/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Kold pasta salat
Fra : Nenad Dragic


Dato : 13-06-03 22:43

Hejsa

Jeg vil lave noget kold pasta salat men ved intet om mad:((
Det eneste varme mad jeg kan lave er toast, sidste gang jeg skylle stege en
kyling ville hunden ikke engang spise den.

Jeg har fundet ud af at man bruger mad olie i vandet så pastaen ikke
klumper, samt lidt salt når man koger pastaen.
Men hvad når den har kogt de antal minutter der står på posen:
Skal de i have kold vand over sig eller skal man hælde dem over i en ny
grude og lade pastaen køle af?
Hvis man skal have olivien olie over pastaen skal den så på mens pastaen
er varm eller når alt er rørt sammen?

Jeg havde tænt mig at lave den med kyling bryst, ærter og majs samt lidt
(basilikum eller timian, hvad går best med pasta og kyling)?
Andre forslag til ting man kunne bruge i en kylinge pasta salat?
Når man steger kyllinge bryst skal det være ved svag eller høj varme?

Til dressing har jeg købt Heidelberg creme fraiche.


På forhånd tak
Nenad



 
 
Nette (14-06-2003)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 14-06-03 06:45


"Nenad Dragic" skrev i en meddelelse
news:3eea45fa$0$24694$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Jeg vil lave noget kold pasta salat men ved intet om mad:((
> Det eneste varme mad jeg kan lave er toast, sidste gang jeg skylle stege
en
> kyling ville hunden ikke engang spise den.

Een gang skal jo være den første, og jeg synes da, du har fundet et godt
sted at starte

> Jeg har fundet ud af at man bruger mad olie i vandet så pastaen ikke
> klumper, samt lidt salt når man koger pastaen.

Helt rigtigt. Kom lidt olie og lidt salt i gryden, når vandet koger og
pastaen er hældt i.

> Men hvad når den har kogt de antal minutter der står på posen:
> Skal de i have kold vand over sig eller skal man hælde dem over i en
ny
> grude og lade pastaen køle af?

Hæld det varme vand fra og hæld kold vand i gryden i stedet. Lad det stå
lidt og gentag det så et par gange, indtil pastaen er afkølet.

> Hvis man skal have olivien olie over pastaen skal den så på mens
pastaen
> er varm eller når alt er rørt sammen?

Vent indtil den er afkølet og tilsæt det evt. sammen med de andre
ingredienser.

> Jeg havde tænt mig at lave den med kyling bryst, ærter og majs samt lidt
> (basilikum eller timian, hvad går best med pasta og kyling)?
> Andre forslag til ting man kunne bruge i en kylinge pasta salat?

Du kunne evt. bruge ærter og rød peber. Det synes jeg personligt går bedre
til pasta og kylling end majs gør. Du kan bruge både timiam og basilikum,
eller måske kun een af delene. En anden variant er oregano eller merian.
Tilsæt under alle omstændigheder også lidt salt og peber.

> Når man steger kyllinge bryst skal det være ved svag eller høj varme?

Det kommer lidt an på, hvad du mener med kyllingebryst. Er det skåret ud i
tern f.eks. ligesom til en gryderet, eller er det bryst skåret ud af
kylling, ligesom f.eks. et kyllingelår,- altså er der skind på og ben ved,
så du skal pille det løs bagefter?

Ved det første bruner du det bare i en gryde med afbruset margarine eller
varm olie. Når du hælder kødet på, kan du fint skrue ned på tre og lade det
simre. Tilsæt evt. nogle krydderier.

Hvis der er skind og ben på brysterne, synes jeg du skal brune dem på hver
side i en gryde med lidt margarine, tilsætte vand, så de lige er dækker og
bringe det i kog. Skrue så ned på 3 eller 4 sådan vandet lige bliver holdt i
kog. Det skal koge i 45 min. vil jeg gætte på. Derefter kan du let afkøle og
pille kødet fri fra skind og ben. Den slags kan du faktisk sagtens koge
dagen før, stille på køl og pille dagen efter.

Under alle omstændigheder er det vigtigt, at deet hele er afkølet og hverken
varm eller lunken. Det er jo sommer og varmt i vejret, og det giver god
grobund for bakterier.

> Til dressing har jeg købt Heidelberg creme fraiche.

Når du har olivenolie i din pastasalat, er det ikke nødvendigt med dressing
til. Men det er selvfølgelig en smagssag

Server evt. flutes til. Bag selv, køb ved bageren eller køb de små frosne i
supermarkedet.

> På forhånd tak

Så lidt, nu håber jeg ikke, jeg har gjort det mere forvirrende for dig

Nette



Gazi (14-06-2003)
Kommentar
Fra : Gazi


Dato : 14-06-03 13:54

"Nenad Dragic" skrev d. 13-06-03 22:43 dette indlæg :
> Hejsa
>
> Jeg vil lave noget kold pasta salat men ved intet om mad:((
> Det eneste varme mad jeg kan lave er toast, sidste gang jeg skylle
stege en
> kyling ville hunden ikke engang spise den.
>
> Jeg har fundet ud af at man bruger mad olie i vandet så pastaen ikke
> klumper, samt lidt salt når man koger pastaen.
> Men hvad når den har kogt de antal minutter der står på posen:
> Skal de i have kold vand over sig eller skal man hælde dem over i
en ny
> grude og lade pastaen køle af?
> Hvis man skal have olivien olie over pastaen skal den så på mens
pastaen
> er varm eller når alt er rørt sammen?
>
> Jeg havde tænt mig at lave den med kyling bryst, ærter og majs samt
lidt
> (basilikum eller timian, hvad går best med pasta og kyling)?
> Andre forslag til ting man kunne bruge i en kylinge pasta salat?
> Når man steger kyllinge bryst skal det være ved svag eller høj varme?
>
> Til dressing har jeg købt Heidelberg creme fraiche.
>
>
> På forhånd tak
> Nenad
>


Hej
Jeg vil give Nette ret i det hun siger og bare tilføje
at når du koger pastaen, skal du koge dem et minut
eller to mindre end der står på pakken. Der er ikke
noget værre end pastasalat der er kogt for meget.
Så prøv at smag på pastaen, indtil du syntes at nu er den der.
Rigtig god fornøjelse

Gazi
>

--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


Nenad Dragic (15-06-2003)
Kommentar
Fra : Nenad Dragic


Dato : 15-06-03 16:59

Kære Gazi og Nette

1000 tak for jeres gode råd.
Det hele gik sådan set som det skulle, men koge pasta var en kunst...
Første kogning gik galt, den havde fået for meget, anden kogning for lidt...
Den 3 gang var lykkens gang, og det bliv rigtig godt.

Kyllinge brystet var nogle marinerede filer som jeg skar ud i små terninger
og stægte ved svag varme men en masse krydderi.

Det eneste jeg havde glemt men kom i tanken om det i sidste øjeblik var
bacon:)

Alt i alt har jeg lige fået ros for mit mad lavning. Det var sådan at jeg
bragte det ud til min veninde som var på arbejde som en overraskelses
middag, og hun var godt nok lykkelig og overrasket.

Jeg tror at jeg vil prøve noget andet i næste weekend.

Tak endnu engang
Nenad



Lene (15-06-2003)
Kommentar
Fra : Lene


Dato : 15-06-03 19:04


> Det hele gik sådan set som det skulle, men koge pasta var en kunst...
> Første kogning gik galt, den havde fået for meget, anden kogning for
lidt...
> Den 3 gang var lykkens gang, og det bliv rigtig godt.

Du smagte vel på pastaen undervejs i kogningen - så kan det da ikke gå galt.
Mvh
Casper



Nenad Dragic (15-06-2003)
Kommentar
Fra : Nenad Dragic


Dato : 15-06-03 19:20

> Du smagte vel på pastaen undervejs i kogningen - så kan det da ikke gå
galt.
> Mvh
> Casper

Hehe, nej jeg havde travelt med at skære kødet ud og finde uf af hvilken
kniv er til hvilket formål. Nu ved jeg hvadfor der er flere forskellige
slags knive.

Mvh
Nenad



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408952
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste