/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Struds i aften?
Fra : Niklas


Dato : 23-02-03 13:43

Er der nogle forslag til hvorledes man tilbereder en strudse-grydesteg?

Venligst

Niklas


 
 
Krabsen (23-02-2003)
Kommentar
Fra : Krabsen


Dato : 23-02-03 20:28

Man må vel tage en _meget_ stor gryde!

...undskyld, men jeg kan lige se det for mig. På Rosdahls i Aalborg havde
Rævhede en nyslagtet Emu for et par uger siden, og de Gråstenske
landkyllinger synede ikke af meget ved siden af

Men ellers er det jo 'vildt' kød, så jeg ville nok gøre det stort set som en
gammeldags okse-grydesteg.

Har dog aldrig prøvet. Ville nok selv simpelthen smide dyret i ovnen en
times tid - lidt som når konen steger kalkunbryst..


mvh Krabsen



"Niklas" <niklasthedolphin@yahoo.dk> skrev i en meddelelse
news:3e58c1a3$0$155$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Er der nogle forslag til hvorledes man tilbereder en strudse-grydesteg?
>
> Venligst
>
> Niklas
>



Peter W. Bosse (24-02-2003)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 24-02-03 05:58

"Niklas" <niklasthedolphin@yahoo.dk> skrev i en meddelelse...

> Er der nogle forslag til hvorledes man tilbereder en strudse-grydesteg?

Til en anden gang, tit evt. på..
www.dansk-struds.dk/opskrift/opskri16.html

Grydestegt Struds:

(4-6 pers.)

500 g strudsekød
20 g smør
salt og peber
Sauce:
1,5 dl. stegesky
2,5 dl. piskefløde
1-2 dl. vand
250 g champignon
1 dl. rødvin
tilbehør:
0,5-1 kg. aspargeskartofler
10 g smør
en håndfuld persille
500 g sukkerærter
tomatsalat:
6 stk. tomater
2 stk. løg
olie og eddike
salt og peber.

Smelt smøret, brun kødet i ca. 2 min. på hver side. Krydrer med salt og peber. Steg videre ved svag varme i ca. 25 min. eller til en
centrumtemperatur på ca. 60 C. Lad stegen hvile i ca. 25 min.

Kartoflerne koges, pilles og vendes i smør og persille. Champignon svitses i stegeskyen, vand tilsættes og koges ind til ca. halv
mængde. Tilsæt fløde og rødvin, og smag til med salt og peber.

God fornøjelse!

Dansk Struds

--
Mvh.
Peter W. Bosse

DER SKAL VÆRE GÅS I EN GÅSELEVERPOSTEJ
Der skal være noget mere end en enkelt procent gåselever i en postej,
før den må kaldes gåseleverpostej.
www.fvm.dk/nyheder_extern.asp?artikelid=1952



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408943
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste