/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hvilke krydderurter passer og hvilke er di~
Fra : ronny


Dato : 21-12-02 17:28

Hej alle :)

Undrer mig meget over om der findes nogen bog eller guide til hvilke ting
passer sammen eller ej. Det eneste jeg har lært, er at rosmarin og salvie
gerne følges, dog ikke til fasan. Hvem "bestemmer" over sammensætningen
(selvfølgelig kokken, men der må jo være nogle kloge mennesker der har fine
smagsløg??)

Med venligh hilsen
Peter



 
 
Henning Lindeberg (22-12-2002)
Kommentar
Fra : Henning Lindeberg


Dato : 22-12-02 10:15


"ronny" <m11000@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:au24pm$tc9$1@news.cybercity.dk...
> Hej alle :)
>
> Undrer mig meget over om der findes nogen bog eller guide til hvilke ting
> passer sammen eller ej. Det eneste jeg har lært, er at rosmarin og salvie
> gerne følges, dog ikke til fasan. Hvem "bestemmer" over sammensætningen
> (selvfølgelig kokken, men der må jo være nogle kloge mennesker der har
fine
> smagsløg??)
>
> Med venligh hilsen
> Peter

Der er altså meget fis om den slags, excuse my French - det ER en smagssag,
og enhver må selv eksperimentere sig frem til noget brugbart. Det er da
mulgit at nogle har "finere smagsløg" end andre, men det er nu altså dine
egne smagsløg, der har betydning for dig, ikk'?

Reven muskat passe bare SÅ godt til "alt" med mælk/fløde i - pommes
dauphinoise så vel som flødeskum til desserter- det er nu min mening om
miskeat - *S*
Henning



Peter Westh (22-12-2002)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 22-12-02 12:01

"ronny" <m11000@hotmail.com> wrote in message
news:au24pm$tc9$1@news.cybercity.dk...
> Hej alle :)
>
> Undrer mig meget over om der findes nogen bog eller guide til hvilke ting
> passer sammen eller ej. Det eneste jeg har lært, er at rosmarin og salvie
> gerne følges, dog ikke til fasan. Hvem "bestemmer" over sammensætningen
> (selvfølgelig kokken, men der må jo være nogle kloge mennesker der har
fine
> smagsløg??)

Der findes den slags lister i de fleste grundkogebøger - og fælles for dem
er, at de afhænger meget af, hvilket "køkken" bogens forfatter er tihænger
af. Der er forskelle på hvordan man bruger krydderurter i de forskellige
franske regionskøkkener, i Italiensk mad, i melleøstlig mad og i nord- og
østeuropæisk mad.

Så du kan godt finde dig en autoritet et elelr andet sted, men du må finde
dig i at vælge ham eller hende ud fa din egen smag

MVH

Peter



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408943
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste