/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Opskrift franskbrød
Fra : MAndersen


Dato : 14-04-03 21:16

Lyder banalt ikke?

Jeg har prøvet de opskrifter der er på melposer mv. - altså de
traditionelle. Men er der andre opskrifter der kunne være gode til f.eks. at
få en ekstra sprød skorpe.?
(Har tidl. spurgt til sprød skorpe og fået svar)

Jeg er kun int. i almindeligt formfranskbrød, altså med mel, vand, gær salt,
etc. og gerne lige dit blandingsforhold der gør at dit brød er bedre end mit
kedelige-efter-for-kort-tid.

MAndersen



 
 
Peter W. Bosse (15-04-2003)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 15-04-03 02:28


"MAndersen" <nospam@tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse ...
>
> Jeg har prøvet de opskrifter der er på melposer mv. - altså de
> traditionelle. Men er der andre opskrifter der kunne være gode ..

Prøv og kig her..
http://makeashorterlink.com/?P38722634

Eller her..
Søgte på nettet efter franskbrød group:dk.kultur.mad+drikke.
Resultaterne 1 - 10 ud af ca. 190. Søgningen tog 0.02 sekunder.
http://makeashorterlink.com/?S69752634



Nielsen (15-04-2003)
Kommentar
Fra : Nielsen


Dato : 15-04-03 17:17

"MAndersen" <nospam@tdcadsl.dk> wrote in message
news:3e9b170a$0$206$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> Lyder banalt ikke?

Nææ

> Jeg har prøvet de opskrifter der er på melposer mv. - altså de
> traditionelle. Men er der andre opskrifter der kunne være gode til f.eks.
at
> få en ekstra sprød skorpe.?
> (Har tidl. spurgt til sprød skorpe og fået svar)
>
> Jeg er kun int. i almindeligt formfranskbrød, altså med mel, vand, gær
salt,
> etc. og gerne lige dit blandingsforhold der gør at dit brød er bedre end
mit
> kedelige-efter-for-kort-tid.

Her er den opskrift jeg bruger:
---
50 g marg.
6 dl. mælk
50 g gær
2 tsk salt
2 tsk sukker
1 kg mel (med højt proteinindhold)

Smelt fedtstoffet og hæld det i en skål. Tilsæt mælken og rør gæren ud heri.
Tilsæt salt og sukker. Ælt mel i til en smidig dej. Stil dejen til hævning
ca. 30 min. Slå dejen ned og forn den til 2 brød (jeg putter dem i
franskbrødsforme). Efterhævning ca. 20 min. Rids brødene, pensl dem med
sammenpisket æg og drys evt. med birkes. Bagetid ca. 35 min ved 225 grader.
---
De plejer at blive gode, men rigtigt godt blev det først dengang jeg hørte
om at man skulle anvende mel med højt proteinindhold.

vh
Nielsen



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408941
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste