/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
$ Korianderopskrifter + [OPSKR] korianderp~
Fra : Abildgaard 3140


Dato : 13-06-03 13:29

Korianderen i mit urtebed er ved at forvandle sig til en koorianderhæk, så
jeg gik på jagt efter opskrifter, der kræver rå mængder af den asiatiske
persille.

Plum anbefaler korianderpesto:
1 stort bundt frisk koriander med rødder, 1/2 bundt basilikum, 1 kvist
mynte, 2 fed hvidløg, lidt grøn chili, 1 bundt forårsløg, 1 dl
vindruekerneolie, citronsaft, salt og peber.

Steg forårsløg, hvidløg, chili og korianderrødderne over svag varme uden at
brune. Kom det i foodprocessoren og kør med resten af ingredienserne til en
grov sauce. Smag til med citronsaft. Kan holde sig et par dage i køleskabet.
God til både kartoffelsalat og stegte kartofler.

Og så frehæver damen, at korianderrødderne har en intensiv smag, som
supplerer smagen i bladene.

Hæ, jeg har altid kun anvendt bladene, undtagen i chiliretter, hvor jeg
bruger den tørrede, som jeg formoder er korianderfrø(?).

Bruger I andre også primært bladene/hvornår bruger man hvad??

Ønskes: Flere korianderopskrifter.


--

|¨ ¨ ¨ ¨ ¨¨ Torben
|
[OO]
<>'



 
 
Jakob Bock (13-06-2003)
Kommentar
Fra : Jakob Bock


Dato : 13-06-03 13:59

Abildgaard 3140 skrev:

> Hæ, jeg har altid kun anvendt bladene, undtagen i chiliretter, hvor jeg
> bruger den tørrede, som jeg formoder er korianderfrø(?).

Hvis du tænker på stødt koriander, så er det modne tørrede frø der er
pulveriseret. Jeg har netop brugt de sidste af mine frø for nogle dage
siden, og venter nu utålmodigt på, at dette års planter sætter frø. Så
lad endelig en række koriander stå og få lov til at gå i stok. Hver
plante producerer en hel del frø, så der skal ikke så meget til at
dække ens årsforbrug.

--
Venlig hilsen
Jakob Bock

Anne Lindholt Ottose~ (15-06-2003)
Kommentar
Fra : Anne Lindholt Ottose~


Dato : 15-06-03 23:45


"Abildgaard 3140" <pialykke@fjernmigget2net.dk> wrote in message
news:3ee9c37b$0$24645$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...

> Korianderen i mit urtebed er ved at forvandle sig til en koorianderhæk, så
> jeg gik på jagt efter opskrifter, der kræver rå mængder af den asiatiske
> persille.

Det lyder ellers lækkert!

Nå, men min klare favorit er:

Tomatrelish, stærk (taget fra "Den store asiatiske kogebog")
4 personer (her i huset spiser vi snildt den dobbelte mængde)

2 tomater
3 forårsløg
2 spsk hakkede friske korianderblade
1 grøn chili

1 spsk citronsaft
1 spsk farin

Hak de fire første ting. Bland de to sidste grundigt og hæld over. Det
bliver godt af lige at trække lidt. Man bør overveje chilimængden alt efter,
hvor hardcore man er.

/Anne



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408941
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste