/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Indbagt is (varm is) opskrift..??
Fra : Søren Astrup


Dato : 02-04-03 22:19

Hey NG...

Har lige ledt i kogebøgerne og på nettet og kunne kun finde
http://www.dk-kogebogen.dk/visopskrift.php?id=7784

Men jeg mindes ellers at havde fået varm is der kom ud af ovnen (deraf
kommer navnet)???

Er der nogle der ligger inde med en god opskrift... Og erfaringen fra at
lave denne herlige dessert!!!

Var meget lille den eneste gang jeg har fået det så kan ikke huste en
opskrift... Men mindes meget og at tænke over at det ikke smeltede... Men
isen var med i ovnen og retten kom ud at ovnen og ikke fryseren!!!

Håber nogle kan hjælpe!

Med venlig hilsen Aske Astrup



 
 
Krabsen (02-04-2003)
Kommentar
Fra : Krabsen


Dato : 02-04-03 22:28

Har ikke lige opskriften, men søg efter 'Is surprise', for det bliver det
som oftest kaldt.

mvh

Krabsen


"Søren Astrup" <astrup-net@mail.dk> skrev i en meddelelse
news:3e8b53bb$0$42561$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Hey NG...
>
> Har lige ledt i kogebøgerne og på nettet og kunne kun finde
> http://www.dk-kogebogen.dk/visopskrift.php?id=7784
>
> Men jeg mindes ellers at havde fået varm is der kom ud af ovnen (deraf
> kommer navnet)???
>
> Er der nogle der ligger inde med en god opskrift... Og erfaringen fra at
> lave denne herlige dessert!!!
>
> Var meget lille den eneste gang jeg har fået det så kan ikke huste en
> opskrift... Men mindes meget og at tænke over at det ikke smeltede... Men
> isen var med i ovnen og retten kom ud at ovnen og ikke fryseren!!!
>



Kevin Edelvang (02-04-2003)
Kommentar
Fra : Kevin Edelvang


Dato : 02-04-03 22:36

"Søren Astrup" <astrup-net@mail.dk> skrev

> Men jeg mindes ellers at havde fået varm is der kom ud af ovnen (deraf
> kommer navnet)???
>
> Er der nogle der ligger inde med en god opskrift... Og erfaringen fra at
> lave denne herlige dessert!!!

Desserten hedder Baked Alaska (Bagt Alaska), men kaldes i Danmark også for
Ice suprice.

Du laver den ved at lægge is efter eget valg samt evt frugt på en købt
tærtebund og dernæst i fryseren så koldt som muligt.

Så laver du en gang marengsmasse og forvarmer ovnen på fuld knald.

Når desserten er frosset helt ind tages den ud af ovnen og overhældes med
marengs, dernæst hurtigt i den varme ovn, indtil marengsen er bagt.

Det siger vist sig selv, at desserten skal serveres med det samme

Mvh
Kevin Edelvang



Søren Astrup (02-04-2003)
Kommentar
Fra : Søren Astrup


Dato : 02-04-03 22:53

Hey Kevin!

Mange takker for svaret! :)

Men kunne man ikke selv lige lave en marengsbund og så ligge isen derpå
eller vil det være for meget af det gode???

Har du evt. en go opskrift på marengsmassen???

Mange takker for svaret... :)

Med venlig hilsen Aske Astrup

(Hvorfor er klokken dog så mange... Bliver helt læggersulten efter indbagt
is! :)



Kevin Edelvang (02-04-2003)
Kommentar
Fra : Kevin Edelvang


Dato : 02-04-03 23:34

"Søren Astrup" <astrup-net@mail.dk> skrev

> Men kunne man ikke selv lige lave en marengsbund og så ligge isen derpå
> eller vil det være for meget af det gode???

Det ville efter min mening blive for vammelt. Jeg er heller ikke sikker på,
en marengsbund ville kunne holde til det... En anden ting er, at der altid
skal indgå en færdigkøbt ingrediens i amerikankse desserter

Prøv det, det smager godt.

> Har du evt. en go opskrift på marengsmassen???

Hmm.. Well.. Har jeg en go opskrift på mayonnaise? Nej, spøg til side...
Marengs er sådan en grund-opskrift, som kendes i ethvert (gammeldags)
køkken. Det laves ved at piske flormelis kraftigt i æggehvider. Til en liter
is burde 250 gr. flormelis og 4 æggehvider kunne gøre tricket. Der kan evt
tilsættes chokolade, farve, smag eller nødder, når det er pisket til
marengs.

> Mange takker for svaret... :)

Jamen så lidt da.

Mvh
Kevin Edelvang



Vibeke & Michael (03-04-2003)
Kommentar
Fra : Vibeke & Michael


Dato : 03-04-03 10:55

> Desserten hedder Baked Alaska (Bagt Alaska), men kaldes i Danmark også for
> Ice suprice.
>
> Du laver den ved at lægge is efter eget valg samt evt frugt på en købt
> tærtebund og dernæst i fryseren så koldt som muligt.

Det er ligeledes en meget god ide at marinere frugterne i en eller anden
form for alkohol. F.eks. Bailey. Dette gør at frugterne ikke fryser.




Klaus Alexander Seis~ (03-04-2003)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 03-04-03 11:05

Kevin Edelvang skrev:

> Desserten hedder Baked Alaska (Bagt Alaska), men kaldes i
> Danmark også for Ice suprice.

Jeg kender den som "glace au four".


// Klaus

--
><>    unselfish actions pay back better

Jan Bøgh (03-04-2003)
Kommentar
Fra : Jan Bøgh


Dato : 03-04-03 17:19

"Klaus Alexander Seistrup" <spam@magnetic-ink.dk> wrote in message
news:3337722f-1ea1-41a7-9964-c5219bddec16@news.szn.dk...

> > Desserten hedder Baked Alaska (Bagt Alaska), men kaldes i
> > Danmark også for Ice suprice.
>
> Jeg kender den som "glace au four".

....og jeg kender den som 'Bombe surprise'

vh
Jan



Peter W. Bosse (04-04-2003)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 04-04-03 03:14

"Søren Astrup" <astrup-net@mail.dk> skrev i en meddelelse...

> Er der nogle der ligger inde med en god opskrift... Og erfaringen fra at
> lave denne herlige dessert!!!

Helt korrekt, - på hotel og restaurantions-sproget hedder denne
herlige dessert "omelette en surprise".

Én underlig spøjs fyr som kalder sig 'Brillat-Savarin' på Google-
Groups, har en udførlig beskrivelse om hvordan en 'omelet med
overraskelse' bliver til.

Se evt. her..
http://makeashorterlink.com/?I2B512514

--
Mvh.
Peter W. Bosse

Saddam Hussein opildner arabere..
I en tale forleden kaldte Saddam alle arabere til hellig krig,
og lovede alle selvmordsbombere en plads i himlen. - Amen!
www.berlingske.dk/udland/artikel:aid=310426:fid=100100010



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408952
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste