/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Lidt tidligt: Dessert til nytårsaften
Fra : Henriette


Dato : 09-12-02 00:14

Kære NG

Skal holde sammenskudsnytårsaften og undertegnede skal stå for desserten.
Det plejer ikke at være noget problem, men denne gang er jeg tør for idéer.
Jeg ved det er tidligt, men så kan jeg planlægge lidt.
Jeg ved ikke så meget om resten af menueen end at hovedretten bliver
lammesteg. Vi bliver 10 voksne og et utal af børn.
Da vi skal holde festen, må det gerne kunne forbredes noget i forvejen.
Jeg forestiller mig noget friskt (is ?) med sødt tilbehør. Det må gerne være
flere små desserter (dessert tallerken). Men ikke noget med husblas - det
kikser hver gang.

Har I idéer ? Kom glad.

På forhånd tak - og glædelig jul og godt nytår.

Bedste hilsner

Henriette



 
 
Nette (09-12-2002)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 09-12-02 01:06


"Henriette" wrote in message
news:3df3d248$0$71661$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...

> Da vi skal holde festen, må det gerne kunne forbredes noget i forvejen.
> Jeg forestiller mig noget friskt (is ?) med sødt tilbehør.

Åååh jeg husker svagt en dessert med appelsinskiver lagt i lage, med sødet
flødeskum og friskbagt kransekagestykker til.....

Det smagte fantastiak og var friskt ovenpå en tung middag.

Nette



Padmé (09-12-2002)
Kommentar
Fra : Padmé


Dato : 09-12-02 13:55

hvad med en fennikelsorbet? det smager vildt godt og er meget friskt..

padmé

"Henriette" <andersh@privat.dk> wrote in message
news:3df3d248$0$71661$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Kære NG
>
> Skal holde sammenskudsnytårsaften og undertegnede skal stå for desserten.
> Det plejer ikke at være noget problem, men denne gang er jeg tør for
idéer.
> Jeg ved det er tidligt, men så kan jeg planlægge lidt.
> Jeg ved ikke så meget om resten af menueen end at hovedretten bliver
> lammesteg. Vi bliver 10 voksne og et utal af børn.
> Da vi skal holde festen, må det gerne kunne forbredes noget i forvejen.
> Jeg forestiller mig noget friskt (is ?) med sødt tilbehør. Det må gerne
være
> flere små desserter (dessert tallerken). Men ikke noget med husblas - det
> kikser hver gang.
>
> Har I idéer ? Kom glad.
>
> På forhånd tak - og glædelig jul og godt nytår.
>
> Bedste hilsner
>
> Henriette
>
>



Fischer & Døssing (09-12-2002)
Kommentar
Fra : Fischer & Døssing


Dato : 09-12-02 22:04

Padmé (dfgs@nonhotmail.com) skrev:

> hvad med en fennikelsorbet? det smager vildt godt og er meget friskt..

Det lyder spændende. Har du en opskrift, som du vil dele med andre?

Henriette Døssing


Padmé (09-12-2002)
Kommentar
Fra : Padmé


Dato : 09-12-02 22:58

Jeg plejer at gå ud fra cheasy's opskrift til 4-6 pers., som er:

3/4 liter Cheasy A38 0,1%
100 g frosne blandede bær, fx jordbær, blåbær, solbær og ribs. (Det er her
jeg kommer fintblendet fennikel i!)
125 sukker (ca. 1½ dl)
Det hele skal blendes og derefter i en fryseegnet boks og stilles i fryseren
i mindst 12 timer. Husk at røre ofte.
Hvis det ikke er fyldestgørende nok, kan du gå ind på cheasy's site under
juni: cheasy sorbet. :)
Hvis du vil have lidt pynt til så kan du skære en fennikel i _meget_ tynde
skiver, og riste dem på en pande uden olie (det må gerne blive
lysebrunt)..og så naturligvis lidt grønt pynt, evt. frisk citronmelisse.
Mums :)
Den kan naturligvis også laves på den traditionelle måde med vand, men det
vil selvfølgelig give en anderledes konsistens.

Padmé




"Fischer & Døssing" <ptf@REMOVE_THISbigfoot.com> wrote in message
news:3df50558$0$47066$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Padmé (dfgs@nonhotmail.com) skrev:
>
> > hvad med en fennikelsorbet? det smager vildt godt og er meget friskt..
>
> Det lyder spændende. Har du en opskrift, som du vil dele med andre?
>
> Henriette Døssing
>



Troels (09-12-2002)
Kommentar
Fra : Troels


Dato : 09-12-02 16:34


>
> Har I idéer ? Kom glad.

Vi har en gang fået indbagt is nytårsaften. Det smagte virkeligt godt. Jeg
har ingen ide om hvordan det laves

/Troels



Kevin Edelvang (09-12-2002)
Kommentar
Fra : Kevin Edelvang


Dato : 09-12-02 21:34

"Troels" <tllund@[SPAM=ARGH!!!]hotmail.com> skrev

> Vi har en gang fået indbagt is nytårsaften. Det smagte virkeligt godt.
Jeg
> har ingen ide om hvordan det laves

Det er sikkert en "baked Alaska" hvor man hælder kold marengsmasse over
en VIRKELIG frossen liter is og så tyrer det i ovnen fem minutter ved
højeste varme.

Jeg ville nu ikke servere sådan en for gæster, da det hurtigt kan gå
galt.... Desuden er det mest børn, der vil slå i hjel for den dessert


Mvh
Kevin Edelvang


Kevin Edelvang (09-12-2002)
Kommentar
Fra : Kevin Edelvang


Dato : 09-12-02 21:34

"Troels" <tllund@[SPAM=ARGH!!!]hotmail.com> skrev

> Vi har en gang fået indbagt is nytårsaften. Det smagte virkeligt godt.
Jeg
> har ingen ide om hvordan det laves

Det er sikkert en "baked Alaska" hvor man hælder kold marengsmasse over
en VIRKELIG frossen liter is og så tyrer det i ovnen fem minutter ved
højeste varme.

Jeg ville nu ikke servere sådan en for gæster, da det hurtigt kan gå
galt.... Desuden er det mest børn, der vil slå i hjel for den dessert


Mvh
Kevin Edelvang


Troels (09-12-2002)
Kommentar
Fra : Troels


Dato : 09-12-02 23:05


> Jeg ville nu ikke servere sådan en for gæster, da det hurtigt kan gå
> galt.... Desuden er det mest børn, der vil slå i hjel for den dessert
>

Det lyder sandsynligt. Jeg var heller ikke så gammel da vi fik den. Men go'
var den nu

/Troels



Kevin Edelvang (09-12-2002)
Kommentar
Fra : Kevin Edelvang


Dato : 09-12-02 21:34

"Troels" <tllund@[SPAM=ARGH!!!]hotmail.com> skrev

> Vi har en gang fået indbagt is nytårsaften. Det smagte virkeligt godt.
Jeg
> har ingen ide om hvordan det laves

Det er sikkert en "baked Alaska" hvor man hælder kold marengsmasse over
en VIRKELIG frossen liter is og så tyrer det i ovnen fem minutter ved
højeste varme.

Jeg ville nu ikke servere sådan en for gæster, da det hurtigt kan gå
galt.... Desuden er det mest børn, der vil slå i hjel for den dessert


Mvh
Kevin Edelvang


Kevin Edelvang (09-12-2002)
Kommentar
Fra : Kevin Edelvang


Dato : 09-12-02 21:34

"Troels" <tllund@[SPAM=ARGH!!!]hotmail.com> skrev

> Vi har en gang fået indbagt is nytårsaften. Det smagte virkeligt godt.
Jeg
> har ingen ide om hvordan det laves

Det er sikkert en "baked Alaska" hvor man hælder kold marengsmasse over
en VIRKELIG frossen liter is og så tyrer det i ovnen fem minutter ved
højeste varme.

Jeg ville nu ikke servere sådan en for gæster, da det hurtigt kan gå
galt.... Desuden er det mest børn, der vil slå i hjel for den dessert


Mvh
Kevin Edelvang


Mads Th. Pedersen (13-12-2002)
Kommentar
Fra : Mads Th. Pedersen


Dato : 13-12-02 22:35


"Troels" <tllund@[SPAM=ARGH!!!]hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3df4b7f7$0$2590$ba624c82@nntp04.dk.telia.net...
>
> >
> > Har I idéer ? Kom glad.
>
> Vi har en gang fået indbagt is nytårsaften. Det smagte virkeligt godt. Jeg
> har ingen ide om hvordan det laves

Hæld en gang marengsmasse over en klump is (isen skal være så dybfrossen som
muligt) og smid molevitten i ovnen ved en 200-250 grader i nogle få
minutter...

Mvh Mads



Jørn Ibsen (10-12-2002)
Kommentar
Fra : Jørn Ibsen


Dato : 10-12-02 16:32

> Da vi skal holde festen, må det gerne kunne forbredes noget i forvejen.

En af de små desserter (som sagtens kan stå alene) kunne være den
italienske Tiramisu. Det smager hammer hammer godt. Sig til, hvis du vil
have en opskrift.


--
Posted via Mailgate.ORG Server - http://www.Mailgate.ORG

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408943
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste