/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Kvalitet af bukkekød.
Fra : Peter Fleinert


Dato : 08-06-03 15:18

Nu da bukkesæsonen er kommet godt i gang, er der et spørgsmål jeg må stille.
En kollega og jeg undrer os over at der er noget bukkekød der "smuldrer" når
man skærer i det tilberedte kød. Vi har nogle teorier, men ved ikke om de
passer. Kan det være stress, eller hvis dyret er blevet anskudt, så det
forbløder eller noget helt tredie.
Håber nogen kan hjælpe, venlig hilsen Peter.



 
 
mcloud (08-06-2003)
Kommentar
Fra : mcloud


Dato : 08-06-03 15:58

"Peter Fleinert" skrev d. 08-06-03 15:18 dette indlæg :
> Nu da bukkesæsonen er kommet godt i gang, er der et spørgsmål jeg må
stille.
> En kollega og jeg undrer os over at der er noget bukkekød der
"smuldrer" når
> man skærer i det tilberedte kød. Vi har nogle teorier, men ved ikke om
de
> passer. Kan det være stress, eller hvis dyret er blevet anskudt, så
det
> forbløder eller noget helt tredie.
> Håber nogen kan hjælpe, venlig hilsen Peter.
>
>

Hej Peter

Det er fordi i steger ved for høje temperaturer.
Vildtkød er meget blodholdigt og vil blive tørt og smulre ved
udskæring,hvis det steges ved høje temp.
Brug langtidsstegning og bevar saft og kraft i kødet.
Vil i stege ved højere temp så spæk eller barder kødet.

mvh mcloud

--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


Peter Fleinert (08-06-2003)
Kommentar
Fra : Peter Fleinert


Dato : 08-06-03 23:55

>
> Hej Peter
>
> Det er fordi i steger ved for høje temperaturer.
> Vildtkød er meget blodholdigt og vil blive tørt og smulre ved
Dertil giver jeg dig desværre ikke ret da vi har har snakket med andre om
det samme problem. Det er ikke fordi kødet er tørt, men ellers et godt bud.
Vi har stegt flere fileter på samme tid og temperatur og kvaliteten er
forskellig, kødet er saftigt nok, men smuldrer (får en grim skæreflade)
stadig. Dog skal det siges at der ikke er noget galt med smagen.
Peter



gch123 (09-06-2003)
Kommentar
Fra : gch123


Dato : 09-06-03 11:00

"Peter Fleinert" skrev d. 08-06-03 23:55 dette indlæg :

> Vi har stegt flere fileter på samme tid og temperatur og kvaliteten er
> forskellig, kødet er saftigt nok, men smuldrer (får en grim
skæreflade)
> stadig. Dog skal det siges at der ikke er noget galt med smagen.

Har det været fra forskellige dyr, da mit bud så kunne være at det har
noget med alderen på dyret at gøre.
Jeg ved ikke om det er dette, kun et bud da jeg også først tænke på at
det var stegt ved for høj varme.
Mvh
GCH

--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408941
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste