/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Tomat suppe
Fra : Ukendt


Dato : 28-12-02 22:00

Jeg skal lave en tomatsuppe til nytårsaften.

Jeg har før lavet den med stor succes. Ingredienser er bl.a. tomat(!),
gulerødder, selleri, løg, bacon..... den bliver rigtig god.

Nu er der blot det, at en af de deltagende er vegetar. Hvad kan man
erstatte bacon med? Noget så suppen stadigvæk beholder en "røget" smag
- det som bacon giver. Er det blot en gal ide eller kan det lade sig
gøre?

Mvh
Erik
--
Besøg http://www.lidtfedt.dk
inspiration til et bedre liv med
fedtfattig mad og motion.

 
 
mcloud (28-12-2002)
Kommentar
Fra : mcloud


Dato : 28-12-02 22:20

"" skrev d. 28-12-02 22:00 dette indlæg :
> Jeg skal lave en tomatsuppe til nytårsaften.
>
> Jeg har før lavet den med stor succes. Ingredienser er bl.a. tomat(!),
> gulerødder, selleri, løg, bacon..... den bliver rigtig god.
>
> Nu er der blot det, at en af de deltagende er vegetar. Hvad kan man
> erstatte bacon med? Noget så suppen stadigvæk beholder en "røget" smag
> - det som bacon giver. Er det blot en gal ide eller kan det lade sig
> gøre?
>
> Mvh
> Erik
> --
> Besøg http://www.lidtfedt.dk
> inspiration til et bedre liv med
> fedtfattig mad og motion.

Hej Erik
steg baconen som normalt og lad lidt af fedtstoffet koge med i suppen
.Så får du den røgede smag
mvh mcloud

--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


torup bachmann (28-12-2002)
Kommentar
Fra : torup bachmann


Dato : 28-12-02 23:24


"mcloud" <mcloud.news@kandu.dk> skrev i en meddelelse
news:VBoP9.16314$Hl6.1850212@news010.worldonline.dk...

>
> Hej Erik
> steg baconen som normalt og lad lidt af fedtstoffet koge med i suppen
> Så får du den røgede smag
> mvh mcloud

Nej, det er en rigtig dårlig idé. Er man vegetar spiser man altså heller
ikke fedtstoffet fra baconet kogt med i en suppe.
Jeg ville overveje at bruge kogte sorte bønner (kan købes i asiatiske
supermarkeder). De har en lidt røget smag, ikke helt lige som bacon, men de
passer fortrinligt i tomatsuppe, har prøvet!

MVH Rikke

Brug for en billig opskrift?
Se www.rikkebachmann.webbyen.dk




Goofey (29-12-2002)
Kommentar
Fra : Goofey


Dato : 29-12-02 00:07

Prøv med lidt chipotlechilli , røget smag!
MVH Goofey




kim rasmussen (29-12-2002)
Kommentar
Fra : kim rasmussen


Dato : 29-12-02 00:38

Der skal da bruges fedtstof til at svitse løg i ,har brugt denne metode til
flere vegetarer,der var ingen kommentarer over dette
mvh mcloud

--



Kevin Edelvang (29-12-2002)
Kommentar
Fra : Kevin Edelvang


Dato : 29-12-02 01:10

kim rasmussen wrote:

> Der skal da bruges fedtstof til at svitse løg i ,har brugt denne
> metode til flere vegetarer,der var ingen kommentarer over dette

1) fedtstof kan også være vegetabilsk
2) der er forskel på smør (lavet af mælk, som er "lånt fra dyr") og
smeltefedt (lavet af ja.... Døde dyr)... Mange vegetarer spiser
mælkeprodukter, herunder smør. Men jeg har aldrig mødt en, der synes det
var ok at spise smeltefedt.

Mvh
Kevin Edelvang, kødæder


Nette (29-12-2002)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 29-12-02 02:08


"Kevin Edelvang" wrote in message
news:3e0e3d82$0$252$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
>Mange vegetarer spiser
> mælkeprodukter, herunder smør. Men jeg har aldrig mødt en, der synes det
> var ok at spise smeltefedt.

Det at være vegetar vil sige ikke at spise kød, og der indgår også fedtet
fra det kød/flæsk. Man kan jo stadig smage dyret....
Men æg, mælk, smør osv, det spiser vegetarer.
Veganere, er de der hverken spiser det ene eller det andet.

Nette, som selv har en fortid som vegetar




Ove Kristensen (29-12-2002)
Kommentar
Fra : Ove Kristensen


Dato : 29-12-02 05:38


"Nette" <nettesnetpost@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3e0e4ae2$0$2592$ba624c82@nntp04.dk.telia.net...
>
> "Kevin Edelvang" wrote in message
> news:3e0e3d82$0$252$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> >Mange vegetarer spiser
> > mælkeprodukter, herunder smør. Men jeg har aldrig mødt en, der synes det
> > var ok at spise smeltefedt.
>
> Det at være vegetar vil sige ikke at spise kød, og der indgår også fedtet
> fra det kød/flæsk. Man kan jo stadig smage dyret....
> Men æg, mælk, smør osv, det spiser vegetarer.
> Veganere, er de der hverken spiser det ene eller det andet.
>
> Nette, som selv har en fortid som vegetar
>
>
>



Ove Kristensen (29-12-2002)
Kommentar
Fra : Ove Kristensen


Dato : 29-12-02 05:41


"Nette" <nettesnetpost@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3e0e4ae2$0$2592$ba624c82@nntp04.dk.telia.net...
[klip]

> Nette, som selv har en fortid som vegetar

Godt man ikke er gift med dig ! - jeg vil aldrig ha´ en der ikke har
kødelige lyster )))))))))))))))))))))))))))))

Med venlig hilsen og godt nytår
fra
Ove.




Nette (29-12-2002)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 29-12-02 12:39


"Ove Kristensen" wrote in message
news:3e0e7cec$0$243$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Godt man ikke er gift med dig ! - jeg vil aldrig ha´ en der ikke har
> kødelige lyster )))))))))))))))))))))))))))))

*LOL*
Jeg holdte det i 2½ år, ligeind til jeg flyttede sammen med min kæreste, som
havde anpart i et slagteri. Så blev der sat en stopper for den fornøjelse*G*

Og godt nytår igen da

Nette



torup bachmann (29-12-2002)
Kommentar
Fra : torup bachmann


Dato : 29-12-02 11:08


"kim rasmussen" <raski@dbmail.dk> skrev i en meddelelse
news:pCqP9.8864$T3.408@news1.bredband.com...
> Der skal da bruges fedtstof til at svitse løg i ,har brugt denne metode
til
> flere vegetarer,der var ingen kommentarer over dette
> mvh mcloud
>
Enten har de ikke vidst det eller også har de været særdeles høflige: Som
flere af de andre skriver så spiser vegetarer ikke ting som kræver, at et
dyr er blevet slået ihjel.
Veganere spiser slet ikke ting fra dyr, de mener, at mælken tilhører kalven
osv.
Løg kan svitses i olie, der er ½ milion forskellige at vælge imellem (sådan
ca. og hvis det "kun" er vegetarer, der kommer, kan du bare bruge smør.

MVH Rikke

Opskrifter? De findes på:
www.rikkebachmann.webbyen.dk






Karoline Larsen (29-12-2002)
Kommentar
Fra : Karoline Larsen


Dato : 29-12-02 11:34


<Erik> wrote in message news:k04s0v0nduqabnfe280imijnnk0qrvm4bh@4ax.com...
> Jeg skal lave en tomatsuppe til nytårsaften.
>
> Jeg har før lavet den med stor succes. Ingredienser er bl.a. tomat(!),
> gulerødder, selleri, løg, bacon..... den bliver rigtig god.
>
> Nu er der blot det, at en af de deltagende er vegetar. Hvad kan man
> erstatte bacon med? Noget så suppen stadigvæk beholder en "røget" smag
> - det som bacon giver. Er det blot en gal ide eller kan det lade sig
> gøre?

I en tomatsuppe ville jeg nok tilsætte lidt af de små pastaer til at komme i
suppe eller måske hjemmelavede melboller eller som en tidligere har nævnt
nogle kogte bønner. Jeg ville ikke komme det i for at erstatte den røgede
smag, men mere for også at have noget at tygge på.

Desuden vil jeg understrege for dem der skulle påstå andet, at vegetarer
spiser ikke fedt fra dyr. Måske vil man spise det af ren og skær høflighed
hvis man er i byen og ikke er fanatisk vegetar, men det vil ikke
nødvendigvis være en fornøjelse. Det samme gælder forøvrigt også hvis der
skal bouillon i en suppe, vegetarer spiser kun grøntsagsbouillon.

mvh Karoline





Nette (29-12-2002)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 29-12-02 12:49


"Karoline Larsen" wrote in message news:aumj1o$c95$1@news.cybercity.dk...
> I en tomatsuppe ville jeg nok tilsætte lidt af de små pastaer til at komme
i
> suppe eller måske hjemmelavede melboller eller som en tidligere har nævnt
> nogle kogte bønner. Jeg ville ikke komme det i for at erstatte den røgede
> smag, men mere for også at have noget at tygge på.

Jeg bruger selv nudler"reder", som forøvrigt er utrolig billige ved
kineseren

> Desuden vil jeg understrege for dem der skulle påstå andet, at vegetarer
> spiser ikke fedt fra dyr. Måske vil man spise det af ren og skær høflighed
> hvis man er i byen og ikke er fanatisk vegetar, men det vil ikke
> nødvendigvis være en fornøjelse. Det samme gælder forøvrigt også hvis der
> skal bouillon i en suppe, vegetarer spiser kun grøntsagsbouillon.

Eller hønsekødsbouillion
Men ja, det andet kan faktisk være en frygtelig oplevelse.
Jeg husker tydeligt de gange, hvor jeg blev præsenteret for det. Folk gør
det ikke af nogen ond mening, det er slet ikke det. Men når man ikke spiser
kød, og ikke har gjort det i lang tid, så kan man tydeligt smage dyret i
både kødet og i fedtet derfra. Og tro mig, sådan en oplevelse kan hurtigt få
tankerne hen til døde dyr, den søde og vamle lugt af henhængt kød eller den
ulækre fornemmelse og smag det måtte være at slikke et staldgulv, for ikke
at tale om lammekødets smag som får en til at tænke på et vådt og beskidt
dyr på en regnvejrsdag... Og straks fylder den lille mundfuld 5 gange så
meget.....
Det er flere år siden nu, at jeg stoppede som vegetar. Jeg spiser dog stadig
ikke kød hver dag, og specielt her op til jul, er det frygteligt.
Kalkun og andet fjerkræ og fisk kan lige gå an. Det spiste jeg også som
vegetar. Men sylte, blodpølse, medister, skinke osv...Jeg holder altid en
kødfri periode i januar, ikke af tvang eller overbevisning, men mere fordi,
jeg bare ikke kan få en bid mere ned.

Nette



Anders (29-12-2002)
Kommentar
Fra : Anders


Dato : 29-12-02 11:09


<Erik> skrev i en meddelelse
news:k04s0v0nduqabnfe280imijnnk0qrvm4bh@4ax.com...
> Jeg skal lave en tomatsuppe til nytårsaften.
>
> Jeg har før lavet den med stor succes. Ingredienser er bl.a. tomat(!),
> gulerødder, selleri, løg, bacon..... den bliver rigtig god.
>
> Nu er der blot det, at en af de deltagende er vegetar. Hvad kan man
> erstatte bacon med? Noget så suppen stadigvæk beholder en "røget" smag
> - det som bacon giver. Er det blot en gal ide eller kan det lade sig
> gøre?
>
> Mvh
> Erik


Du kan ryge nogle tomater. Put lidt bøgesmuld i bunden af en gammel gryde.
Fold et stykke hønsenet, så det passer i bunden af gryden. Flå tomaterne og
læg dem på nettet. Tænd for varmen. Når bøgesmuldet begynder at ryge, lægges
låg på gryden, og den tages af varmen. Lad den stå 10-15 minutter. Du har nu
de herligste røgede tomater.

Anders



Nette (29-12-2002)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 29-12-02 12:51


"Anders" wrote in message
news:3e0ec9ae$0$257$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Du kan ryge nogle tomater. Put lidt bøgesmuld i bunden af en gammel gryde.
> Fold et stykke hønsenet, så det passer i bunden af gryden. Flå tomaterne
og
> læg dem på nettet. Tænd for varmen. Når bøgesmuldet begynder at ryge,
lægges
> låg på gryden, og den tages af varmen. Lad den stå 10-15 minutter. Du har
nu
> de herligste røgede tomater.

Det lyder meget interessant.
Men 1. giver det smag helt ind i tomaten eller kun på "ydersiden"?
og 2. Kan gryden bruges til andet bagefter, eller er den henvist til denne
fornøjelse fremover?

Jeg tror altså jeg må prøve det her en dag

Nette



Kevin Edelvang (29-12-2002)
Kommentar
Fra : Kevin Edelvang


Dato : 29-12-02 14:13

Nette wrote:

> og 2. Kan gryden bruges til andet bagefter, eller er den henvist til
> denne fornøjelse fremover?

Jeg tror mere problemet er om *køkkenet* kan bruges til andet bagefter


Det lyder som en smelly business.

Mvh
Kevin Edelvang


Nette (29-12-2002)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 29-12-02 15:48


"Kevin Edelvang" wrote in message
news:3e0ef52f$0$187$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Jeg tror mere problemet er om *køkkenet* kan bruges til andet bagefter
>
>
> Det lyder som en smelly business.

Jamen jeg overvejer da at stille den ud på terassen

Nette



Anders (02-01-2003)
Kommentar
Fra : Anders


Dato : 02-01-03 16:08


"Nette" <nettesnetpost@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3e0ee18a$0$24690$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
>
> "Anders" wrote in message
> news:3e0ec9ae$0$257$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> > Du kan ryge nogle tomater. Put lidt bøgesmuld i bunden af en gammel
gryde.
> > Fold et stykke hønsenet, så det passer i bunden af gryden. Flå tomaterne
> og
> > læg dem på nettet. Tænd for varmen. Når bøgesmuldet begynder at ryge,
> lægges
> > låg på gryden, og den tages af varmen. Lad den stå 10-15 minutter. Du
har
> nu
> > de herligste røgede tomater.
>
> Det lyder meget interessant.
> Men 1. giver det smag helt ind i tomaten eller kun på "ydersiden"?
> og 2. Kan gryden bruges til andet bagefter, eller er den henvist til denne
> fornøjelse fremover?


Det er mest "kødet", der tager smag, ikke så meget indmaden.
Det er en god ide at dedikere en gammel gryde til formålet, men den kan da
gøres ren med lidt omhu.

mvh
Anders



Trine Kornum Christi~ (30-12-2002)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 30-12-02 20:39

Erik <> writes:

> Jeg skal lave en tomatsuppe til nytårsaften.
>
> Jeg har før lavet den med stor succes. Ingredienser er bl.a. tomat(!),
> gulerødder, selleri, løg, bacon..... den bliver rigtig god.
>
> Nu er der blot det, at en af de deltagende er vegetar. Hvad kan man
> erstatte bacon med? Noget så suppen stadigvæk beholder en "røget" smag
> - det som bacon giver. Er det blot en gal ide eller kan det lade sig
> gøre?

Jeg har to muligheder:
-Køb røget salt, brug det med varsomhed.
-Brug rygeost, efter min mening smager det fantastisk.

Mvh Trine

--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://www.usenet.dk
http://www.triane.dk, juletræer, dekorationsmateriale og julebutik
http://www.trinekc.dk, opskrifter og andre ligegyldigheder

Niklas (31-12-2002)
Kommentar
Fra : Niklas


Dato : 31-12-02 02:15


<Erik> skrev i en meddelelse news:k04s0v0nduqabnfe280imijnnk0qrvm4bh@4ax.com...
> Jeg skal lave en tomatsuppe til nytårsaften.
>
> Jeg har før lavet den med stor succes. Ingredienser er bl.a. tomat(!),
> gulerødder, selleri, løg, bacon..... den bliver rigtig god.
>
> Nu er der blot det, at en af de deltagende er vegetar. Hvad kan man
> erstatte bacon med? Noget så suppen stadigvæk beholder en "røget" smag
> - det som bacon giver. Er det blot en gal ide eller kan det lade sig
> gøre?
>
> Mvh
> Erik
> --
> Besøg http://www.lidtfedt.dk
> inspiration til et bedre liv med
> fedtfattig mad og motion.

Prøv med røget ost

Venligst

Niklas


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408943
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste