/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
sylte
Fra : Scorpmoon


Dato : 19-02-03 19:44

Gæt hvor lang tid en flaske konserveringsmiddel (atamon) holder? 10 år! :)

Jeg vil gerne sylte ingefær, men kun fordi at min opskrift påkræver dem, og
de koster 20kr hos kvickly. Men jeg har fornemmelsen at sylte er sådan noget
man laver fordi ting skal holde sig vildt længe.. Det er jeg ikke
interesseret i.

Derfor vil jeg ikke tilsætte atamon, jeg er blot nysgerrig efter hvor lang
tid noget syltet skal stå før det begynder at få smagen af noget syltet?

Kan man i grunden ikke blot bruge kogende vand til at vaske sylteglas i før
man langtids sylter?



 
 
crema (19-02-2003)
Kommentar
Fra : crema


Dato : 19-02-03 19:59

Der er ikke noget til hinder for ikke at anvende Atamon. Jeg bruger det kun
yderst sjældent.
Du skal blot tænke på din køkkenhygiejne ved tilberedningen. Rent værktøj og
rene nærmeste omgivelser. er en forudsætning for en længere holdbarhedstid.
Det bedste du kan gøre er at hælde kogende lage over dine ingefær i
sylteglasset. Luk og lås glasset og lad det køle indtil anvendelse. Når
væsken køler skabes der et vacuum i glasset, som gør det ugennemtrængeligt.
Derfor skal låget ved åbning være svært at åbne. Er det derimod let, har der
været en bakterie der danner ilt i glasset. Så skal du smide indholdet af
glasset ud. Det kan være en sygdomsfremkaldende bakterie.
Men fra det øjeblik du åbner glasset er holdbarheden begrænset, højst 3 -4
dage i køleskab (under 5° C) Et godt råd er at skære en skive frisk peberrod
op i glasset (øverst) det konservere faktisk.
Held og lykke
Henrik
"Scorpmoon" <scorpmoon@yahoo.com> skrev i en meddelelse
news:b30j9m$1100$1@news.net.uni-c.dk...
> Gæt hvor lang tid en flaske konserveringsmiddel (atamon) holder? 10 år! :)
>
> Jeg vil gerne sylte ingefær, men kun fordi at min opskrift påkræver dem,
og
> de koster 20kr hos kvickly. Men jeg har fornemmelsen at sylte er sådan
noget
> man laver fordi ting skal holde sig vildt længe.. Det er jeg ikke
> interesseret i.
>
> Derfor vil jeg ikke tilsætte atamon, jeg er blot nysgerrig efter hvor lang
> tid noget syltet skal stå før det begynder at få smagen af noget syltet?
>
> Kan man i grunden ikke blot bruge kogende vand til at vaske sylteglas i
før
> man langtids sylter?
>
>



Inger Pedersen (19-02-2003)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 19-02-03 21:34


"crema" <crema@business.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:3e53d4ed$0$13221$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Der er ikke noget til hinder for ikke at anvende Atamon. Jeg bruger det
kun
> yderst sjældent.

Heller ikke her.
Jeg koger skruelågene og stiller de renvaskede glas i ovnen ved ca. 100
grader - hælder det syltede i - skruer låget fast.
Hilsen Inger



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408943
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste