/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Kanel og rosiner i Bagels
Fra : Martin Hammer


Dato : 18-02-03 18:42

Jeg lavede forleden en gang Bagels efter en jødisk opskrift. Temmelig
vellykket skulle jeg mene.
Mit problem er at jeg kunne tænke mig at tilføje kanel og rosiner. Hvor
meget kanel er rimligt til en gang dej med 300 gram mel, ca. 1½dl vand,
samt 2 tsk maltekstrakt som sødemiddel?
2 tsk kanel, eller hvad foreslår i?

På forhånd tak,
Martin Hammer


--
Martin Hammer
Aalborg University, AUC
Group B117
Badehusvej 13
DK-9000
Aalborg
mahj0232@but.auc.dk


 
 
Bjarke Bundgaard (18-02-2003)
Kommentar
Fra : Bjarke Bundgaard


Dato : 18-02-03 19:09


"Martin Hammer" <mahj0232@but.auc.dk> wrote in message
news:b2tr8o$lp1$1@sunsite.dk...
> Jeg lavede forleden en gang Bagels efter en jødisk opskrift. Temmelig
> vellykket skulle jeg mene.
> Mit problem er at jeg kunne tænke mig at tilføje kanel og rosiner. Hvor
> meget kanel er rimligt til en gang dej med 300 gram mel, ca. 1½dl vand,
> samt 2 tsk maltekstrakt som sødemiddel?
> 2 tsk kanel, eller hvad foreslår i?

Du må da lige fortælle os din opskrift ! ;)
Jeg er da interesseret i hvordan du lavede dem i det hele taget. Fortæl,
fortæl...

Bjarke




Bettina Madsen (18-02-2003)
Kommentar
Fra : Bettina Madsen


Dato : 18-02-03 21:54

Bjarke Bundgaard wrote:
> "Martin Hammer" <mahj0232@but.auc.dk> wrote in message
> news:b2tr8o$lp1$1@sunsite.dk...
>> Jeg lavede forleden en gang Bagels efter en jødisk opskrift. Temmelig
>> vellykket skulle jeg mene.
>> Mit problem er at jeg kunne tænke mig at tilføje kanel og rosiner.
>> Hvor meget kanel er rimligt til en gang dej med 300 gram mel, ca.
>> 1½dl vand, samt 2 tsk maltekstrakt som sødemiddel?
>> 2 tsk kanel, eller hvad foreslår i?

Jeg synes 2 tsk lyder meget fornuftigt til den portion.
Du må prøve dig frem.
Jeg er også interesseret i opskriften...

Bettina



Bettina Madsen (18-02-2003)
Kommentar
Fra : Bettina Madsen


Dato : 18-02-03 21:54

Bjarke Bundgaard wrote:
> "Martin Hammer" <mahj0232@but.auc.dk> wrote in message
> news:b2tr8o$lp1$1@sunsite.dk...
>> Jeg lavede forleden en gang Bagels efter en jødisk opskrift. Temmelig
>> vellykket skulle jeg mene.
>> Mit problem er at jeg kunne tænke mig at tilføje kanel og rosiner.
>> Hvor meget kanel er rimligt til en gang dej med 300 gram mel, ca.
>> 1½dl vand, samt 2 tsk maltekstrakt som sødemiddel?
>> 2 tsk kanel, eller hvad foreslår i?

Jeg synes 2 tsk lyder meget fornuftigt til den portion.
Du må prøve dig frem.
Jeg er også interesseret i opskriften...

Bettina



Martin Hammer (18-02-2003)
Kommentar
Fra : Martin Hammer


Dato : 18-02-03 23:03

På opfordring bringer jeg her opskriften på Hvedebagels:

* 15 g gær
* 2 tsk maltekstrakt (Kan fås i helsekost butikker)
* 1½ dl lunkent vand
* 300 g proteinrigt hvedemel (det billige fungere ok)
* 1 tsk salt
* 2 spsk olie
* 1 spsk maltekstrakt til skoldning
* 1 æggehvide med 1 spsk koldt vand til pensling
* evt. drys

1. Vand, gær og maltekstrakt røres sammen i en skål.

2. Mel og salt hældes i en skål. Der laves en hulning og gærblandingen
og olien hældes heri. Der æltes med hænderne i en 10 minutter til dejen
er blød og elastisk.

3. Lad dejen hæve i en god time, til dobbelt størrelse.

4. Del dejen i 8-10 stykker, tril dem til boller og lad dem hvile under
klæde i 5 min.

5. Tryk "bollerne" flade og lav et hul i midten med en finger (det skal
være forholdvis stort pga. hævningen) Lad disse hvile endnu 10 minutter.

6. Tænd ovnen på 220 grader. Sæt en bred gryde med vand og maleekstrakt
over. Der skal være vand nok til at bagelsene kan dækkes. Efter vandet
har kogt holdes temperaturen lige under kogepunktet. Bagelsene skoldes i
vandet først 1 min. på den ene side, dernæst ½ min. på den anden. Lad
dem hvile på et klæde et par min.

7. Stryg bagels med blanding af æggehvide og mælk, og kom dem derefter i
ovnen. Bag dem 30 minutter, eller til de er mørkt gyldne.

Jeg har blot at sige god fornøjelse.
Jeg vil prøve mig med rosiner (ca. 100 g) og 2 tsk kanel næste gang.
Hilsner,
Martin Hammer



Martin Hammer wrote:
> Jeg lavede forleden en gang Bagels efter en jødisk opskrift. Temmelig
> vellykket skulle jeg mene.
> Mit problem er at jeg kunne tænke mig at tilføje kanel og rosiner. Hvor
> meget kanel er rimligt til en gang dej med 300 gram mel, ca. 1½dl vand,
> samt 2 tsk maltekstrakt som sødemiddel?
> 2 tsk kanel, eller hvad foreslår i?
>
> På forhånd tak,
> Martin Hammer
>
>


--
Martin Hammer
Aalborg University, AUC
Group B117
Badehusvej 13
DK-9000
Aalborg
mahj0232@but.auc.dk


Sebastian Adorján Dy~ (19-02-2003)
Kommentar
Fra : Sebastian Adorján Dy~


Dato : 19-02-03 23:19

Hej Martin

Martin Hammer <mahj0232@but.auc.dk> wrote:

> Jeg lavede forleden en gang Bagels efter en jødisk opskrift. Temmelig
> vellykket skulle jeg mene.

Det skulle det da også gerne. Det er jo fra jøderne, at vi
(amerikanerne) har dem ,-)

> Mit problem er at jeg kunne tænke mig at tilføje kanel og rosiner. Hvor
> meget kanel er rimligt til en gang dej med 300 gram mel, ca. 1½dl vand,
> samt 2 tsk maltekstrakt som sødemiddel?
> 2 tsk kanel, eller hvad foreslår i?

Det kommer jo an på, hvor godt du kan lide kanelsmagen; jeg kan godt, og
ville sikkert bruge det dobbelte ;-=)

/Sebastian
>
> På forhånd tak,
> Martin Hammer


--
Sebastian Adorján Dyhr -- sadyhr@mail.tele.dk
Jettesvej 3, 2. TH -- http://home6.inet.tele.dk/sadyhr
DK-8220 Brabrand - +45 86 25 10 50

Niels L. (22-02-2003)
Kommentar
Fra : Niels L.


Dato : 22-02-03 15:29


"Martin Hammer" <mahj0232@but.auc.dk> skrev i en meddelelse
news:b2tr8o$lp1$1@sunsite.dk...
> Jeg lavede forleden en gang Bagels efter en jødisk opskrift. Temmelig
> vellykket skulle jeg mene.
> Mit problem er at jeg kunne tænke mig at tilføje kanel og rosiner. Hvor
> meget kanel er rimligt til en gang dej med 300 gram mel, ca. 1½dl vand,
> samt 2 tsk maltekstrakt som sødemiddel?
> 2 tsk kanel, eller hvad foreslår i?
>
> På forhånd tak,
> Martin Hammer
>
>
> --
> Martin Hammer
> Aalborg University, AUC
> Group B117
> Badehusvej 13
> DK-9000
> Aalborg
> mahj0232@but.auc.dk

Hejsa...

Jeg tror du skal nøjes med én teskefuld kanel....ellers kommer det til at
smage MEGET af kanel!

Hilsner...
Niels L.


>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408952
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste