/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Gullaschsuppe fra Hagges i Tønder!!!
Fra : Per Fogtmann


Dato : 02-09-03 12:59

Til Tønderfestivallen ved Hagges kan man nok få den bedste gullaschsuppe her
på planeten. Jeg har tit forsøgt mig med at lave en go gullaschsuppe men må
konstanter at den aldrig når den fra Hagges..... er der nogen her der har en
opskrift der kan matche den fra Tønder...........

KH
Per.......



 
 
kim rasmussen (02-09-2003)
Kommentar
Fra : kim rasmussen


Dato : 02-09-03 13:54

hej Per

Her er Suppen over alle supper :

Gulyássuppe til 6 personer


1 kg oksekød (spidsbryst eller andet ikke magert kød) og
oksekraftben
ca. 3/4 kg kartofler
3 l vand
3 løg
1 spsk paprika (stærk!)
1 stor dåse tomatpuré
1 spsk salt
ca. 4 gulerødder
2-3 spsk fedtstof (svinefedt)
1 tsk spidskommen
1-2 peberfrugter


Smelt i en stor gryde fedtstoffet , de finthakkede løg brunes heri.
Paprika og kødet i tern på ca 1x1 cm tilsættes og brunes godt.
Salt, spidskommen og tomatpuré tilsættes sammen med vand og ben.
Retten skal nu småkoge under låg, til kødet er næsten mørt — det tager 2 à
3 timer;
men det kan ikke få for længe — så tilsættes kartofler og gulerødder
ligeledes i 1 cm tern, og suppen koger til disse er møre.
Lige inden servering tilsættes fintskåret peberfrugt som pynt.
Server suppen, gerne med franskbrød til.

Vand passer godt til og det gør en kraftig rødvin også.

Det kan være svært at få rigtig stærk paprika herhjemme (måske i
indvandrerbutikkerne )
men man må ikke bruge chili eller lignende for at gøre retten stærkere!,
så hellere lidt ekstra af den almindlige paprika.
I øvrigt så virker spidskommen ved at fremhæve det stærke; men det kan
ikke anbefales at øge mængden af dette krydderi.

Jeg håber du får fornøjelse af opskriften god fornøjelse

--
Mvh
Kim Rasmussen
www.leChef.dk
Din køkkenchef på nettet



Per Fogtmann (02-09-2003)
Kommentar
Fra : Per Fogtmann


Dato : 02-09-03 16:39

Tak for en interresant opskrift, vil strax gå i sving...... for øvrig en
rigtig go´ hjemmeside med gode billeder du har, kan varmt anbefales...

"kim rasmussen" <raski@dbmail.dk> skrev i en meddelelse
news:bq05b.82197$zL.360@news1.bredband.com...
> hej Per
>
> Her er Suppen over alle supper :
>
> Gulyássuppe til 6 personer
>
>
> 1 kg oksekød (spidsbryst eller andet ikke magert kød) og
> oksekraftben
> ca. 3/4 kg kartofler
> 3 l vand
> 3 løg
> 1 spsk paprika (stærk!)
> 1 stor dåse tomatpuré
> 1 spsk salt
> ca. 4 gulerødder
> 2-3 spsk fedtstof (svinefedt)
> 1 tsk spidskommen
> 1-2 peberfrugter
>
>
> Smelt i en stor gryde fedtstoffet , de finthakkede løg brunes heri.
> Paprika og kødet i tern på ca 1x1 cm tilsættes og brunes godt.
> Salt, spidskommen og tomatpuré tilsættes sammen med vand og ben.
> Retten skal nu småkoge under låg, til kødet er næsten mørt - det tager 2
à
> 3 timer;
> men det kan ikke få for længe - så tilsættes kartofler og gulerødder
> ligeledes i 1 cm tern, og suppen koger til disse er møre.
> Lige inden servering tilsættes fintskåret peberfrugt som pynt.
> Server suppen, gerne med franskbrød til.
>
> Vand passer godt til og det gør en kraftig rødvin også.
>
> Det kan være svært at få rigtig stærk paprika herhjemme (måske i
> indvandrerbutikkerne )
> men man må ikke bruge chili eller lignende for at gøre retten stærkere!,
> så hellere lidt ekstra af den almindlige paprika.
> I øvrigt så virker spidskommen ved at fremhæve det stærke; men det kan
> ikke anbefales at øge mængden af dette krydderi.
>
> Jeg håber du får fornøjelse af opskriften god fornøjelse
>
> --
> Mvh
> Kim Rasmussen
> www.leChef.dk
> Din køkkenchef på nettet
>
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408938
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste