/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hvordan laver jeg sorbet is???
Fra : Søren Astrup


Dato : 30-07-03 22:52

Er jeg den eneste der er træt af at bruge hele min su på is i den lokale
"nye fanci italianske" is butik! Jeg kunne forstå det hvis isen faktisk var
billig men det er den langt fra... Hvordan laver selv sådan noget is?
(Plejer og være vild med mint og lakris men alt er velkommen der er nok også
andre der er interesseret :)

Håber der er nogle herlige mennesker der kan hjælpe mig her i sommervarmen,
som forhåbentligt varer ved længe! ;)

Man sommerhilsner Aske Astrup :)



 
 
Nette (31-07-2003)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 31-07-03 06:51


"Søren Astrup" skrev i en meddelelse
news:3f283df6$0$5165$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
Hvordan laver selv sådan noget is?
> (Plejer og være vild med mint og lakris men alt er velkommen der er nok
også
> andre der er interesseret :)

De var i morgentv forleden morgen, prøv evt. at kigge på TV2s hjememside....
Jeg så det ikke, men hørte bare, at det var dem her fra Århus, der skulle
stå for madlavningen, som altså ikke blev mad men italiensk is.

Nette



Rene' Hjorth (31-07-2003)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 31-07-03 07:38

[Søren Astrup | Wed, 30 Jul 2003 23:51:49 +0200]

>Hvordan laver selv sådan noget is?

I virkeligheden er der ikke megen magi i selve opskriften; hovedreglen
siger 1/3 "tør" frugt, 1/3 sukker og 1/3 vand - hvis man bruger en våd
frugt (altså saftholdig) som appelsin etc. skal man justere forholdet og
bruge mindre vand.

Magien i en god sorbet kommer nemlig af tilberedningen, nemlig at køre
massen i en ismaskine der hele tiden omrører den mens den fryser,
således at den normale udkrystalisering der sker i vand i en fryser
undgås, så krystallerne hele tiden bliver knust og du får denne sejlige
bløde/seje konsistens.

Har du ikke en ismaskine, kan du til en vis grad opnå lidt af det samme
med at fryse massen i en form og omrører engang imellem under
frysningen; samt at et par gange tage massen ud af formen og piske den
igennem med en håndmikser eller køre den i en foodprocessor.

>Håber der er nogle herlige mennesker der kan hjælpe mig her i sommervarmen,
>som forhåbentligt varer ved længe! ;)

Gerne - skriv endelig igen :)

René
www.rene.hjorth.com
& www.lowcarb.dk

Henrik H (01-08-2003)
Kommentar
Fra : Henrik H


Dato : 01-08-03 06:44

Jeg have, lav selv IS uge, for ikke så lang tid siden, og vil sige uden
ismaskine, bliver det ikke ret godt, jeg rørte og rørte (i fryseren), og
stadigvæk blev det ikke super, da krystallernevar lige glade, så hvor kan
man egenligt købe en ismaskine ? og hvad koster den.

mvh

Henrik



"Rene' Hjorth" <rhjorth@spamcop.net> wrote in message
news:g2ehivoqick3puuv6vlcqggr28k9dnrjsc@4ax.com...
> [Søren Astrup | Wed, 30 Jul 2003 23:51:49 +0200]
>
> >Hvordan laver selv sådan noget is?
>
> I virkeligheden er der ikke megen magi i selve opskriften; hovedreglen
> siger 1/3 "tør" frugt, 1/3 sukker og 1/3 vand - hvis man bruger en våd
> frugt (altså saftholdig) som appelsin etc. skal man justere forholdet og
> bruge mindre vand.
>
> Magien i en god sorbet kommer nemlig af tilberedningen, nemlig at køre
> massen i en ismaskine der hele tiden omrører den mens den fryser,
> således at den normale udkrystalisering der sker i vand i en fryser
> undgås, så krystallerne hele tiden bliver knust og du får denne sejlige
> bløde/seje konsistens.
>
> Har du ikke en ismaskine, kan du til en vis grad opnå lidt af det samme
> med at fryse massen i en form og omrører engang imellem under
> frysningen; samt at et par gange tage massen ud af formen og piske den
> igennem med en håndmikser eller køre den i en foodprocessor.
>
> >Håber der er nogle herlige mennesker der kan hjælpe mig her i
sommervarmen,
> >som forhåbentligt varer ved længe! ;)
>
> Gerne - skriv endelig igen :)
>
> René
> www.rene.hjorth.com
> & www.lowcarb.dk



Claus & Gitte (01-08-2003)
Kommentar
Fra : Claus & Gitte


Dato : 01-08-03 09:46

Jeg har en ismaskine og den er rigtig god men den er best til sorbet og man
skal eksperimentere til med hvor længe man fryser den ned... til sorbet kan
det være en fordel at lade maskinen stå i fryseren lidt længere end
anbefalet i brochuren, men ikke til flødeis... det er lidt mere sart... prøv
jer frem.

Ismaskiner kan man købe i Imerco, Inspiration, NB osv. og koster fra 300 kr
og op efter...

KH Gitte



Iggy (01-08-2003)
Kommentar
Fra : Iggy


Dato : 01-08-03 12:52

Hvad med at prøve Kriek sorbet is lavet på belgisk kirsebærøl
her er et link til opskriften

iggy

http://www.glocalbeer.dk/oel_og_mad/desserter_kolde/kriek_sorbet.htm


"Søren Astrup" <astrup-net@mail.dk> wrote in message
news:3f283df6$0$5165$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Er jeg den eneste der er træt af at bruge hele min su på is i den lokale
> "nye fanci italianske" is butik! Jeg kunne forstå det hvis isen faktisk
var
> billig men det er den langt fra... Hvordan laver selv sådan noget is?
> (Plejer og være vild med mint og lakris men alt er velkommen der er nok
også
> andre der er interesseret :)
>
> Håber der er nogle herlige mennesker der kan hjælpe mig her i
sommervarmen,
> som forhåbentligt varer ved længe! ;)
>
> Man sommerhilsner Aske Astrup :)
>
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408941
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste