/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
opskrifter dådyr
Fra : Mikael.N


Dato : 14-05-03 17:59

Hej jeg ville høre om der er nogen der ligger inde med nogle gode
opskrifter, på dådyr eller henvise til en side med en sådan ?? det er
nærmere betegnet ryggen vi skal lave.

mikael




 
 
mcloud (14-05-2003)
Kommentar
Fra : mcloud


Dato : 14-05-03 19:19

"Mikael.N" skrev d. 14-05-03 17:59 dette indlæg :
> Hej jeg ville høre om der er nogen der ligger inde med nogle gode
> opskrifter, på dådyr eller henvise til en side med en sådan ?? det er
> nærmere betegnet ryggen vi skal lave.
>
> mikael
>
>
> hej mikael
Her er et link med mange dådyr opskrifter : http://www.dk-kogebogen.dk/
Der er et punkt under menuen der hedder alfabetisk,klik der og gå ind
under bogstaver D.
mvh mcloud

--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


tagaardsdal (14-05-2003)
Kommentar
Fra : tagaardsdal


Dato : 14-05-03 20:26

"mcloud" skrev d. 14-05-03 19:19 dette indlæg :
> "Mikael.N" skrev d. 14-05-03 17:59 dette indlæg :
> > Hej jeg ville høre om der er nogen der ligger inde med nogle gode
> > opskrifter, på dådyr eller henvise til en side med en sådan ?? det
er
> > nærmere betegnet ryggen vi skal lave.
> >
> > mikael
> >

> > hej mikael
> Her er et link med mange dådyr opskrifter :
http://www.dk-kogebogen.dk/
> Der er et punkt under menuen der hedder alfabetisk,klik der og gå ind
> under bogstaver D.
> mvh mcloud
>
> --
> Leveret af:
> http://www.kandu.dk/
> "Vejen til en hurtig løsning"

kære mikael

jeg ved det er meget vigtigt at marinere dyreryg, da den ellers let
bliver tør! Rødvinsmarinade er godt, hvis du ønsker en mindre markant
vildt smag tilsæt lidt grapefrugtsaft!

hilsen TAG
>

--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


Krabsen (14-05-2003)
Kommentar
Fra : Krabsen


Dato : 14-05-03 21:44


"tagaardsdal" <tagaardsdal.news@kandu.dk> skrev i en meddelelse
news:3ec298d1$0$48912$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> "mcloud" skrev d. 14-05-03 19:19 dette indlæg :
> > "Mikael.N" skrev d. 14-05-03 17:59 dette indlæg :
> > > Hej jeg ville høre om der er nogen der ligger inde med nogle gode
> > > opskrifter, på dådyr eller henvise til en side med en sådan ?? det er
> > > nærmere betegnet ryggen vi skal lave.
> > >
> jeg ved det er meget vigtigt at marinere dyreryg, da den ellers let
> bliver tør! Rødvinsmarinade er godt, hvis du ønsker en mindre markant
> vildt smag tilsæt lidt grapefrugtsaft!


Ikke helt enig - vi marinerer aldrig dyreryg, og det går da fint endda.
Bare i ovn som andet godt kød!
Af og til baconskiver hen over, men jeg har egentlig ikke kunnet konstatere
nogen forskel..

mvh
Krabsen



Anders (15-05-2003)
Kommentar
Fra : Anders


Dato : 15-05-03 07:22


>
> kære mikael
>
> jeg ved det er meget vigtigt at marinere dyreryg, da den ellers let
> bliver tør! Rødvinsmarinade er godt, hvis du ønsker en mindre markant
> vildt smag tilsæt lidt grapefrugtsaft!
>
> hilsen TAG



Nej, problemet er, at mange vælger at gennemstege vildt, og så bliver det
tørt.
Dyreryg skal være rød/rosa, dvs. en centertemperatur på knap 60 grader.

Jeg kan anbefale intervalstegning. Gnid køllen med lidt hvidløg, citronskal,
frisk timian, enebær, salt og peber.
Put den i ovnen ved 200 grader(varmluft) eller 225(konventionel) i 12
minutter.
Tag den ud, og lad den hvile i 12 minutter. Ind i ovnen igen 12 min. og ud.
Fortsæt indtil centertemperaturen er 55- 60 grader( husk at
stegetermometeret skal være centreret i kødet, og ikke må røre benet).
Tag derefter ryggen ud og lad den hvile 20 minutter tildækket.

Så får du en flot, mør og rosa steg.

Anders



Lykke (15-05-2003)
Kommentar
Fra : Lykke


Dato : 15-05-03 10:06

jeg har denne opskrift fra en gammel kok.

dyret spækkes på begge sider, af rygraden.
den spækket side lægges nedad i panden og brunes over kraftig ild, - så
saften bliver i kødet.
strø med salt, belægges med små stk. smør.
stilles i varm ovn,
når den har stegt/bagt i ca. 30 min.
dækkes den med stegeskyen og stinkes med fløde.
steges igen ca. 45 min.
under stegningen dryppes ofte med sky og fløde.
dyres skal hvile indpakket i ca 15-20 min.
imens sier og skummer du stegskyen, liere med fløde, smør og ribsgele.

sovsen er lavet af 2 skf. mel bagt op i 125 g smør, tilsat kogende fløde og
vildtsovsen.

server 1kg. gulerødder i tynde stave, ca. 5 cm. lange, dampet i 75 g. smør +
1 dl. vand, væden opsuges.
krydres med salt og merian.

"Mikael.N" <mlv@get2net.dk> skrev i en meddelelse
news:lCuwa.890$3Y.588@news.get2net.dk...
> Hej jeg ville høre om der er nogen der ligger inde med nogle gode
> opskrifter, på dådyr eller henvise til en side med en sådan ?? det er
> nærmere betegnet ryggen vi skal lave.
>
> mikael
>
>
>



Invader Zim (15-05-2003)
Kommentar
Fra : Invader Zim


Dato : 15-05-03 19:05

Lykke wrote:
> jeg har denne opskrift fra en gammel kok.
>
> dyret spækkes på begge sider, af rygraden.
> den spækket side lægges nedad i panden og brunes over kraftig ild, -
> så saften bliver i kødet.
> strø med salt, belægges med små stk. smør.
> stilles i varm ovn,
> når den har stegt/bagt i ca. 30 min.
> dækkes den med stegeskyen og stinkes med fløde.
> steges igen ca. 45 min.
> under stegningen dryppes ofte med sky og fløde.
> dyres skal hvile indpakket i ca 15-20 min.
> imens sier og skummer du stegskyen, liere med fløde, smør og ribsgele.
>
> sovsen er lavet af 2 skf. mel bagt op i 125 g smør, tilsat kogende
> fløde og vildtsovsen.
>
> server 1kg. gulerødder i tynde stave, ca. 5 cm. lange, dampet i 75 g.
> smør + 1 dl. vand, væden opsuges.
> krydres med salt og merian.
>

hold da op, den lyder lækker!

-Invader Zim



Bo Warming (16-05-2003)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 16-05-03 02:53

"Invader Zim" <hahanoyoudont@death.poo> wrote in message
news:ba0k99$2v2s$1@news.cybercity.dk...

> > server 1kg. gulerødder i tynde stave, ca. 5 cm. lange, dampet i 75 g.
> > smør + 1 dl. vand, væden opsuges.
> > krydres med salt og merian.
> >
>
> hold da op, den lyder lækker!

Vildt der ikke er fra hjortefarme indebærer vist risiko for trikiner,
indvoldsorm eller andre parasitter, så opvarmning til over
koagulerings-punktet bør ske.

Jeg tror dog ikke at sunde velfærdsdanskere skal frygte sådant.

Hvis jeg og ligesindede fik en dyreryg ville den gå i mikrobølgeovnen så den
nåede den temperatur den havde når hulemænd gnaskede den af knoglen dvs 37
grader, og så gnav løs.

Lidt salat, brød, rødvin som tilbehør er nok godt men da hjortesmagen er
sjælden ville jeg ikke blande enebær og andre krydderier ind i sagen, hvis
ikke jeg kendte en krybskytte og havde fryseren fuld så det hang mig ud af
halsen med hjortesmag i sig selv.



Mikael.N (16-05-2003)
Kommentar
Fra : Mikael.N


Dato : 16-05-03 07:18

tak for alle svar mvh
mikael
Bo Warming skrev i meddelelsen ...
>"Invader Zim" <hahanoyoudont@death.poo> wrote in message
>news:ba0k99$2v2s$1@news.cybercity.dk...
>
>> > server 1kg. gulerødder i tynde stave, ca. 5 cm. lange, dampet i 75 g.
>> > smør + 1 dl. vand, væden opsuges.
>> > krydres med salt og merian.
>> >
>>
>> hold da op, den lyder lækker!
>
>Vildt der ikke er fra hjortefarme indebærer vist risiko for trikiner,
>indvoldsorm eller andre parasitter, så opvarmning til over
>koagulerings-punktet bør ske.
>
>Jeg tror dog ikke at sunde velfærdsdanskere skal frygte sådant.
>
>Hvis jeg og ligesindede fik en dyreryg ville den gå i mikrobølgeovnen så
den
>nåede den temperatur den havde når hulemænd gnaskede den af knoglen dvs 37
>grader, og så gnav løs.
>
>Lidt salat, brød, rødvin som tilbehør er nok godt men da hjortesmagen er
>sjælden ville jeg ikke blande enebær og andre krydderier ind i sagen, hvis
>ikke jeg kendte en krybskytte og havde fryseren fuld så det hang mig ud af
>halsen med hjortesmag i sig selv.
>
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408941
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste