/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Forskellen på olivenolie og ekstra jomfru ~
Fra : BB


Dato : 28-12-02 17:14

Hejsa

Jeg har været så heldig at få en Jamie Oliver kogebog i føsdasgave
og her bruger han flittig både olivenolie og ekstra jomfru olivenolie,
men hvad er forskellen...

Jeg har været i forskellige forretninger og har kun fundet ekstra jomfru
olivenolie, ikke "kun" olivenolie...hvor får man det?

Mvh. BB



 
 
Kevin Edelvang (28-12-2002)
Kommentar
Fra : Kevin Edelvang


Dato : 28-12-02 17:42

BB wrote:

> Jeg har været så heldig at få en Jamie Oliver kogebog i føsdasgave
> og her bruger han flittig både olivenolie og ekstra jomfru olivenolie,
> men hvad er forskellen...

Olivenolie er en billigere variant. Den opstår ved at presse mere olie
ud af oliven, efter jomfruolien er udvundet.

"Almindelig" olivenolie koster således mindre, men smager også af
mindre. Den kan med fordel bruges i retter, hvor smagen ikke ønskes så
kraftig som ved jomfruolien, og i retter, der skal varmes op eller
steges kraftigt, hvor smagen fra den dyrere variant ofte går tabt.

Til kolde retter, hvor der i opskriften står "jomfruolivenolie", kan den
anden ikke bruges.

> Jeg har været i forskellige forretninger og har kun fundet ekstra
> jomfru olivenolie, ikke "kun" olivenolie...hvor får man det?

Man vurderer fra detailhandelens side, at danskerne er mere end villige
til at betale for jomfruolien, så hvorfor lancere almindelig olivenolie?

Man kan derfor få det meget få steder, men bl.a. dog i Magasin samt
nogle Irma og ISO... Desuden kan det naturligvis fås i italienske
specialforretninger og det italienske supermarked i sydhavnen. Fælles
for disse steder er dog, at det er ligeså dyrt som at købe jomfruolie i
billigere supermarkeder... Så det er måske ikke så smart igen.
Kvaliteten på jomfruolierne svinger dog meget.

Mvh
Kevin Edelvang


Villy Erichsen (29-12-2002)
Kommentar
Fra : Villy Erichsen


Dato : 29-12-02 11:41

Kevin Edelvang wrote:

> BB wrote:
>
> > Jeg har været så heldig at få en Jamie Oliver kogebog i føsdasgave
> > og her bruger han flittig både olivenolie og ekstra jomfru olivenolie,
> > men hvad er forskellen...
>
> Olivenolie er en billigere variant. Den opstår ved at presse mere olie
> ud af oliven, efter jomfruolien er udvundet.

Forskellen er at jomfru olien er koldpresset og med et lavt syreindhold.
Ekstra jomfru er koldpresset- med det laveste syreindhold.
Olivenolien er raffineret og tilsat jomfru olie for at give smag - og har
et større syreindhold.
Se her: http://www.olivenolieinfo.net/

--
Venlig hilsen
Villy Erichsen




Jan Bøgh (03-01-2003)
Kommentar
Fra : Jan Bøgh


Dato : 03-01-03 17:33

"Villy Erichsen" <brita-villy@adslhome.dk> wrote in message
news:3E0ED147.A87C6961@adslhome.dk...

> Ekstra jomfru er koldpresset- med det laveste syreindhold.

Hvis jeg ikke husker fejl er 'extra' opstået ved at opsamle den olie, der
kom uden presning, men bare ved at olivenfrugternes egen vægt trykkede på de
nederste, når de var hældt i pressen.

Alm. olivenolie kan man normalt få til fornuftige priser i blikdunke i
indvandrerforretninger.

vh
Jan



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408943
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste