/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Udsendelse på KanalKøbehavn
Fra : [2900] Jesper Haaber~


Dato : 12-02-03 20:37

Er det bare mig eller er der gået totalt snobberi i det med rødvin til
maden ?

Jeg synes efterhånden alle serverer rødvin til hovedretten uanset hvad
der serveres. De gange jeg fx. spiser på en indisk restaurant, så vælger
jeg tit lam/karry og ris - det elsker jeg, men så tager jeg da en
øl/vand til maden.

Så lige et indslag fra Thai Palace på Østerbro, hvor en dansk familie
fik thai mad, men så fik de rødvin til.

For mig at se passer rødvin fx. godt til ost, kød, olivenolie, tomat,
brød og så videre, men til:

chili, grøn/gul/rød karry, ingefær og andre typiske orientalske
ingredienser er det da helt ude i skoven !!

Er det bare mig der er underlig ?

--
Med venlig hilsen Jesper

http://www.gylling.net/
ftp://80.197.181.14/ - in action from 9 am - 0.30 am CET

 
 
Camilla Maria Anders~ (12-02-2003)
Kommentar
Fra : Camilla Maria Anders~


Dato : 12-02-03 20:53

Det er vel smag og behag - Jeg kan personlig godt lide rødvin til næsten al
mad, pånær fisk... Jeg kender mange mennesker der også drikker rødvin til
alt, og det er vel ikke snobberi, men nærmere smag og behag

mvh.
Camilla
"[2900] Jesper Haaber Gylling" <jesper@gylling.net> wrote in message
news:1fqabno.1mqttpj1mrjej9N%jesper@gylling.net...
> Er det bare mig eller er der gået totalt snobberi i det med rødvin til
> maden ?
>
> Jeg synes efterhånden alle serverer rødvin til hovedretten uanset hvad
> der serveres. De gange jeg fx. spiser på en indisk restaurant, så vælger
> jeg tit lam/karry og ris - det elsker jeg, men så tager jeg da en
> øl/vand til maden.
>
> Så lige et indslag fra Thai Palace på Østerbro, hvor en dansk familie
> fik thai mad, men så fik de rødvin til.
>
> For mig at se passer rødvin fx. godt til ost, kød, olivenolie, tomat,
> brød og så videre, men til:
>
> chili, grøn/gul/rød karry, ingefær og andre typiske orientalske
> ingredienser er det da helt ude i skoven !!
>
> Er det bare mig der er underlig ?
>
> --
> Med venlig hilsen Jesper
>
> http://www.gylling.net/
> ftp://80.197.181.14/ - in action from 9 am - 0.30 am CET



Tom Frank (13-02-2003)
Kommentar
Fra : Tom Frank


Dato : 13-02-03 11:53

Det er bare tidens trend der gøre det.

Med de store smagsvariationer, drukner man enten maden eller vinen, når vi
taler om asiatisk mad generelt. Øl er så neutralt at den forsvinder meget
hurtigt fra mundhulen. Vinens diverse smagstoffer, vil man gerne holde
længere i munden. Det er simpelthen to forskellige kultur der mødes.

Kunne man finde på at drikke vin til saltflæsk idag ?? Men det gjorde man
ikke i gammel dag.

I østen drikker man oftes øl til da det er dyrt at drikke vin for
middelklassen og nedefter. Så I har begge ret i den forstand. I skal også
vide at de rigtige rige før vin blev en trend drak cognac til maden, hvad
siger I til det. ( Jeg vil lige sige det var dengang der var gang i
aktiemarkedet i Asien )

"Camilla Maria Andersen" <miles@obel.auc.dk> wrote in message
news:b2e8nd$kr6$1@sunsite.dk...
> Det er vel smag og behag - Jeg kan personlig godt lide rødvin til næsten
al
> mad, pånær fisk... Jeg kender mange mennesker der også drikker rødvin til
> alt, og det er vel ikke snobberi, men nærmere smag og behag
>
> mvh.
> Camilla
> "[2900] Jesper Haaber Gylling" <jesper@gylling.net> wrote in message
> news:1fqabno.1mqttpj1mrjej9N%jesper@gylling.net...
> > Er det bare mig eller er der gået totalt snobberi i det med rødvin til
> > maden ?
> >
> > Jeg synes efterhånden alle serverer rødvin til hovedretten uanset hvad
> > der serveres. De gange jeg fx. spiser på en indisk restaurant, så vælger
> > jeg tit lam/karry og ris - det elsker jeg, men så tager jeg da en
> > øl/vand til maden.
> >
> > Så lige et indslag fra Thai Palace på Østerbro, hvor en dansk familie
> > fik thai mad, men så fik de rødvin til.
> >
> > For mig at se passer rødvin fx. godt til ost, kød, olivenolie, tomat,
> > brød og så videre, men til:
> >
> > chili, grøn/gul/rød karry, ingefær og andre typiske orientalske
> > ingredienser er det da helt ude i skoven !!
> >
> > Er det bare mig der er underlig ?
> >
> > --
> > Med venlig hilsen Jesper
> >
> > http://www.gylling.net/
> > ftp://80.197.181.14/ - in action from 9 am - 0.30 am CET
>
>



Fru Hof (13-02-2003)
Kommentar
Fra : Fru Hof


Dato : 13-02-03 12:56

>
> . I skal også
> vide at de rigtige rige før vin blev en trend drak cognac til maden, hvad
> siger I til det. ( Jeg vil lige sige det var dengang der var gang i
> aktiemarkedet i Asien )

eller whisky og det af store vandglas. Jeg har flere gange oplevet mænd
måtte bæres ud fra middagsbordet. Rigtig mange kinesere drømmer ikke om at
drikke alkohol og holder sig til te, hvad vi andre jo heldigvis også kan
gøre.

mvh
Tove
>



Tom Frank (13-02-2003)
Kommentar
Fra : Tom Frank


Dato : 13-02-03 15:29

Til en traditionelt kinesisk bord hører der en suppe til af en mere klar
type, som afhængig af om du bor i syd eller nord indtager efter eller før
hovedmåltidet. Teen kommer ind i billedet når man er færdig med måltidet for
lige at skylle systemet af med.



"Fru Hof" <p.hoffmann@stofanet.dk> wrote in message
news:3e4b8778$0$24697$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
> >
> > . I skal også
> > vide at de rigtige rige før vin blev en trend drak cognac til maden,
hvad
> > siger I til det. ( Jeg vil lige sige det var dengang der var gang i
> > aktiemarkedet i Asien )
>
> eller whisky og det af store vandglas. Jeg har flere gange oplevet mænd
> måtte bæres ud fra middagsbordet. Rigtig mange kinesere drømmer ikke om at
> drikke alkohol og holder sig til te, hvad vi andre jo heldigvis også kan
> gøre.
>
> mvh
> Tove
> >
>
>



Bjarke Bundgaard (13-02-2003)
Kommentar
Fra : Bjarke Bundgaard


Dato : 13-02-03 23:05


Du er bestemt ikke underlig!!! Det er TV-folkene og familien der er
underlig(e)... ;)

Thai køkkenet og rødvin hører i mine øjne OVERHOVEDET IKKE sammen.

Det stærke, syrlige, søde og kokosmælksfede thaikøkken befinder sig i mine
øjne så langt væk fra rødvinens domæne, som jeg overhovedet kan forestille
mig noget køkken gøre. Jeg ville personligt hellere drikke rødvin til Inuit
specialiteter såsom rå sæl-øjne eller isbjørnelever end til Thaimad.

Udover til thaikøkkenet, ville jeg undgå rødvin til indonesisk, malaysisk,
burmesisk, vietnamesisk og laotisk mad. Det kantonesiske køkken er også i
mine øjne 'no go' for rødvin.

Thaimad kræver øl af pilsnertypen - og helst én med et højt maltindhold. Det
gør Thai'erne selv - hvis de vel og mærke har råd til det. For øl er altså
et luksusgode for de fleste i Thailand. Det er muligt at formuende folk i
Asiens byer frem til krakket, begyndte at substituere den lokale brændevin
og øl ud med rødvin. Men det er for mig ikke et udtryk for stor kulinarisk
indsigt. Det var tværtimod et udtryk for pral og mode-gejl... For fanden da,
hvis man tænker tilbage på hvordan tingene så ud i 1970ernes Danmark, da vi
reelt blev introduceret til rødvinen (okseblod og hvad det nu hed). Her var
folk også en flok 'ukultiverede' bondeknolde der havde temmelige uvidende
omkring hvordan og hvorledes man drak vin. Det er først med den rød-næsede
rødvinsgeneration at vin-kultur er blevet almindelig trivial viden...
Asiaterne vil sikkert begynde at drikke vin mere 'kultiveret' i fremtiden og
så er jeg sikker på at rødvinen droppes til de ovennævnte køkkener...

Men, derimod ville jeg kunne forstille mig, at rødvin til blive bredt
accepteret til det szechuanske, mandarinske (?), koreanske, mongolske og til
en vis grad også det japanske køkken. Faktisk vil det også kunne gå til
visse fillippinske rette (p.g.a. af den spanske indflydelse). Rødvin vil
også kunne gå til det nordindiske køkken (Punjab og Gujarat) og det
pakistanske køkken (hvis det ikke lige var for religiøse påbud).

Personligt vil jeg laaaaangt hellere have en god øl til asiatisk mad. Men
det er faktisk pokkers svært at få på 'etniske' restauranter i KBH. Lige
præcist thairestauranterne har nogle tilnærmelsesvist udemærkede øl (Singha
og Chang). Så min opfordring skal være: Reservér rødvinen til det franske,
italienske, spanske, australske, argentinske og californiske køkken... Don't
bring it to a night in Bangkok!

Bjarke




[2900] Jesper Haaber~ (14-02-2003)
Kommentar
Fra : [2900] Jesper Haaber~


Dato : 14-02-03 00:04

Bjarke Bundgaard <bjarkeb@SPAMSLUSEemail.dk> wrote:

> Du er bestemt ikke underlig!!! Det er TV-folkene og familien der er
> underlig(e)... ;)
>
> Thai køkkenet og rødvin hører i mine øjne OVERHOVEDET IKKE sammen.
>
> Det stærke, syrlige, søde og kokosmælksfede thaikøkken befinder sig i mine
> øjne så langt væk fra rødvinens domæne, som jeg overhovedet kan forestille
> mig noget køkken gøre. Jeg ville personligt hellere drikke rødvin til Inuit
> specialiteter såsom rå sæl-øjne eller isbjørnelever end til Thaimad.
>
> Udover til thaikøkkenet, ville jeg undgå rødvin til indonesisk, malaysisk,
> burmesisk, vietnamesisk og laotisk mad. Det kantonesiske køkken er også i
> mine øjne 'no go' for rødvin.
>
> Thaimad kræver øl af pilsnertypen - og helst én med et højt maltindhold. Det
> gør Thai'erne selv - hvis de vel og mærke har råd til det. For øl er altså
> et luksusgode for de fleste i Thailand. Det er muligt at formuende folk i
> Asiens byer frem til krakket, begyndte at substituere den lokale brændevin
> og øl ud med rødvin. Men det er for mig ikke et udtryk for stor kulinarisk
> indsigt. Det var tværtimod et udtryk for pral og mode-gejl... For fanden da,
> hvis man tænker tilbage på hvordan tingene så ud i 1970ernes Danmark, da vi
> reelt blev introduceret til rødvinen (okseblod og hvad det nu hed). Her var
> folk også en flok 'ukultiverede' bondeknolde der havde temmelige uvidende
> omkring hvordan og hvorledes man drak vin. Det er først med den rød-næsede
> rødvinsgeneration at vin-kultur er blevet almindelig trivial viden...
> Asiaterne vil sikkert begynde at drikke vin mere 'kultiveret' i fremtiden og
> så er jeg sikker på at rødvinen droppes til de ovennævnte køkkener...
>
> Men, derimod ville jeg kunne forstille mig, at rødvin til blive bredt
> accepteret til det szechuanske, mandarinske (?), koreanske, mongolske og til
> en vis grad også det japanske køkken. Faktisk vil det også kunne gå til
> visse fillippinske rette (p.g.a. af den spanske indflydelse). Rødvin vil
> også kunne gå til det nordindiske køkken (Punjab og Gujarat) og det
> pakistanske køkken (hvis det ikke lige var for religiøse påbud).
>
> Personligt vil jeg laaaaangt hellere have en god øl til asiatisk mad. Men
> det er faktisk pokkers svært at få på 'etniske' restauranter i KBH. Lige
> præcist thairestauranterne har nogle tilnærmelsesvist udemærkede øl (Singha
> og Chang). Så min opfordring skal være: Reservér rødvinen til det franske,
> italienske, spanske, australske, argentinske og californiske køkken... Don't
> bring it to a night in Bangkok!

Tak.

--
Med venlig hilsen Jesper

http://www.gylling.net/
ftp://80.197.181.14/ - in action from 9 am - 0.30 am CET

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408943
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste