/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Kalkunbryst.
Fra : Ruth Nielsen


Dato : 28-07-03 10:54


Jeg har fået kalkunbryst serveret som en hel steg, man skar i skiver. Det er
vist også meget brugt nu - MEN, er der nogen der har en god ide til hvordan
man krydrer det fine kalkunkød som jo har en meget neutral smag?

Hilsen Ruth



 
 
Kasper (28-07-2003)
Kommentar
Fra : Kasper


Dato : 28-07-03 11:03

Hey

hvis jeg havde sådan et kalkunbryst, var jeg ikke i tvivl om det skulle i
weberen...

1. måde :
man kunne skære nogle riller i toppen af den og putte lidt bacon/spæk ned i
sammen med diverse krydderier man kan lide.. oregano / timian sytens jeg
altid er godt evt hvidløg...

2. måde :

Lave en marinade af :
Brunt farin ca. 2-3 spiseske
1-2 teske fuld sennep
en del tomat purre / ketcup
massere af oregano / timian
noget salt / peber
evt paprika / barbeque
man kan putte et par presset hvidløg i
en lille slat olie
Evt. noget cirtronsaft...

så lade brystet ligge i den marinade en dags tid... husk og vende det ...
jeg plejer ikke at putte meget olie i marinaden da den så skiller, så den
bliver lidt tyk.. men så løber det ikke af....

her i grilltiden har jeg en gammel ketchup bøtte i køleskabet med marinaden
i... hvis man lige skulle grille nogle kotteletter eller noget....

det var mine råd ((:


--
Mvh Kasper

Tjek Elektronik Chatten på -> http://www.angelfire.com/alt/elektronik/
"Ruth Nielsen" <elena@io.dk> wrote in message
news:bg2rsf$jt9$1@news.cybercity.dk...
>
> Jeg har fået kalkunbryst serveret som en hel steg, man skar i skiver. Det
er
> vist også meget brugt nu - MEN, er der nogen der har en god ide til
hvordan
> man krydrer det fine kalkunkød som jo har en meget neutral smag?
>
> Hilsen Ruth
>
>



Sabina Hertzum (28-07-2003)
Kommentar
Fra : Sabina Hertzum


Dato : 28-07-03 11:07

Ruth Nielsen wrote:
> Jeg har fået kalkunbryst serveret som en hel steg, man skar i skiver.
> Det er vist også meget brugt nu - MEN, er der nogen der har en god
> ide til hvordan man krydrer det fine kalkunkød som jo har en meget
> neutral smag?

vi laver den på lidt forskellige måder....
i vinterhalvåret krydrer vi den med forskellige krydderier ( karry og
lignende), skærer evt nogle revner og propper halve fed hvidløg i dem... og
skal det være rigtig godt bruner vi den først på panden, hvorefter den
dækkes med bacon og steges i ovnen........

om sommeren bruger vi forskelligt grillkrydderi og lader den langsomt stege
på grillen.....

--
Knus Sabina

www.MandeZonen.dk
Danmarks førende mandeportal.



kim rasmussen (28-07-2003)
Kommentar
Fra : kim rasmussen


Dato : 28-07-03 11:58

Her er mit forslag til dit Kalkunbryst :

Skær kødet ud så det kan bredes ud og rulles
Smør brystet med pesto og komet par skiver parmaskinke eller anden røget
eller tørret skinke på ,derefter soltørrede tomater i olie skåret i tynde
strimler,høvl lidt parmasanost på hver skiver og læg et par friske
basilikumblade også på hver skive .Og 2 fed hvidløg i tynde skiver .
Rul derefter og bind med tandstikkere eller kødnåle.
Brun brystet på en pande i olivenolie og kom så et par modne tomater
hakket ,et lille skalotteløg hakket , en ekstra skive skinke hakket, og 2½
glas hvidvin på lad simre under låg i ca 20-25 minutter til vinen og
tomaterne er kogt ned .
Derpå kommes 1/4 - 1/2 liter piskefløde eller madlavningsfløde på og der
reduceres
igen og til sidst ca 150-200 gram gorgonzola på , smag til med salt og
peber, simr i 5 minutter .Hæld saucen over brystet .
Serveres med frisk pasta ,et godt glas vin og evt. brød uhmmmmm


--
Mvh
Kim Rasmussen
www.leChef.dk
Din køkkenchef på nettet



Ruth Nielsen (28-07-2003)
Kommentar
Fra : Ruth Nielsen


Dato : 28-07-03 18:24


"kim rasmussen" skrev i en meddelelse
> Her er mit forslag til dit Kalkunbryst :
>
> Skær kødet ud så det kan bredes ud og rulles
> Smør brystet med pesto og komet par skiver parmaskinke eller anden røget
> eller tørret skinke på ,derefter soltørrede tomater i olie skåret i tynde
> strimler,høvl lidt parmasanost på hver skiver og læg et par friske
> basilikumblade også på hver skive .Og 2 fed hvidløg i tynde skiver .
> Rul derefter og bind med tandstikkere eller kødnåle.
> Brun brystet på en pande i olivenolie og kom så et par modne tomater
> hakket ,et lille skalotteløg hakket , en ekstra skive skinke hakket, og 2½
> glas hvidvin på lad simre under låg i ca 20-25 minutter til vinen og
> tomaterne er kogt ned .
> Derpå kommes 1/4 - 1/2 liter piskefløde eller madlavningsfløde på og der
> reduceres
> igen og til sidst ca 150-200 gram gorgonzola på , smag til med salt og
> peber, simr i 5 minutter .Hæld saucen over brystet .
> Serveres med frisk pasta ,et godt glas vin og evt. brød uhmmmmm


Er du wimmer mand, hvor er I kreative. Neiij man får lyst til at prøve alle
opskrifterne
og hvorfor skulle jeg ikke også gøre det. Tusind tak skal I have alle 3.

De bedste hilsener

Ruth



Dorthe (28-07-2003)
Kommentar
Fra : Dorthe


Dato : 28-07-03 21:18

Her kommer lige den nemme:
Jeg skræller kartofler (mange) og skærer dem i skiver. Piller 2-3 løg og
skærer også dem i skiver. Har man nogle tomater får de samme tur. Alle disse
dejlige skiver fordeles jævnt i en bradepande. Her tilsætter jeg en bullion
(ikke sikkert alle synes om den ide, men jeg synes det smager herligt).
Det hele kalkunbryst placeres ovenpå kartofler, løg, tomater, mv.
Jeg kryder det hele med salt og peber - og her kan man jo tilsætte alverdens
krydderier.
Jeg synes bare kartoflerne bliver SÅ gode af at ligge i bradepanden sammen
med kødet.
Een ting skal man lige tænke på: Der går næsten dobbelt så mange kartofler
på denne måde, så der skal skrælles mange.
Mv sommerhilsen
Dorthe


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408939
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste