/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Odense marsipan (marcipan)
Fra : Johnny Fladstrand


Dato : 20-12-02 22:20

Hejsa

Jeg har netop fået en firmagave hvori der var Odense Marsipan. Ja marsipan
er stavet med s på pakken.
Jeg går ud fra at det er fordi den er lavet til det svenske marked at den
indeholder mere sukker end mandler, slevom den ligner den danske "rå
marcipan" der normalt indeholder flere mandler end sukker.
Jeg har smagt på det og det er meget sødt.
Farven er også helt forkert. Den er mere hvid end den er marcipanfarvet.

Er der nogen der ved hvad man kan bruge det her afsindige søde stads til,
for det egner sig absolut ikke til konfekt?

Julehilsen
Johnny



 
 
Anders (20-12-2002)
Kommentar
Fra : Anders


Dato : 20-12-02 22:32


"Johnny Fladstrand" <fladstrand@get2net.dk> skrev i en meddelelse
news:3e0389b5$0$192$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Hejsa
>
> Jeg har netop fået en firmagave hvori der var Odense Marsipan. Ja marsipan
> er stavet med s på pakken.
> Jeg går ud fra at det er fordi den er lavet til det svenske marked at den
> indeholder mere sukker end mandler, slevom den ligner den danske "rå
> marcipan" der normalt indeholder flere mandler end sukker.
> Jeg har smagt på det og det er meget sødt.
> Farven er også helt forkert. Den er mere hvid end den er marcipanfarvet.
>
> Er der nogen der ved hvad man kan bruge det her afsindige søde stads til,
> for det egner sig absolut ikke til konfekt?
>
> Julehilsen
> Johnny

Der er formentlig tale om "konditor-marcipan" som kan bruges til pynt på
f.eks lagkager eller flødekager.
Du kan også prøve at lave Napoleonshatte af det............

Anders



Thïngmand (20-12-2002)
Kommentar
Fra : Thïngmand


Dato : 20-12-02 22:48

> Er der nogen der ved hvad man kan bruge det her afsindige søde stads til,
> for det egner sig absolut ikke til konfekt?

Flere har undret sig over at jeg ikke putter sukker/flormelis i min rå
marcipan, når jeg laver konfekt - for dem er det et must, men jeg synes det
bliver alt for kvalmt sødt.

Hvad gør I? Med eller uden sukker? (som om der ikke var sukker nok i, i
forvejen



Kurt Lund (21-12-2002)
Kommentar
Fra : Kurt Lund


Dato : 21-12-02 07:16

Thïngmand skrev:

> Flere har undret sig over at jeg ikke putter sukker/flormelis i min rå
> marcipan, når jeg laver konfekt - for dem er det et must, men jeg
> synes det bliver alt for kvalmt sødt.
>
> Hvad gør I? Med eller uden sukker? (som om der ikke var sukker nok i,
> i forvejen

Absolut uden sukker.



--
Kurt Lund


Pia J (21-12-2002)
Kommentar
Fra : Pia J


Dato : 21-12-02 09:01


"Kurt Lund" <kl@fabel.dk> wrote in message news:au10tu$bud$1@sunsite.dk...

> Absolut uden sukker.

ditto!



Inger Pedersen (21-12-2002)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 21-12-02 09:03


"Kurt Lund" <kl@fabel.dk> skrev i en meddelelse
>
> Absolut uden sukker.
>

Ja da.
I min barndom tilsatte vi flormelis for at "strække" den dyre marcipan i en
stor familie - bestemt ikke for at gøre den bedre.
Hilsen Inger




Henning Lindeberg (21-12-2002)
Kommentar
Fra : Henning Lindeberg


Dato : 21-12-02 13:35


> > Flere har undret sig over at jeg ikke putter sukker/flormelis i min rå
> > marcipan, når jeg laver konfekt - for dem er det et must, men jeg
> > synes det bliver alt for kvalmt sødt.
> >
> > Hvad gør I? Med eller uden sukker? (som om der ikke var sukker nok i,
> > i forvejen

Bruger heller ikke sukker/flormelis - skikken stammer vist fra
krigen/efterkirgstiden, hvor man vistnok lavede "marcipan" af kartoffelmel
og andre sære ting.I hvert fald husker jeg fra mit barndomshjem at vi æltede
løs med flormelis; det kunne jeg ikke drømme om i dag. *S*
Henning



Nette (21-12-2002)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 21-12-02 09:58


"Thïngmand" wrote in message
news:3e03900d$0$71649$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...

> Hvad gør I? Med eller uden sukker? (som om der ikke var sukker nok i, i
> forvejen

Helst ingenting. Jeg bruger dog lidt flormelis, hvis jeg tilsætter meget
væde i form af kaffe, rom, bailey osv.
I gamle dage strak man marcipanen med flormelis, fordi man skulle spare, men
personligt syne sjeg altså at det bliver alt for sødt.

Nette



torup bachmann (21-12-2002)
Kommentar
Fra : torup bachmann


Dato : 21-12-02 19:36


"Thïngmand" <michael@thingmand.invalid> skrev i en meddelelse
news:3e03900d$0$71649$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> > Er der nogen der ved hvad man kan bruge det her afsindige søde stads
til,
> > for det egner sig absolut ikke til konfekt?
>
> Flere har undret sig over at jeg ikke putter sukker/flormelis i min rå
> marcipan, når jeg laver konfekt - for dem er det et must, men jeg synes
det
> bliver alt for kvalmt sødt.
>
> Hvad gør I? Med eller uden sukker? (som om der ikke var sukker nok i, i
> forvejen
>
>Jeg bruger bestemt heller ikke sukker.
Ren rå marcipan er en delikatesse, synes vi i hvert fald her i familien, og
den skal ikke ødelægges.
MVH Rikke

www.rikkebachmann.webbyen.dk
- det er her, man juler!!!!!



Rene' Hjorth (21-12-2002)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 21-12-02 23:19

[Thïngmand | Fri, 20 Dec 2002 22:48:02 +0100]

>Hvad gør I? Med eller uden sukker? (som om der ikke var sukker nok i, i
>forvejen

Jeg bruger en marcipan med ganske lidt sukker, Summerbird (75% valencia
mandler, 25% sukker), så ganske afhængigt af formålet, kan jeg finde på
at tilsætte flormelis.

René
www.rene.hjorth.com
& www.lowcarb.dk

Nette (21-12-2002)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 21-12-02 10:02


"Johnny Fladstrand" wrote in message
news:3e0389b5$0$192$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Jeg har netop fået en firmagave hvori der var Odense Marsipan. Ja marsipan
> er stavet med s på pakken.
> Jeg går ud fra at det er fordi den er lavet til det svenske marked at den
> indeholder mere sukker end mandler, slevom den ligner den danske "rå
> marcipan" der normalt indeholder flere mandler end sukker.
> Jeg har smagt på det og det er meget sødt.
> Farven er også helt forkert. Den er mere hvid end den er marcipanfarvet.

Hejsa

Jeg tror, at det du har fået, er figurmarcipan.
Det kan du også lave selv ud af almindelig marcipan ved at tilsætte
flormelis og æggehvide/vand.
Lad ungerne lave nogle marcipanfigurer, eller gem til det engang, du skal
lave en othellolagkage, forkæle familien med et gåsebryst eller du skal
skrive et marcipanskilt til en kagemand

Nette



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408943
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste