/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
er silden i orden?
Fra : Janus Sandsgaard


Dato : 07-08-03 17:46

Min kæreste har haft to plastik-dåser "Christiansøpigens sild" med
hjem til mig fra Bornholm. De dufter OK - men desværre har de en lidt
underlig konsistens. De er meget lidt faste, let splat-bare i
formen. Vi er bange for at de ikke er helt i orden. De har været holdt
på køl, men på turen hjem med den langsome færge har de været i en
varm bil. Er det noget at frygte? Det er noget med at dårlige sild er
farlige. Hvordan afgør jeg om de er spiselige eller ej?

-j

--
http://janus.dk
jabber-id: janus@jabber.org

 
 
crema (08-08-2003)
Kommentar
Fra : crema


Dato : 08-08-03 18:26

Sild er halvkonserves. dvs. de skal opbevares ved mindst 10°C. Her kan de
før åbning som regel holde sig i ½ år.
Udsættes de for varme over en længere periode ( i en bil kan temperaturen
blive høj) gennem længere tid, dannes der bakterier, som kangive silden en
underlig konsistens. I værste fald opformeres butolismebakterien - den kan
man dø af, selv i meget små mængder.
Jeg vil bide i det sure æble og smide dåserne ud. De kan trods alt købes
andre steder end på Bornholm.
Henrik
"Janus Sandsgaard" <spam@janus.dk> skrev i en meddelelse
news:m2wudpxvoz.fsf@sputnik.janus.dk...
> Min kæreste har haft to plastik-dåser "Christiansøpigens sild" med
> hjem til mig fra Bornholm. De dufter OK - men desværre har de en lidt
> underlig konsistens. De er meget lidt faste, let splat-bare i
> formen. Vi er bange for at de ikke er helt i orden. De har været holdt
> på køl, men på turen hjem med den langsome færge har de været i en
> varm bil. Er det noget at frygte? Det er noget med at dårlige sild er
> farlige. Hvordan afgør jeg om de er spiselige eller ej?
>
> -j
>
> --
> http://janus.dk
> jabber-id: janus@jabber.org



Inger Pedersen (08-08-2003)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 08-08-03 18:34


"crema" <crema@mail.dk> skrev i en meddelelse

> Sild er halvkonserves. dvs. de skal opbevares ved mindst 10°C.

Mener du ikke HØJST 10 grader?
Hilsen Inger



crema (09-08-2003)
Kommentar
Fra : crema


Dato : 09-08-03 11:33

Det vare bare for at se om i var vågne!
10 point til dig.
Jo selvfølgelig!
jf Ilandbekendtgørelsen defineres halvkonserves således: Ved
fiskehalvkonserves forstås fisk og fiskevarer, der er gjort holdbare i
begrænset tid ved tilsætning af salt, sukker, syre eller
konserveringsmidler, og som er pakket i lukket detailemballage.
Fiskehalvkonserves skal opbevares således, at varens temperatur ikke
overstiger 10 grader C.
Tak
Henrik
"Inger Pedersen" <inger@pedersen.tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
news:bh0muo$8e7$1@sunsite.dk...
>
> "crema" <crema@mail.dk> skrev i en meddelelse
>
> > Sild er halvkonserves. dvs. de skal opbevares ved mindst 10°C.
>
> Mener du ikke HØJST 10 grader?
> Hilsen Inger
>
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408952
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste