/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Boller ??
Fra : Mette Sloth Jesperse~


Dato : 16-08-03 11:11

Hejsa NG,

Jeg står lige nu og skal til at bage boller, men mangler altså bare lige den
dersens fantastiske opskrift, hvor man føler at man er i himmelen når man
tager den første bid... Har du den opskrift... uhmm så vil jeg sætte stor
pris på den.... (I ved sådan nogle lækre mormor boller) ...

Kun gode tanker

Mette



 
 
Helle (16-08-2003)
Kommentar
Fra : Helle


Dato : 16-08-03 11:38


"Mette Sloth Jespersen" <Mette_S_Jespersen@webspeed.dk> wrote in message
news:3f3e032b$0$97266$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Hejsa NG,
>
> Jeg står lige nu og skal til at bage boller, men mangler altså bare lige
den
> dersens fantastiske opskrift, hvor man føler at man er i himmelen når man
> tager den første bid... Har du den opskrift... uhmm så vil jeg sætte stor
> pris på den.... (I ved sådan nogle lækre mormor boller) ...
>
> Kun gode tanker
>
> Mette
>
>

Her er en rigtig god opskrift:

Boller



100 gr. Gær

3 æg

90 gr. Sukker

200 gr. Margarine

1 kg mel

½ L. mælk

Æltes med blid hånd



Hæve i ½ time

Formes



Hæve i 20 min

Pensles med 3-4 æggeblommer et par skefulde mælk



Bages ved 200 grader, nederst i ca. 10 min



Vivi West (17-08-2003)
Kommentar
Fra : Vivi West


Dato : 17-08-03 06:53

Hej Mette,

Når du nu har fået en opskrift, så skal du huske at mængden af mel du kommer
i dejen har stor betydning for resultatet.

Jeg har gjort mig den erfaring, at hvis jeg stopper med at komme mel i dejen
når den stadig klistre lidt til fingerne, så bliver bollerne mere luftige.

Jeg kommer måsker lidt mere mel på bordet når dejen skal slåes ned. Jeg
lader også altid min dej hæve 1 time til 1½. Jeg pensler kun med mælk om det
har noget at sige ved jeg ikke. Men jeg ved at jeg atlid får ros for mine
boller.

Held og lykke.

PS Jeg bruger altid opskriften på fine boller i bogen "God mad let at lave"
"Mette Sloth Jespersen" <Mette_S_Jespersen@webspeed.dk> skrev i en
meddelelse news:3f3e032b$0$97266$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Hejsa NG,
>
> Jeg står lige nu og skal til at bage boller, men mangler altså bare lige
den
> dersens fantastiske opskrift, hvor man føler at man er i himmelen når man
> tager den første bid... Har du den opskrift... uhmm så vil jeg sætte stor
> pris på den.... (I ved sådan nogle lækre mormor boller) ...
>
> Kun gode tanker
>
> Mette
>
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408939
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste