/
Forside
/
Interesser
/
Fritid
/
Madlavning
/
Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn
*
Kodeord
*
Husk mig
Brugerservice
Kom godt i gang
Bliv medlem
Seneste indlæg
Find en bruger
Stil et spørgsmål
Skriv et tip
Fortæl en ven
Pointsystemet
Kontakt Kandu.dk
Emnevisning
Kategorier
Alfabetisk
Karriere
Interesser
Teknologi
Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#
Navn
Point
1
Nordsted1
13396
2
frieda
10657
3
smuller54
10429
4
vagnr
9687
5
pifo
9117
6
piaskov
8417
7
ans
7901
8
mcloud
7316
9
HelleBirg..
6846
10
dova
6027
Variation over "lam i spinat"
Fra :
Knud Hubbard
Dato :
03-04-03 19:32
Forleden lavede jeg denne variation af retten og resultatet blev
rigtigt godt - det lykkedes at ramme den lidt specielle krydrede
indiske smag i retten. Retten er til en person - så er det let at
gange op.
Tilberedning i alt: ca. 20 min.
Ingredienser:
100-125 g okse eller kalv i strimler
1 løg
2 spsk. tahin (sesampasta)
1 tsk. garam masala
1 tsk. nordindisk karry
1 tsk. rørsukker
saft af 1/4 citron
1 - 1½ dl vand
50 g babyspinat
50 g fetaost i tern
olie til stegning
Serveres med:
ca. 1½ dl basmatiris
naan brød
citronbåde
Løget pilles og skæres i 8 både. Svits løget i ca. 2-3 spsk. olie i en
stor gryde ved middel til høj varme og undgå at røre for meget i
løgene så de skiller ad. Når løgene er svitsede (let brune på alle
sider), tilsættes garam masala og nordindisk karry. Krydderierne
brændes af i ca. 10-15 sek. hvorefter varmen sænkes til middel og det
strimlede kød tilsættes. Kødet svitses ca. 4-5 minutter ved mellem
varme. Varmen sænkes til lav varme og tahin tilsættes sammen med vand.
Der tilsættes citronsaft og rørsukker og retten småsimrer i ca. 5 min.
Umiddelbart inden servering, slukkes for varmen og der tilsættes først
feta i tern. Der røres rundt og efter ca. 30 sek. vendes
babyspinatbladene i. Retten vendes forsigtigt og serveres straks -
spinatbladene skal stadig være "sprøde" og lidt rå. Bemærk at "saucen"
skal være ret tyktflydende, så den nærmest klæber til de andre
ingredienser.
Man kan naturligvis justere retten efter smag og behag. Brug f. eks.
lammekød og tilsæt evt. hvidløg og chili, hvis man ønsker mere styrke
i retten. Vær opmærksom på at garam masala og nordindisk karry kan
smage bittert hvis man doserer for kraftigt med disse kryderier.
Velbekomme.
Søg
Alle emner
Interesser
Fritid
Madlavning
Indstillinger
Spørgsmål
Tips
Usenet
Reklame
Statistik
Spørgsmål :
177560
Tips :
31968
Nyheder :
719565
Indlæg :
6408942
Brugere :
218888
Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste
Copyright © 2000-2024 kandu.dk. Alle rettigheder forbeholdes.