/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Re: Coq au vin - uden svampe
Fra : Svend Andersen


Dato : 04-09-03 16:35

Kasper Hyllested writes:
>Jeg vil gerne lave en rigtig god omgang coq au vin - eneste krav er, at
>der ikke skal være svampe i.

COQ AU VIN
(Ung hane i rødvin)

1 ung hane (høne eller poulard)
150 g bacon i terninger
2 spsk smør
2 spsk vindruekerneolie
250 g skalotteløg
1 spsk cognac
Salt og peber
1 laurbærblad
2 fed hvidløg
1 tsk timian
1 tsk rosmarin
1 spsk cognak (el.lign.)
lidt reven appelsinskal
1/2- 1/1 fl. rødvin
250 g brune champignon *) se bem.

Til jævning:
3 spsk smør
3 spsk mel

Hvis hanen har været frosset skal den tøs langsomt op i køle-skabet.
Tør den godt af og parter den i portionsstykker.
Rist baconterningerne, tag dem op og kom smør og olie i gryden.

Brun så skalotteløgene og tag også dem op, og derefter fjer-kræ-stykkerne.
Når fjerkræstykkerne er brunet kommes bacon-terning-erne tilbage i gryden
igen.
Tilsæt cognac, hvidløg og krydderier. Hæld rødvinen ved og lad retten koge
under låg.
Den skal koge ialt ca. 40-45 min.

Rist champignonerne i smør. Kom løg og champignon med de sidste 5
minutter af kogetiden.
Champignon kan sagtens erstattes af brødcroutoner)

Rør smør og mel til en smørbolle.

Kog smørbollen med i retten imens der røres.
Lad det koge 3-4 min. og smag til med peber og salt.

Serveres med kartoffelmos, løse ris eller flute.

Med venlig hilsen
Svend Andersen



 
 
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408938
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste