/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Indisk
Fra : hansen


Dato : 23-02-03 13:26

Jeg får gæster på onsdag og vil - som mange gange før - lave indisk mad til
dem. Jeg savner dog nogle nye opskrifter, for jeg synes ofte jeg laver de
samme retter: mandelkylling, citronkylling og rogan josh (lam i rød sovs).
Tilbehøret er chutney (med abrikoser, mango, æbler og sultanaer), naan,
yogurt dressing med hvidløg og mynte, og jeg overvejer at lave en omgang
buyani (vegetarret med auberginer, tomater, koriander og peberfrugter). Men
hovedretten mangler jeg gode ideer til.
Lise



 
 
Peter W. Bosse (24-02-2003)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 24-02-03 06:55

"hansen" <lshansennospam@privat.dk> skrev i en meddelelse...
> Jeg får gæster på onsdag og vil - som mange gange før - lave indisk mad til
> dem. Jeg savner dog nogle nye opskrifter, for jeg synes ofte jeg laver de
> samme retter: mandelkylling, citronkylling og rogan josh (lam i rød sovs).

Mon ikke Madhur Jaffrey kan hjælpe dig med nogle idéer..?
http://www.dr.dk/jaffrey/jaffrey1.htm

Jeg synes for det meste, at der altid skal over hundredeogsytten forskellige
ting og sager i de indiske retter, jeg orker det ikke .. men understående ser nu
ikke så slem ud endda.

PS: Nå for Søren (ikke rigtig vågen), .. jeg læser først nu deroppe, at du har
lavet .. (lam i rød sovs)!..

Jeg lader skærmen stå alligevel

SHAHI KORMA:

1 stk. ingefær på 2,5 cm.
8 fed hvidløg
6 spsk. vand
60 gram revne mandler

7 spsk. vegetabilsk olie
1 kg. lammekød
10 stk. hele kardemommekapsler
6 stk. hele nelliker
3 cm. hel kanel
30 gram finthakket løg

1 tsk. stødt koriander
2 tsk. stødt spidskommen
1/2 tsk. cayennepeber

1 1/4 tsk. salt
3 dl kaffefløde
1/4 tsk. garam masala (se nedenfor)

Blend ingefær, hvidløg, vand og mandler til en pasta. Brun lammekødet i olien
i en tykbundet gryde i flere omgange. Tag kødet op og hæld kardemomme,
nelliker, kanel og løg i gryden. Løgene skal være pænt brune. Tilsæt pastaen,
som brunes let. Rør rundt for høj varme.

Tilsæt koriander, spidskommen og cayennepeber og brun det let. Hæld kød
med saft tilbage i gryden og rør rundt. Tilsæt salt, fløde og vand og lad det
simre i 5 kvarter.

Fjern noget af det fedt, der ligger i overfladen, men ikke det hele. Drys garam
masala over retten og rør rundt. Server med ris eller indisk brød og salat.

Garam Masala:

1 spsk. kardemommefrø
1 stang kanel på 5 centimeter
1 tsk. spidskommen, almindelig eller sort
1 tsk. hele nelliker
1/4 stk. muskatnød

Det hele males fint i en kaffekværn. 2 tsk. tilsættes marinaden. Resten kan
gemmes i et glas med tætsluttende låg.

--
Mvh.
Peter W. Bosse

»Det er ganske sandt, hvad Philosophien siger, at Livet maa forstaaes
baglænds. Men derover glemmer man den anden Sætning, at det maa
leves forlænds. Hvilken Sætning, jo meer den gjennemtænkes, netop
ender med, at Livet i Timeligheden aldrig ret bliver forstaaeligt, netop
fordi jeg intet Øieblik kan faae fuldelig Ro til at indtage Stillingen: baglænds.«
- Søren Kierkegaard



hansen (24-02-2003)
Kommentar
Fra : hansen


Dato : 24-02-03 10:28

Madhur Jaffrey er min ven! Dvs. at jeg har printet næsten alle hendes
opskrifter ud (netop citronkylling og rogan josh. Det er hendes chutney
opskrift jeg følger. Prøv den!). Det er rigtigt, at der skal 117 forskellige
ting i indisk, men har man en gang investeret i krydderierne, så har man dem
også i lang tid. Nedenstående opskrift ser god ud, jeg tager den med i mine
overvejelser!

Lise

"Peter W. Bosse" <peterw.bosse@get2net.dk> skrev i en meddelelse
news:Qrj6a.3$jN4.1@news.get2net.dk...
> "hansen" <lshansennospam@privat.dk> skrev i en meddelelse...
> > Jeg får gæster på onsdag og vil - som mange gange før - lave indisk mad
til
> > dem. Jeg savner dog nogle nye opskrifter, for jeg synes ofte jeg laver
de
> > samme retter: mandelkylling, citronkylling og rogan josh (lam i rød
sovs).
>
> Mon ikke Madhur Jaffrey kan hjælpe dig med nogle idéer..?
> http://www.dr.dk/jaffrey/jaffrey1.htm
>
> Jeg synes for det meste, at der altid skal over hundredeogsytten
forskellige
> ting og sager i de indiske retter, jeg orker det ikke .. men understående
ser nu
> ikke så slem ud endda.
>
> PS: Nå for Søren (ikke rigtig vågen), .. jeg læser først nu deroppe, at du
har
> lavet .. (lam i rød sovs)!..
>
> Jeg lader skærmen stå alligevel
>
> SHAHI KORMA:
>
> 1 stk. ingefær på 2,5 cm.
> 8 fed hvidløg
> 6 spsk. vand
> 60 gram revne mandler
>
> 7 spsk. vegetabilsk olie
> 1 kg. lammekød
> 10 stk. hele kardemommekapsler
> 6 stk. hele nelliker
> 3 cm. hel kanel
> 30 gram finthakket løg
>
> 1 tsk. stødt koriander
> 2 tsk. stødt spidskommen
> 1/2 tsk. cayennepeber
>
> 1 1/4 tsk. salt
> 3 dl kaffefløde
> 1/4 tsk. garam masala (se nedenfor)
>
> Blend ingefær, hvidløg, vand og mandler til en pasta. Brun lammekødet i
olien
> i en tykbundet gryde i flere omgange. Tag kødet op og hæld kardemomme,
> nelliker, kanel og løg i gryden. Løgene skal være pænt brune. Tilsæt
pastaen,
> som brunes let. Rør rundt for høj varme.
>
> Tilsæt koriander, spidskommen og cayennepeber og brun det let. Hæld kød
> med saft tilbage i gryden og rør rundt. Tilsæt salt, fløde og vand og lad
det
> simre i 5 kvarter.
>
> Fjern noget af det fedt, der ligger i overfladen, men ikke det hele. Drys
garam
> masala over retten og rør rundt. Server med ris eller indisk brød og
salat.
>
> Garam Masala:
>
> 1 spsk. kardemommefrø
> 1 stang kanel på 5 centimeter
> 1 tsk. spidskommen, almindelig eller sort
> 1 tsk. hele nelliker
> 1/4 stk. muskatnød
>
> Det hele males fint i en kaffekværn. 2 tsk. tilsættes marinaden. Resten
kan
> gemmes i et glas med tætsluttende låg.
>
> --
> Mvh.
> Peter W. Bosse
>
> »Det er ganske sandt, hvad Philosophien siger, at Livet maa forstaaes
> baglænds. Men derover glemmer man den anden Sætning, at det maa
> leves forlænds. Hvilken Sætning, jo meer den gjennemtænkes, netop
> ender med, at Livet i Timeligheden aldrig ret bliver forstaaeligt, netop
> fordi jeg intet Øieblik kan faae fuldelig Ro til at indtage Stillingen:
baglænds.«
> - Søren Kierkegaard
>
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408943
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste