/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
grillede frugter og "Zabaione" m.v.
Fra : Henrik Hansen


Dato : 07-09-03 14:48

Hej!!
først tak for de input der kom til min forespørgsel forleden......det blev
til røræg, bacon, ristede tomater og grønt ovenpå.

Nu har jeg lige været igennem skufferne og fundet nogle pærer samt ananas på
dåse, og tænkte kan man smide dem i et ildfast fad, komme noget sukker
ovenpå og så ind i varmen evt. under grill til sidst?? - og serverer en lun
Zabaione til ??

Hvordan er det lige man laver en lun Zabaione ??

Ellers står aftenens måltid på:
- lakserulle med krydderost på salatbund
- Tandori risotto
- grillet frugter med Zabaione

MVH
Henrik




 
 
Erling Hansen (08-09-2003)
Kommentar
Fra : Erling Hansen


Dato : 08-09-03 15:40

Henrik Hansen <hansehen@FJERNNDETTEmail.tele.dk> wrote:

> Hej!!
> først tak for de input der kom til min forespørgsel forleden......det blev
> til røræg, bacon, ristede tomater og grønt ovenpå.
>
> Nu har jeg lige været igennem skufferne og fundet nogle pærer samt ananas på
> dåse, og tænkte kan man smide dem i et ildfast fad, komme noget sukker
> ovenpå og så ind i varmen evt. under grill til sidst?? - og serverer en lun
> Zabaione til ??
>
> Hvordan er det lige man laver en lun Zabaione ??
>
> Ellers står aftenens måltid på:
> - lakserulle med krydderost på salatbund
> - Tandori risotto
> - grillet frugter med Zabaione
>
> MVH
> Henrik

En god zabaione:
6 æggeblommer, 6 skefulde sukker og en anelse kanel piskes længe og
grundigt. Med almindelig sukker indtil massen er hvidlig - hvis du
bruger økologisk rørsukker (som jeg foretrækker) indtil det har samme
konsistens.
Herefter røres 6 store skefulde Marsala i, plus et stænk citron.
Nu varmes zabaionen under KONSTANT omrøring over vandbad. Efter 10-15
minutter kvælder massen op og bliver til zabaione. RØR HELE TIDEN !
Hvis du ikke ligger inde med Marsala kan man godt bruge en sød, mørk
portvin i stedet.
--
Med venlig hilsen Erling Hansen

http://www.erlinghansen.dk/

Mrs Krabappel (08-09-2003)
Kommentar
Fra : Mrs Krabappel


Dato : 08-09-03 16:28

"Henrik Hansen" <hansehen@FJERNNDETTEmail.tele.dk> wrote in message
news:3f5b37d2$0$16882$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Hvordan er det lige man laver en lun Zabaione ??
>
Du skal bruge
- skål i varm vandbad
- el-pisker med drejekroge til skum
- komfur på 3 (ud af 6)

a) smid 2 æggeblommer i skålen med 2-3 spsk sukker og begynd at piske,
massen vokser og bliver hvid... (æggesnaps?)
b) mens du pisker tilsæt (dråbevis) 1/2 glas marsala eller andet sød hedevin
Du kan også prøve at tilsætte 1 æggehvide udover de to blommer. Du kan
bestemme konsistensen ved at tilsætte mere/mindre likør osv. Er man rigtig
prof kan man piske i hånd men jeg har hverken tålmodighed, styrke eller
teknik til dette!

Hint - bland det hele med 1/2 mælk og kør det hele i ismaskinen = gelato
allo zabaione

....> - Tandori risotto
.....hvorfor ikke græsk flæskesteg?
jeg bliver altid muggen når jeg ser "risotto" "pesto" og alm. ord fra mit
sprog blandet med noget så fjernt som Tandoori, eller pesto med valnødder,
persille eller tørret basilikum. It should be a punishable offence, som
Keith Floyd sagde.

Sandra



Gitte Sørensen (08-09-2003)
Kommentar
Fra : Gitte Sørensen


Dato : 08-09-03 18:59

Sun, 7 Sep 2003 15:47:49 +0200, skrev "Henrik Hansen"
<hansehen@FJERNNDETTEmail.tele.dk> i dk.kultur.mad+drikke:

>Hvordan er det lige man laver en lun Zabaione ??

Jeg har godt nok aldrig smagt Zabaione varm - kan du ikke bruge en
kold i stedet ?? Det kunne jeg forestille mig ville smage godt, når nu
frugterne er varme. Denne her opskrift er ihvertfald lækker:

Til 4 personer:
4 æggeblommer
100 g sukker
2 dl mousserende hvidvin
revet skal af 1 citron
Vanillesukker
1 dl piskefløde pisket til skum

I en tykbundet gryde kommes æggeblommer, sukker, vin og citronskal.
Alt piskes for jævn varme, cremen må ikke koge. Så snart den er lidt
tyk, tilsættes vanillesukker, og cremen afsvaler i koldt vand, som
skiftes af og til. Kort før serveringen blandes den psikede fløde i.


--
Gitte Sørensen
Hjemmeside (hobby, kunst, camping): http://gydda.dk
Webshop med kosmetik & undertøj: http://kosmetik-tak.dk
Homeparty (kosmetik & undertøj): http://gittes.dk

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408939
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste