet med en slat vand i posen, således at der
> dannes en tynd skal af vand udenpå - igen for at forhindre luftens
skadelige
> adgang.
> På den anden side er det noget besværligt.
>
> vh
> Jan

Nå ja jeg er også dum, jeg troede blot fabrikanterne glaserede dem for at de
skulle veje mere.

Hilsen, Steen.



Janner (05-11-2003)
Kommentar
Fra : Janner


Dato : 05-11-03 17:58



>
> Nå ja jeg er også dum, jeg troede blot fabrikanterne glaserede dem for at
de
> skulle veje mere.
>
> Hilsen, Steen.


Det gør de også .... indtil 20-30 % vægt forøgelse



Jan Bøgh (05-11-2003)
Kommentar
Fra : Jan Bøgh


Dato : 05-11-03 19:23

"Janner" <ask@me.just> wrote in message
news:3fa92b2a$0$95039$edfadb0f@dread11.news.tele.dk
>> Nå ja jeg er også dum, jeg troede blot fabrikanterne glaserede dem
>> for at de skulle veje mere.

>
> Det gør de også .... indtil 20-30 % vægt forøgelse

Så er det da godt nok heldigt, at de bliver mindst 20-30 % bedre og mere
holdbare!
Det er besynderligt som nogle /altid/ ser sammensværgelser og skumle
motiver - også hvor det er helt ude af trit.

vh
Jan



Janner (06-11-2003)
Kommentar
Fra : Janner


Dato : 06-11-03 16:37


> > Det gør de også .... indtil 20-30 % vægt forøgelse
>
> Så er det da godt nok heldigt, at de bliver mindst 20-30 % bedre og mere
> holdbare!
> Det er besynderligt som nogle /altid/ ser sammensværgelser og skumle
> motiver - også hvor det er helt ude af trit.
>
> vh
> Jan

Jow jow ...... Men mange steder foregår det på den måde at en fabrik køber
billige rejer i f.eks. asien eller mellem østen , disse rejer er frosset i
kæmpe store blokke. Disse optøes huritgt hvor efter disse koges og glasseres
en eller to gange i "blast" fryser. Herefter kan producenten selv sætte sit
logo på fra f.eks. europærisk land ...

Hvor festligt systes du så det lyder ?? Sikke bedre rejerne bliver ... NOOT

Hygge

Jan



Jan Bøgh (06-11-2003)
Kommentar
Fra : Jan Bøgh


Dato : 06-11-03 18:21

"Janner" <ask@me.just> wrote in message
news:3faa69b3$0$27447$edfadb0f@dread16.news.tele.dk

[Snipe om asiatisk rejeglacering]

> Hvor festligt systes du så det lyder ?? Sikke bedre rejerne bliver

Ku' aldrig finde på at købe sådanne. Kan jeg ikke få Cimber-rejer i lage
(absolut favorit) ville jeg vælge rejer i Lage fra Launis og bliver jeg
tvunget til at tage fråsne rejer, skal det helst være de store fra Royal
Greenland (dem, der /er/ fra Grønland og ikke blot dem, der er pakket ag
Royal Greenland.
Og jeg vil simpelthen ikke æde såkaldte salatrejer - det er affald.

Men det ændrer nu ikke på at glacering er en god metode. Ligesom druknedøden
ikke får mig til at hævde at vand er noget dårligt.

vh
Jan



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408952
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste