/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hummer
Fra : EMJ


Dato : 30-01-03 22:51

Opskrift på Hummer, kogt eller stegt, søges.
Har fået en 600g hummer.
"Lækkersulten"



 
 
Peter W. Bosse (31-01-2003)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 31-01-03 08:50

"EMJ" <min_mening@hotmail.com> skrev i en meddelelse ...

> Opskrift på Hummer, kogt eller stegt, søges.
> Har fået en 600g hummer.

Hvad med denne her..

Homard à l'américane:

Således: hovederne flækkes og skæres af. Mavesækken fjernes,
halerne flækkes ikke, men skæres i tykke stykker; man kan gå efter
leddene. Kløerne for sig. Giv dem et slag med hammeren, så det
senere ikke er for svært at pille kødet ud. Gem snasket og
koralmasssen fra hovederne, det skal bruges til allersidst. Krydr
med salt og peber. Alle hummerstykker kommes nu op i en stor
gryde, i hvilken man forinden har varmet olivenolie og smør. Vend
hummerstykkerne over kraftig ild og tag dem op igen. Meget
finthakkede løg kommes nu i gryden og røres livligt rundt. Lidt før
man er færdig tilføjer man en håndfuld hakkede échalotter,
groftskårne fuldmodne tomater, tomatpurée, hvidløg, persille og
knuste estragon-blade, salt og peber. Kom så alle hummerstykker
op i gryden igen, hvidvin og cognac, drys lidt cayenne på, læg låg
på og kog kraftigt i ca. 20 minutter, beregnet til hummere på ca.
1 kg stykket. Anret nu alle hummerstykker, for nemheds skyld
kan man pille kødet ud af kløerne og af hensyn til damerne for
den sags skyld også af halerne. Ellers må man have servietten
bundet godt op om halsen. Kog saucen ned til det halve, tilføj
snasket og koralmassen, som man har gemt til nu. Bliv ved med
at piske mens man lader små smørklatter lidt efter lidt dumpe ned
i saucen. Giv den lidt mere cayenne og citron. Hæld den skoldhede
sauce over hummerstykkerne, som man har holdt til varme. Drys
med finthakket persille. man må gerne servere ris til, men aldrig
kartofler.
Det var den klassiske Homard a l'americaine.

- Ah, monsieur, une double portion!
- Oui - oui, jeg er skrupsulten!
(Ejler Jørgensen)


--
Mvh.
Peter W. Bosse

»Kun den, der virkelig kan elske, kun han er et Menneske,
kun den, der kan give sin Kjærlighed hvilketsomhelst Udtryk,
kun han er Kunstner.« - Søren Kierkegaard



la_dk (01-02-2003)
Kommentar
Fra : la_dk


Dato : 01-02-03 08:53

--
"Peter W. Bosse" <peterw.bosse@get2net.dk> skrev i en meddelelse
news:fWp_9.8$5W1.1@news.get2net.dk...
> "EMJ" <min_mening@hotmail.com> skrev i en meddelelse ...
>
> > Opskrift på Hummer, kogt eller stegt, søges.
> > Har fået en 600g hummer.
>
> Hvad med denne her..
>
> Homard à l'américane:
>
> Således: hovederne flækkes og skæres af. Mavesækken fjernes,
> halerne flækkes ikke, men skæres i tykke stykker; man kan gå efter
> leddene. Kløerne for sig. Giv dem et slag med hammeren, så det
> senere ikke er for svært at pille kødet ud. Gem snasket og
> koralmasssen fra hovederne, det skal bruges til allersidst. Krydr
> med salt og peber. Alle hummerstykker kommes nu op i en stor
> gryde, i hvilken man forinden har varmet olivenolie og smør. Vend
> hummerstykkerne over kraftig ild og tag dem op igen. Meget
> finthakkede løg kommes nu i gryden og røres livligt rundt. Lidt før
> man er færdig tilføjer man en håndfuld hakkede échalotter,
> groftskårne fuldmodne tomater, tomatpurée, hvidløg, persille og
> knuste estragon-blade, salt og peber. Kom så alle hummerstykker
> op i gryden igen, hvidvin og cognac, drys lidt cayenne på, læg låg
> på og kog kraftigt i ca. 20 minutter, beregnet til hummere på ca.
> 1 kg stykket. Anret nu alle hummerstykker, for nemheds skyld
> kan man pille kødet ud af kløerne og af hensyn til damerne for
> den sags skyld også af halerne. Ellers må man have servietten
> bundet godt op om halsen. Kog saucen ned til det halve, tilføj
> snasket og koralmassen, som man har gemt til nu. Bliv ved med
> at piske mens man lader små smørklatter lidt efter lidt dumpe ned
> i saucen. Giv den lidt mere cayenne og citron. Hæld den skoldhede
> sauce over hummerstykkerne, som man har holdt til varme. Drys
> med finthakket persille. man må gerne servere ris til, men aldrig
> kartofler.
> Det var den klassiske Homard a l'americaine.
>
> - Ah, monsieur, une double portion!
> - Oui - oui, jeg er skrupsulten!
> (Ejler Jørgensen)
>
>
> --
> Mvh.
> Peter W. Bosse
>
> »Kun den, der virkelig kan elske, kun han er et Menneske,
> kun den, der kan give sin Kjærlighed hvilketsomhelst Udtryk,
> kun han er Kunstner.« - Søren Kierkegaard
>
> Hej!
Jeg synes virkielig at det er synd, at bruge cayennepebber, til så dan en
smagfuld ret, som der rigtig kan kræses om, såsom; at køge "affald" til en
lækker fond, evt. med en smule lemon.
mvh. lise



Peter W. Bosse (01-02-2003)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 01-02-03 05:38

"la_dk" <la_dk@hotmail.com> skrev i en meddelelse...

> såsom; at køge "affald" til en ...

Du mener at koge, - ikk'..?
(ku' ikk' la'_vær')

--
Mvh.
Peter W. Bosse

"Africa is a nation that suffers from incredible disease."
- President George W. Bush, Jr.



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408952
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste